Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
22-11-2012, 20:09:35

Takie małe pytanie, czy ktoś z Was był w Sanatorium Ziemowit w Dusznikach Zdrój??
Forumowiczka
22-11-2012, 20:42:59

raf 2012-11-22 20:32:21 Nie przesadzacie z tymi czerwonymi kciukami w kierunku południowym ??
Buraczkowa , Irek ... wy też ??
coś mnie zaćmiło albo nie doczytałam - nie chwytam o co chodzi :)
wytłumacz starszej pani jaśniej
Asia
Forumowicz
22-11-2012, 22:48:13

Do 89 szalona to zapewne chyba jestes szalona.Moja corka jestw w twoim weku-to macie wspolne.Ja kregoslup boli od kilku miesięcy.Posluchala znajomych i poszla do lekarza leczącego iglami i nastawianiem i co kasę wydała,a ból wrócil po 3-4 mcach.Teraz posluchala ojca i zarejstrowala sie do neurologa,gdyby trzeba było operacji to terminy w nowym roku krotsze no i fundusz da grosz.Jak zrobi rtg,a moze i rezonans wszystko bedzie jasne.W twoim wypadku tak trzy lata niewiem moze bol jakis inny????Trzymajcie sie SZYJKI i SIĘ NIEDAJCIE.piotr
Wtajemniczona
23-11-2012, 07:48:29

buraczku to chyba chodzi o ten kciuk co jest w góre i dół po prawej stronie posta na dole, ja osobiscie nie wiem czemu to ma służyc to chyba i mnie powinni oświecić
natomiast buraczku mam własnie tak jak ty opisujesz - tzn raz boli mnie ręka w łokciu raz w nadgarstku i drętwieje i caly czas mały palec, tak jakby mi prąd przechodził przez ręka jak wtedy kiedy uderzymy się w łokiec, kiedy indziej boli mnie lewa strona szyji, kłuje gdzieś w środku dźga, to znowu lewe ramie i łopatka i tak sobie ten ból wędruje - ale myślałam że wszyscy tak mają, zauważyłam że na mgłe i deszcz boli mnie wszystko bardziej, a np lędźwiowy boli mnie non stop bez żadnej przerwy - cały czas w tym samym miejscu i tu dochodzi jeszcze rwa na nogę prawę - nie wiem czy to prawidłowość ale ...mam wrażenie ze człowiek się do bólu przyzwyczaja i daje rady bez tabsów...
ninga nadal masz dyskopatie więc nasza jesteś i tyle a to forum ma temat udarów też - życze powodzenia na komisji i lepszego samopoczucia
piotrze jak ci chlasneli szyjeczkę, czy dr przy okazji może też troche podbrudka usunął, jakaś liposukcja..?
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
23-11-2012, 11:10:56

Witam BOLESNYCH.Stokrotka jak mnie cieli to operator powiedział ,że z wagi mam zejść.Ale przecież dawali mi sterydy-gadanie na puszczy-teraz zjechałem 1,5 kg w dół,Myśle że dojdę do wagi z przed bólu.Co do kciuków tak to chodzi o te na dole po prawej stronie. Je sie też zaznacza o ile wypowiedz przydała sie.Mam teraz częsciej dreszcze w okolicach barkowych,dretwienie prawa ręka trzy palce od kciuka wracają do normy wolniej wskazujacy,miejsce u nasady tych palców 100% czucia juz jest.Stokrotka patrzac na twoje zdjęcie musle że niebyłaś nigdy tega.Co do mnie miedzy 1 a 3 rokiem mialem astme i dostawałem leki starego typu-nigdy niebyłem chudy-niewiem co to jest,ale wiem co znaczy mniej wagi.Raf dalem tobie zielony moze to taki szowinizm a moze nie pozdrawiam piotr
Forumowicz
23-11-2012, 11:22:32

Bym zapomnial jak siedziałem w kolejce u ortopedy to słyszałem podobne zdanie że neurochirurdzy to by tylko operowali i to wszystko-ale gdy zapytałem oból jaki ta pani ma i o leki jakie dostaje to wszystko jasne. Malo boli to duze watpliwości,duzo boli male watpliwości.Zatem nasz ból nasz problem i nasza szyja.Co do tego mam jasność i pewność.Poza tym przy bólu każdy peka,to samo ze mna było.
Forumowicz
23-11-2012, 12:38:05

piotr19 2012-11-23 12:10:56
Raf dalem tobie zielony moze to taki szowinizm a moze nie pozdrawiam piotr
jeeeee dzięki brachu ale to nie w tym poście co trzeba ale doceniam twój szowinizm

w kolejce u ortopedy to słyszałem podobne zdanie że neurochirurdzy to by tylko operowali i to wszystko
s r anie w banie i gadanie a kolejki do neurochirurgów na 2 lata czekania. Można przecież iść z dyskopatią do dermatologa oni nie operują
piotr19 jak masz już operejszon za sobą to rada ode mnie jakby ci cos wypadło z ręki to nie schylaj się gwałtownie po to bo zakłuje cię bankowo , niech leci najwyżej sie popsuje,potłucze,wyleje.
Tak samo uważaj na nierówne podłoże bo jak ci podłoga ucieknie nawet na 1 cm , poczujesz swojego nowego kolegę bankowo.
Po 6-8 miesiącach zapomnisz o nim.
.......... a teraz hurtem proszę kciuki północy
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkujący
23-11-2012, 13:57:10

marti_76,
Ktory lekarz Cie operowal?
Pozdrawiam,
AS KR
Początkująca
23-11-2012, 14:27:53

Witajcie Szyjki! Widzę ,że coraz więcej nas tych swiezo po operacji. Mam takie pytanko i prośbę :Czy Ci bardziej doswiadczeni nie mogliby pisać swich doświadczeń o rehabilitowaniu sie po operacji,bo to przecież ważny aspekt w dochodzeniu do zdrowia?Ja mam wiele pytań z tym związanych ale nikt nic nie pisze.Może jakieś dobre sanatoria wymienicie? Ja jestem już 4 tygodnie po.Jest nawet ok.,jak to po operacji .Ale strasznie się cieszę ,że mam to już za sobą,no i że wielu z Was także.Dużo sloneczka Wam zyczę Szyjki ,bo jakoś smętnie na dworze.
Początkująca
23-11-2012, 15:09:48

Ulidka ja jestem juz hmm ponad 2 lata po operacji dyskopati na poziomie c5/c6. Rehabilitacja - na początku dostałam skierowanie na oddzial rehabilitacji w szpitalu w Sulechowie - miło wspominam bylam 2 tygodnie pomimo że pobyt trwa 3 tygodnie o ile lekarz nie zaleci inaczej - tam gimnastyka, basenik, rożnego rodzaju ćwiczenia indywidualne, na spokojnie. Bylam tam miesiąc po operacji i to bardzo wzmocniło mi mięśnie rąk ( miałam lekki częściowy niedowład lewej ręki). Oprócz tego ćwiczyłam w domu sama - podnoszenie woreczów z cukrem czy mąką czy półlitrowych butelek z wodą. krótkie grabienie trawki....
operacje miałam pod koniec czerwca i w szpitalu dostałam od razu skierowanie do sanatroium - zakwalifikowano mnie do Szpitala Sanatoryjnego w Jedlinie Zdrój - miła obsługa, fajna cicha miejścowoć. niemozna narzekać. Później wciaz rehabilitacja w zakładach rehabilitacji - indywiduwalnie przez rodzinnego byłam wysyłana i to mi pomogło wrocić do pełni sił. Teraz 2 grudnia wyjezdzam do Duszników Zdrój do Sanatorium Ziemowit - wrażenia w trakcje lub po pobycie przekaże :)
Ogólnie móge powiedziec jakie zabiegi miałam - laserek na blizne ( fajnie bo pomogło i jest nieza bardzo widoczna)q, ćwiczenia na podwieszonych rączkach w klatce, krioterapie na barki, gimnastyka ogólna na kręgosłup i całe ciało, hydromasaż podwodny, wirówki na rękę oraz ćwiczenia w basenie oraz masaż klasyczny odcina szyjnego( ojjj fajnych miałam masazystów - 3 przystojnych panów :)
Mam nadzieje, że choć troche pommogłam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama:
Reklama:
Reklama: