Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
22-11-2012, 20:09:35

Takie małe pytanie, czy ktoś z Was był w Sanatorium Ziemowit w Dusznikach Zdrój??
Forumowiczka
22-11-2012, 20:42:59

raf 2012-11-22 20:32:21 Nie przesadzacie z tymi czerwonymi kciukami w kierunku południowym ??
Buraczkowa , Irek ... wy też ??
coś mnie zaćmiło albo nie doczytałam - nie chwytam o co chodzi :)
wytłumacz starszej pani jaśniej
Asia
Forumowicz
22-11-2012, 22:48:13

Do 89 szalona to zapewne chyba jestes szalona.Moja corka jestw w twoim weku-to macie wspolne.Ja kregoslup boli od kilku miesięcy.Posluchala znajomych i poszla do lekarza leczącego iglami i nastawianiem i co kasę wydała,a ból wrócil po 3-4 mcach.Teraz posluchala ojca i zarejstrowala sie do neurologa,gdyby trzeba było operacji to terminy w nowym roku krotsze no i fundusz da grosz.Jak zrobi rtg,a moze i rezonans wszystko bedzie jasne.W twoim wypadku tak trzy lata niewiem moze bol jakis inny????Trzymajcie sie SZYJKI i SIĘ NIEDAJCIE.piotr
Wtajemniczona
23-11-2012, 07:48:29

buraczku to chyba chodzi o ten kciuk co jest w góre i dół po prawej stronie posta na dole, ja osobiscie nie wiem czemu to ma służyc to chyba i mnie powinni oświecić
natomiast buraczku mam własnie tak jak ty opisujesz - tzn raz boli mnie ręka w łokciu raz w nadgarstku i drętwieje i caly czas mały palec, tak jakby mi prąd przechodził przez ręka jak wtedy kiedy uderzymy się w łokiec, kiedy indziej boli mnie lewa strona szyji, kłuje gdzieś w środku dźga, to znowu lewe ramie i łopatka i tak sobie ten ból wędruje - ale myślałam że wszyscy tak mają, zauważyłam że na mgłe i deszcz boli mnie wszystko bardziej, a np lędźwiowy boli mnie non stop bez żadnej przerwy - cały czas w tym samym miejscu i tu dochodzi jeszcze rwa na nogę prawę - nie wiem czy to prawidłowość ale ...mam wrażenie ze człowiek się do bólu przyzwyczaja i daje rady bez tabsów...
ninga nadal masz dyskopatie więc nasza jesteś i tyle a to forum ma temat udarów też - życze powodzenia na komisji i lepszego samopoczucia
piotrze jak ci chlasneli szyjeczkę, czy dr przy okazji może też troche podbrudka usunął, jakaś liposukcja..?
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
23-11-2012, 11:10:56

Witam BOLESNYCH.Stokrotka jak mnie cieli to operator powiedział ,że z wagi mam zejść.Ale przecież dawali mi sterydy-gadanie na puszczy-teraz zjechałem 1,5 kg w dół,Myśle że dojdę do wagi z przed bólu.Co do kciuków tak to chodzi o te na dole po prawej stronie. Je sie też zaznacza o ile wypowiedz przydała sie.Mam teraz częsciej dreszcze w okolicach barkowych,dretwienie prawa ręka trzy palce od kciuka wracają do normy wolniej wskazujacy,miejsce u nasady tych palców 100% czucia juz jest.Stokrotka patrzac na twoje zdjęcie musle że niebyłaś nigdy tega.Co do mnie miedzy 1 a 3 rokiem mialem astme i dostawałem leki starego typu-nigdy niebyłem chudy-niewiem co to jest,ale wiem co znaczy mniej wagi.Raf dalem tobie zielony moze to taki szowinizm a moze nie pozdrawiam piotr
Forumowicz
23-11-2012, 11:22:32

Bym zapomnial jak siedziałem w kolejce u ortopedy to słyszałem podobne zdanie że neurochirurdzy to by tylko operowali i to wszystko-ale gdy zapytałem oból jaki ta pani ma i o leki jakie dostaje to wszystko jasne. Malo boli to duze watpliwości,duzo boli male watpliwości.Zatem nasz ból nasz problem i nasza szyja.Co do tego mam jasność i pewność.Poza tym przy bólu każdy peka,to samo ze mna było.
Forumowicz
23-11-2012, 12:38:05

piotr19 2012-11-23 12:10:56
Raf dalem tobie zielony moze to taki szowinizm a moze nie pozdrawiam piotr
jeeeee dzięki brachu ale to nie w tym poście co trzeba ale doceniam twój szowinizm

w kolejce u ortopedy to słyszałem podobne zdanie że neurochirurdzy to by tylko operowali i to wszystko
s r anie w banie i gadanie a kolejki do neurochirurgów na 2 lata czekania. Można przecież iść z dyskopatią do dermatologa oni nie operują
piotr19 jak masz już operejszon za sobą to rada ode mnie jakby ci cos wypadło z ręki to nie schylaj się gwałtownie po to bo zakłuje cię bankowo , niech leci najwyżej sie popsuje,potłucze,wyleje.
Tak samo uważaj na nierówne podłoże bo jak ci podłoga ucieknie nawet na 1 cm , poczujesz swojego nowego kolegę bankowo.
Po 6-8 miesiącach zapomnisz o nim.
.......... a teraz hurtem proszę kciuki północy
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkujący
23-11-2012, 13:57:10

marti_76,
Ktory lekarz Cie operowal?
Pozdrawiam,
AS KR
Początkująca
23-11-2012, 14:27:53

Witajcie Szyjki! Widzę ,że coraz więcej nas tych swiezo po operacji. Mam takie pytanko i prośbę :Czy Ci bardziej doswiadczeni nie mogliby pisać swich doświadczeń o rehabilitowaniu sie po operacji,bo to przecież ważny aspekt w dochodzeniu do zdrowia?Ja mam wiele pytań z tym związanych ale nikt nic nie pisze.Może jakieś dobre sanatoria wymienicie? Ja jestem już 4 tygodnie po.Jest nawet ok.,jak to po operacji .Ale strasznie się cieszę ,że mam to już za sobą,no i że wielu z Was także.Dużo sloneczka Wam zyczę Szyjki ,bo jakoś smętnie na dworze.
Początkująca
23-11-2012, 15:09:48

Ulidka ja jestem juz hmm ponad 2 lata po operacji dyskopati na poziomie c5/c6. Rehabilitacja - na początku dostałam skierowanie na oddzial rehabilitacji w szpitalu w Sulechowie - miło wspominam bylam 2 tygodnie pomimo że pobyt trwa 3 tygodnie o ile lekarz nie zaleci inaczej - tam gimnastyka, basenik, rożnego rodzaju ćwiczenia indywidualne, na spokojnie. Bylam tam miesiąc po operacji i to bardzo wzmocniło mi mięśnie rąk ( miałam lekki częściowy niedowład lewej ręki). Oprócz tego ćwiczyłam w domu sama - podnoszenie woreczów z cukrem czy mąką czy półlitrowych butelek z wodą. krótkie grabienie trawki....
operacje miałam pod koniec czerwca i w szpitalu dostałam od razu skierowanie do sanatroium - zakwalifikowano mnie do Szpitala Sanatoryjnego w Jedlinie Zdrój - miła obsługa, fajna cicha miejścowoć. niemozna narzekać. Później wciaz rehabilitacja w zakładach rehabilitacji - indywiduwalnie przez rodzinnego byłam wysyłana i to mi pomogło wrocić do pełni sił. Teraz 2 grudnia wyjezdzam do Duszników Zdrój do Sanatorium Ziemowit - wrażenia w trakcje lub po pobycie przekaże :)
Ogólnie móge powiedziec jakie zabiegi miałam - laserek na blizne ( fajnie bo pomogło i jest nieza bardzo widoczna)q, ćwiczenia na podwieszonych rączkach w klatce, krioterapie na barki, gimnastyka ogólna na kręgosłup i całe ciało, hydromasaż podwodny, wirówki na rękę oraz ćwiczenia w basenie oraz masaż klasyczny odcina szyjnego( ojjj fajnych miałam masazystów - 3 przystojnych panów :)
Mam nadzieje, że choć troche pommogłam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: