Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29015)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
22-10-2012, 07:29:39

Witam
Dobrze,że ktoś wpadł na pomysł wprowadzenie ABC również przedoperacyjnego.Warto przekonsultować z operatorem czy potrzebna jest konsultacja najlepiej na piśmie(jezeli ktoś leczy sie ) od pulmonologa czy kardiologa,aby potem nie biegać i nie dzwonić do lekarzy.
Punkty dot.odstawienie niektórych leków i okresu(dyskomfort) też są b. istotne.
Nawet jeśli lekarz nie zaleca kołnierza to dobrze zaopatrzyć sie w kołnierz na jazdę do samochodu lub komunikacją,ale oczywiście nic na siłę.
pozdrawiam
Kasia
Początkujący
22-10-2012, 08:23:47

marti_76, krak62 - tez jestem z Krakowa, a operację mam miec na Botanicznej.
marti_76, kto Cie operowal i jak wygladal dzien przedoperacyjny i operacyjny? Operacja była dzien po przyjeciu?
hamer, dzieki za dokladne wupunktowanie PRZEDoperacyjnych przygotowań.
Pozdrawiam,
AS KR
gość
22-10-2012, 09:53:16

Witam słonecznie szacowne grono a szczególnie cieplutko ziomali z Kraka.
marti_76, as_kręgoslup , znam lekarzy z Botanicznej. Całkowicie się zgadzam, wiedzę mają dużą. To dzięki panu dr. Dyszkiewiczowi jestem tu gdzie jestem, mam pełny szacunek do pana dr. za podejście do pacjenta, rozmowa jak z kolegą przy piwie, jest super.
Macie już terminy oraz lekarzy, decyzja podjęta, może jakieś spotkanie przy kawie lub piwie.
miłego,
irek
krak62
Forumowicz
22-10-2012, 09:59:06

Za godzine bede u lekarza pokarze mu nogi zobqczymy.Dzieki IREK,pozdrawiam..Odezwe sie po poludniu .piotr.
gość
22-10-2012, 12:36:54

witam szyjki :)
jak wiecie byłam na kons. czekam na tel od rehabilitanta w sprawie kolejnej ale pytanko mam.
rączki nóżki dają mi do wiwatu, wczoraj złapało mi język(pieczenie) i jakoś już mam tego dość, kogo polecacie z mojego rejonu (śląsk)... ireczku nie ukrywam liczę na ciebie bardzo ;) ....
jechać do dr. krawczyka ( w sumie mówił zeby sie zgłosić po reh jeśli nie będzie efektów- nie było jej wcale) czy szukać jeszcze innych lekarzy?
co do reh. byłam jeszcze w innym miejscu ale.... te dwie przepukliny się wchłoną tą zmiejszymy damy radę 4 tys płatne z góry....dałam nogę....
Początkujący
22-10-2012, 13:52:30

Irek, jestem oczywiscie za kawa /piwem w KRK.
marti_76, troche sie pogubilem - mialas operacje L, a nie C, Szyjka dopiero przed Toba, wiec moje pytania troche nie w temat... ale pytam w takim razie o ogolne/szczególne doswiadczenia z Botanicznej.
Pozdrawiam,
AS KR
gość
22-10-2012, 14:36:45

kasiafo, co znałem na śląsku osobiście to podałem. Moim skromnym zdaniem trzymaj się Grześka, facet jest pomocny dla każdego. Na pewno wyrocznią nie jest, ale szanuję gościa jako fachowca, z jego zdaniem należy się liczyć. Jedyne co mogę " polecić" to Kraków dr. Chrzanowski , tu namiary :
http://www.***/robert-chrzanowski/neurochirurg/krakow
kasiafo, pamiętaj tu nie ma mądrych lub mądrzejszych. Jest natomiast udana operacja ( życzę wszystkim ), lub nazwijmy to mniej udana.
Szyjki z Kraka, czekam na szybką propozycje co do spotkania.
miłego
irek
krak62
gość
22-10-2012, 15:54:42

kasiafo, wpisz w wyszukiwarce:
dobry lekarz dr n. med. Robert Chrzanowski neurochirurg Kraków
Poprzednio wyszły jakieś bzdurne gwiazdeczki, widocznie chronią swoją stronę. Masz tam opinie kontakty nr. telefonów.
irek
krak62
gość
22-10-2012, 16:14:44

znalazłam irku dziękuję ci bardzo. patrzyłam również na dr.Pieniążek....nie wiem czy już omamy mam czy gdzieś na forum czytałam tu o nim.
w domu mam impas lekki z męzem... jemu obojętnie kto i co gada :/ a ja sie boje tą moją szyje i nie chcę tak byle gdzie jej dawać....jakoś do niej przywiązana jestem
chcę wrócić do mojej rzeżby jak najszybciej i szkoda mi każdego dnia jaki mija tak "bezczynnie"
gość
22-10-2012, 16:20:32

Dla tych co się trochę pogubili------- miałam dwie operacje kręgosłupa lędżwiowego a za 3 tygodnie mam szyjki. Leczenie L jest jeszcze nie zakończone i lekarz będzie chciał po raz trzecmi operować L,ale przez to,że ostatnio mam czarno za oczami i nie raz trace przytomność to w pierwszej kolejności szyjka.Jak widzicie borykam się już dość trochę z moim kręgosłupem i jest troche poprawy ale na co dzień nie za bardzo funkcjonuje chyba,że jestem na lekach... ktoś chciał abym opisała pobyt w szpitalu i operacje- ale ja jak na razie mam doświadczenie z L.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: