Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
24-09-2012, 15:54:04

No tak Zosia rybo i grzybobranie udane lecz odbija mi się to czkawką no cóż jak mawiają starzy górale przyjemności kosztują .
Pozdrawiam wszystkich
ks Janusz
Początkująca
24-09-2012, 16:12:43

Stokrotka oczywiście,że nie jest to tajemnica, gdzie byłam operowana.
Tylko ja naprawdę nie wiem czy neurochirurg popełnił błąd, czy ja jestem takim trudnym, a raczej zaniedbanym przypadkiem.
Jestem w trakcie wyjaśniania swojego stanu zdrowia.
Nie byłam operowana w Lublinie, lecz w Opolu w WCM.
Jakiś czas temu napisała na forum Karolina, która wywołała ostrą dyskusję na temat nowoczesnych metod operacji, mam nadzieję, że sobie przypominasz. I właśnie ona tez miała operację w Opolu, operował ją dr. Łątka i była bardzo zadowolona ,pisała, że mieszka w Konstancinie pod warszawą i wybrała właśnie Opole.
Jestem w kontakcie z moim operatorem, który twierdzi, że wszyskto jest tak jak powinno być. Jutro idę z wynikiem rezonansu do prof. Turowskiego w Lublinie i w planie mam dr. Sobieraja.
Mój przypadek należy do "przeterminowanych", tzn. powinnam być operowana 7 lat temu. W ciągu tak długiego czasu nastąpiły zmiany zwyrodnieniowe, osteofity, które uciskają na worek oponowy, mimo usunięcia chorego dysku.
Przez te kilka lat nerwy były podrażnione, ze być może musi upłunąć pewien czas, aby nastąpiła poprawa.
Pojechałam do Opola, gdyż zależało mi na ruchomym implancie, jednak nie zakwalifikowałam się ze względu na zmiany zwyrodnieniowe.
Karolina jezeli czytasz nasze forum, to odezwij się.
Początkująca
24-09-2012, 16:49:06

Zosiu dzieki bardzo. A czy w tym zaswiadczeniu o stanie zdrowia musze miec opis tylko od lekarza prowadzacego w tej konkretnej chorobie czy tez jezeli mam inne-ciesn nadgarstka ,arytmie serca.....-to mam tez zebrac opisy ? dla choroby wspolistniejace ?I jeszcze - czy dobrze mysle ? ze jak pojde na ta komisje to mam zabrac ksero k*** ?
Pozdrawienia dla Wszystkich .
Ewa
ewaparz2
Forumowiczka
24-09-2012, 18:29:03

http://www.zus.pl/pliki/formularze/n_9.pdf
Ewa tak wygląda formularz do wypełnienia przez lekarza.
Zaświdczenie wypełnia lekarz prowadzący uwzględniając choroby współistniejące.
U mnie do wpisu samej jednostki choroby współistniejącej wpisanej przez lek.prowadzącego inny specjalista dokonał własnego opisu na tym zaświadczeniu opatrując pieczątką.
Można dostarczyć każdą istotną dokumentację w formie dodatkowych zaświadczeń.
Aktualnie nie ma konieczności dostarczania k*** z poradni.
Jeżeli ZUS widzi wskazania może wystąpić o k***i sam. Nie ma jednak przeciwwskazań jeżeli chcesz sama dostarczyć xero ale potwierdzone za zgodność z oryginałem.
Ewa, w Twojej sytuacji kiedy oczekujesz na operację komisja jest raczej formalnością.
Pozdrawiam Z.
Początkująca
25-09-2012, 05:27:00

Lidia2 - Jestem Czasem czytam forum, nie wchodzę jednak zbyt często. U mnie bez zmian, czyli bardzo dobrze. Jestem zdziwiona, że szukasz innych lekarzy. Domyślam się, że podróż do Opola tanią nie jest i wizyta też kosztuje ale znając mentalność ludzi, a lekarze do nich należą, możesz poszukać sobie innych kłopotów. Mądry lekarz powie, że nie podejmuje się poprawiania czy leczenia bo nie on operował. Nie wiem, nie chcę doradzać będąc laikiem. Ja byłam u dr. na kontroli - jest czysto i bez odnowień dyskopatii. Być może dlatego, że nie przeciągałam, tylko poddałam się zabiegowi w miarę szybko. Pozdrawiam i dbaj o siebie.
Karolina
Początkująca
25-09-2012, 19:45:34

do Stokrotki dzisiaj byłam na konsultacji u profesora, potwierdził, ze moja operacja została wykonana prawidłowo, a objawy, które mam wynikają z mojej nadwrażliwości i cech indywidualnych, każdy przechodzi to inaczej. Dyskopatie, które mi wyszły na rezonansie były już wcześniej i nie kwalifikują się do operacji. Powiedział, że operacja jest koniecznością a nie profilaktyką. Zalecił rehabilitację, masaże i normalne życie.
Jeżeli chodzi o neurochirurgię w wojskowym , to nie znam tam nikogo, tzn. słyszałam o dr. Ciubak?, alejest to specjalista od lędżwiowych. Osobiście mam zaufanie do prof. Turowskiego i ja tylko dlatego nie byłam operowana przez niego, że liczyłam na implant ruchomy. Mimo wszystko polecam Opole no i oczywiści edr. Sobieraja, gdyż Bogna jest najlepszym przykładem profesjonalizmu doktora, ale Olsztyn to tak daleko od Lublina.
Karolina dzięki za odzew
Początkująca
26-09-2012, 14:08:39

Ufff !! Udało się Przebrnęłam przez bardzo trudny egzamin z życia W ubiegłą sobotę wydałam za mąż młodszą córkę Przeżycie ogromne ale to chyba wie każdy rodzic Do tego doszło 2 dniowe wesele w remizie (tak chcieli młodzi) Uwierzcie - warto było Pomimo że przez ostatni tydzień funkcjonowałam tylko dzięki środkom przeciwbólowym to warto było Złamałam chyba wszystkie zalecenia i ostrzeżenia szyjek ale udało się Mam nadzieje że nie odbije mi się to czkawką po jakimś czasie Od dzisiaj regeneruję już siły żałuję że wesele tak szybko minęło Zostaną tylko wspomnienia Pozdrawiam serdecznie wszystkich Bogda
Bogda
Forumowicz
26-09-2012, 14:23:57

Pogratulować-decyzji ale to jazda po bandzie.
Forumowicz
26-09-2012, 14:38:01

BOGUSLAWA1963 2012-09-26 16:08:39 Ufff !! Udało się Przebrnęłam przez bardzo trudny egzamin z życia W ubiegłą sobotę wydałam za mąż młodszą córkę Bogda
I jak się czujesz po wygibasach w remizie bo nikt Ci nie uwierzy , że pirueta nie zrobiłaś ?? ;)
Bo ja szczerze to najlepiej się czułem po weselu swojej siostry, po grze w badmintona i rąbaniu drzewa do kominka tak jakoś rozruszany sie czułem.... .
No chyba , że mi się wydawało bo przy wszystkim dziwnym trafem częstowano mnie alkoholem
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
26-09-2012, 15:16:49

Na parkiecie odstawiłam nie jednego pirueta i wyobraż sobie że czuję się całkiem dobrze Żałuję że nie mam więcej córek na wydaniu i zastanawiam się gdzie by tu się zaczepić na kolejne wesele Bogda
Bogda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: