Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
22-09-2012, 14:52:42

Bogna,dzięki Ci dobra Kobieto
Moja branża ma się nijak do orzeczników jako, że ci to jeno urzędnicy.
Opowiadałam tu już kiedyś swoje przeboje z czasów kiedy walczyłam o każdą godzinę bez bólu.
Orzeczniczka na zgłaszane przeze mnie dolegliwości z jadem w oczach,które mówiły-ty naciągaczko zusowska-odparła że ona jest neurologiem i ona WIE że tak mnie boleć nie może. Mój desperacki słowotok spowodował,że już nie kwestionowała a świadczenie dostałam do końca limitu. Nie miałam oporu żeby powiedzieć tej pani że nie jest lekarzem tylko URZĘDNIKIEM.
Wracam do tej historii na wypadek gdyby komuś też trafił się taki pseudo lekarz/urzędnik. Sami musimy walczyć żeby nas nie upodlano.
Czyżby wszyscy rozgrzewali się dziś śliwicą wędrując po lasach Cichutko tu w szyjkowym zakątku.
Popołudniowe lekko ocieplone pozdrowienia Z.
Początkująca
22-09-2012, 16:54:36

Niunga, Stokrotka czy możecie mi podać gdzie w Warszawie przyjmuje dr. Sobieraj, bo nie mogę znaleźć w necie. Może byc na mój mail:
lidpor@onet.eu lub na forum. Mieszkam w Lublinie wiec do Olsztyna miałabym bardzo daleko, a zalezy mi na konsultacji u doktora.
Bogna czy Ty byłaś operowana w Warszawie czy Olsztynie, czy dr Sobieraj operuje w Warszawie?
I dlaczego przenieśli sie do Olsztyna czy to po tej aferze z zarażeniem kilu pacjentów jakąś groźną bakteria w MSWiA na oddziale prof. Maksymowicza.
gość
22-09-2012, 17:43:20

Lidio proponuję adres na e-mail. Na forum raczej nie mam upoważnienia od Pana dr.
Odpowiadając na Twoje pytania - byłam operowana i w Warszawie i w Olsztynie. Nie wiem nic o jakiejś aferze??? Byłam przez wiele miesięcy hospitalizowana na oddziale prof. Maksymowicza na przestrzeni 4 lat i nie spotkałam się z aferą, ba nawet z jakąś bakterią. Pan Profesor jest bardzo uczulony na zachowanie sterylności tak było w Warszawie i tak też jest w Olsztynie.Pan Profesor Maksymowicz został Rektorem Akademii Medycznej w Olsztynie i pracuje tam od kilku lat wraz ze swoim zespołem. Pan dr. operuje w Olsztynie i nie posiadam wiedzy, czy operuje w Warszawie, myślę, że nie operuje.
Bogna
gość
22-09-2012, 17:50:50

Zosiu byłam na długim spacerze po Szczawniku, miałam ogromną ochotę wybrać się na Wierchomlę ale pogoda do bani...rydze też zawiodły i dobrze, że kuzynka naruszyła zapasy z "pierwszego wysypu" to posmakowałam takich przyrządzonych po łemkowsku. Miodzio zakupiony w Kamiannej a jutro w drogę powrotną do domku.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Szyjki.
Bogna
Początkująca
22-09-2012, 21:12:55

Bogna podaję mój e-mail: lidpor@onet.eu, prosze Cię o podanie kontaktu do dr Sobieraja w Warszawie.
Ja już dawno słyszałam o Olsztynie, że wykonują tam nowatorskie operacje kręgosłupa, ale wydawało mi się, że to tak daleko od mojego miejsca zamieszkania, że zrezygnowałam. Ale teraz przekonuję się, że do dobrego specjalisty warto jechać nawet na drugi koniec Polski, bo przecież chodzi o nasze zdrowie.
gość
23-09-2012, 10:26:28

Dzień dobry Szyjki jak widzę na spacerach - i dobrze. Pierwszy dzień Pani Jesieni słoneczny i zachęca do spacerów. Byłam na objazdówce - Rytro, Tylicz...jest nowa pijalnia wód mineralnych w Tyliczu, całkiem nowiusieńkie ujęcie...zdjęcie w załączeniu.
Za godzinkę ruszam do domku. Przyznam szczerze, że ciągnie mnie na wagary ha ha...kolory jesieni w górach wyglądają obłędnie.
Pozdrawiam serdecznie i dobrego popołudnia dla Was.
Bogna
gość
23-09-2012, 10:29:13

Zdjęcie nowej pijalni [url href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/bognaj/albumy title="Przejdź do galerii użytkownika"][img hash=505ee0a9037ec href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/bognaj/pokaz/505ee0a9037ec]http://static2.medforum.pl/portals/user_photos/211172/505ee0a9037ec_200x200_adaptive.jpg[/img]
Bogna
Początkująca
23-09-2012, 16:35:33

Witam wszystkich !
Jakis czas temu pisalam na tym forum .
Jestem przypadkiem "szyjkowym-operacyjnym "-tylko ! Moj neurochirurg kategorycznie zabronil jakichkolwiek rechabilitacji , na kazdej kolejnej wizycie -przyspieszyc zabieg .Niestety ciagle brak miejsc .Mam ustalony termin na listopad wiec jakos wytrzymam chociaz coraz bardziej meczy mnie to siedzenie w domu przy mojej "nadpobudliwosci ? "Na l4 jestem od czerwca-4 grudnia minie 182 dni chorobowego -podpowiedzcie mi kiedy i jak moge zalatwic zasilek rechabilitacyjny .Jakie papiery musze zlozyc w ZUS i kiedy.
Ewa
ewaparz2
Forumowiczka
23-09-2012, 17:26:15

Ewa, dokumenty do ZUS należy złozyć na 6 tygodni przed upływem 182 dni zasiłku chorobowego
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=435
Link z wymaganymi dokumentami.
Pracownicy etetowi
-wniosek o udzielenie świadczenia rehabilitacyjnego
-zaświadczenie o stanie zdrowia
-wywiad zawodowy
W zaświdczeniu o stanie zdrowia są punkty dotyczące rokowania,zaleceń w tym również rehabilitacyjnych.
Dobrze żeby lekarz przyłożył się do tych wpisów w tym przewidzianej daty operacji. To może oszczędzić np. zbyt wczesnego uzdrawiania na siłę w ramach rehabilitacji prewencyjnej.
Trzymaj się tego terminu żeby ZUS zdążył wyznaczyć termin komisji przed upływem 182 dni.
Na komisję weź dostępną(posiadaną) dokumentację medyczną.
Wszystkie Szyjki to nadpobudliwe wierciochy
Nadrobisz aktywność jak się wyremontujesz. Z.
Wtajemniczona
24-09-2012, 08:06:46

lidia2 zdradź prosze kto cię operwał, przecierz to nie tajemnica że któremuś lekarzowi coś się mogło nie udać w 100%, ale myśle że my jako pacjenci mamy prawo wiedzieć, gdyż sami na własną rękę szukamy lekarzy którzy mają nam pomóc a nie zaszkodzić, co do lublina i psk to im więcej się dowiaduje tym bardziej się lublina boje, tam właśnie terminy są oddalane w nieskonczoność natomiast klinikę wojskową chwalą jak najbardziej, osobiście już znam 2 osoby własnie tam operowane natomiast żadnej z jaczewskiego
bogna co do naszego dr, to ja dopiero zaczynam być jego pacjentką...
a dzisja taki piękny dzioneczek że aż by się na wagary uciekło....
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: