Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
23-10-2012, 14:55:32

zanzibar 2012-10-21 11:47:09
Raf To ja już nabożeństwo szykuje za pomyślność Twoich egzaminów i za dobry wypoczynek
Powodzenia
pewnie winka sporo poszło i taca pełna była bo wylosowałem taki łatwy zestaw pytań ,że z wrażenia nie odpowiedziałem tzn. sklepałem coś tam na 1 pytanie , resztę odprawiłem w 2 minuty i egzamin zdany !!!!
Jeszcze tylko strzelanie i ... jestem bankrutem
PoZdRo
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
23-10-2012, 18:01:10

Cześć
zgłaszam się zgodnie z zapowiedzią
otóż poprawiłam statystykę sztucznych elementów między kręgami w populacji :)
poprawiłam też statystykę operacji udanych (ale ta statystyka i tak jest super dobra)
wczesnych komplikacji PO brak, co do późnych - czas pokaże
przed była SKRAJNA PANIKA, zaraz po - euforia, że jest po, teraz po kilku tygodniach nowe kłopoty i pytania, taki lajf
Na przykład obecnie toczę wojnę z poduszkami ortopedycznymi. Oj, nie lubimy się. Cholery jedne. Wojna jest na noże. Zobaczymy kto kogo wykończy.
Chodzę czwarty tydzień w campie, jeszcze jakieś dwa przede mną, potem stopniowe odzwyczajanie. Myślałam, że będzie gorzej w tej kwestii, jest znośnie. Dokucza mi ograniczenie ruchu, które źle wpływa na resztę zjechanego kręgosłupa, ale staram się to jakoś ogarnąć.
Cieszę się, że jesteście wszyscy na forum, szczególne podziękowania dla Zosi, Spinki, Irka za pomoc i wsparcie w fazie paniki, szczególne pozdrowienia dla Ewy - Niunqi dotkniętej czarną stroną służby zdrowia.
Operowana byłam w Mediqu w Legionowie, gdyby ktoś potrzebował szczegółowych informacji o zwyczajach tej placówki, zapraszam na priv: bromba6@poczta.onet.pl
Magda
Początkujący
24-10-2012, 08:40:23

Miło słyszeć, że kolejna osoba jest zadowolona po operacji :). Tak trzymać!
marti_76, Na Botaniczną skierował mnie dr Morga. Jeśli chodzi o termin - mam na 10.12.
Nie mam żadnego szpitalnego doświadczenia i nie wiem czy są to terminy ostateczne, tj. czy nie trzeba dzwonić by się dowiedzieć czy na pewno wtedy przyjmą?
Pozdrawiam
AS KR
Początkująca
24-10-2012, 08:57:23

Witam wszystkich.
Zaczynam odliczać czas do operacji, zostały równe 2 tygodnie,
a jednocześnie zaczynam oczywiście wpadać w panikę.
Pocieszające są Wasze posty mówiące o udanej operacji.
Pocieszam się sama, że skoro Wy daliście radę, to jakoś to będzie, ale strasznie boję się bólu pooperacyjnego. Dzwoniłam na oddział i dowiedziałam się, że przez 2 doby będę leżeć na sali
ścisłego nadzoru i nikt z rodziny nie będzie mógł wejść, ewentualnie popatrzyć przez szybę, więc odeślę rodzinkę do domu, bo nie ma sensu, żeby się męczyli.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Iwa
gość
24-10-2012, 10:50:48

Witam, ale ruch wszystkim dyski wyleciały, chyba żyjemy w "trójkącie bermudzkim". Taki przepływ wiadomości jak na lotnisku Hartsfield-Jackson - Atlanta.
Tylko chciałem napisać,że Krzeszowice już mam, wybrałem początek następnego roku, styczeń, luty.
Naprawdę w tym temacie nie będą mógł pomóc nikomu, takie jest życie.
"Rodzina, rodzina, rodzina, ach rodzina.
Rodzina nie cieszy, nie cieszy, gdy jest,
Lecz kiedy jej nima
Samotnyś jak pies".
Specjalne pozdrowienia dla dyskopatkamadzi
irek
krak62
gość
24-10-2012, 10:54:47

Cześć Kochani!
Melduję się po dłuższej nieobecności. Odzyskuję powoli głos - niestety nie jest on taki jak być powinien, więc czeka mnie laryngolog i foniatra
Po 3 pobycie w szpitalu - tym razem chirurgia - okazało się, że mam zagazowane jelita i dlatego tak puchnę do góry - dostałam leki i jest lepiej.
Szyja dała o sobie znać i potworna rwa barkowa, która nie pozwala spać w nocy. Wróciłam znów do przeciwbólowych niestety. Byle do 8 listopada i Olsztyn.
Iwa, każdy się boi. W końcu to operacja i to nie byle jaka. Ale pomyśl o pozytywach :) W końcu koniec męczarni i lepszy komfort życia. Chyba warto? :)
Ludziki, co u Was?! Bo tak poczytuję i widzę, że niektórzy tu ostro rozrabiają :P
Pat, zderzenie z ciągnikiem bezcenne, ale czy to nie popsuło twojej szyjki?? Jak się czujesz?
PS: Czy wy też byliście tak napuchnięci od sterydów????
Dziękuję za pozdrowienia, Ewa
Życie nie jest łatwe, ale jest po to żeby się nie poddawać.
Początkująca
24-10-2012, 11:01:12

Ewo.
Miło Ciebie zobaczyć tu po czasie. Mam nadzieję, że Twój stan zdrowia się szybko poprawi, bo za dużo naraz się na Ciebie nałożyło. Liczę właśnie na poprawę jakości życia, bo na razie jest bardzo kiepsko. Tylko leki p/bólowe jakoś mnie ratują, ale
ileż wytrzymają inne narządy. Życzę Ci szybkiej poprawy. Pozdrawiam.
Iwa
Początkująca
24-10-2012, 11:01:54

Ewo.
Miło Ciebie zobaczyć tu po czasie. Mam nadzieję, że Twój stan zdrowia się szybko poprawi, bo za dużo naraz się na Ciebie nałożyło. Liczę właśnie na poprawę jakości życia, bo na razie jest bardzo kiepsko. Tylko leki p/bólowe jakoś mnie ratują, ale
ileż wytrzymają inne narządy. Życzę Ci szybkiej poprawy. Pozdrawiam.
Iwa
gość
24-10-2012, 11:06:33

Ewuniu, super że jesteś na forum. W sumie jak się przedstawiają dalsze rokowania? Wszak bym ich oddał pod "trybunał haski", co oni chcieli Ciebie, z a g a z o w a ć.
Dzwoń , wiesz gdzie, zrobią porządek po cichu
Odpiszę, za jakiś czas, jest ......
miłego, irek
krak62
gość
24-10-2012, 11:54:05

KOMUNIKAT, do wszystkich a w szczególności do " Szyjek z Kraka". Zapraszam na juro Rynek Główny godzina 12,00 spotkajmy się koło Adasia by wspomóc trębacza z Wierzy Mariackiej.
Rano idę do poradni bólu, trzeba jakoś ten ból uśmierzyć i poprawić samopoczucie, następny dzień wizyta u neurochirurga.
Kto za, nie ma sprzeciwu
irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: