Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
06-09-2012, 16:17:24

No Drogie szyjki co to dzisiaj strajk czy pogodowe wahania
zakłócają wam spokój ?
ks Janusz
Forumowicz
06-09-2012, 16:24:01

Umieściłem zdjęcie na profilu jest to zdjęcie odcinka l-s jeśli ktoś wie czy i co to jest niech da mi odpowiedź
Wiem że to temat szyjek ale może?
ks Janusz
Początkująca
06-09-2012, 16:46:53

Witajcie.
No i wylądowałam dzisiaj na zwolnieniu lekarskim.Mój zakład pracy dopatrzył się po dobrych 2 tygodniach, że miałam 32 dni chorobowego i wysłał mnie na badanie kontrolne. Pan doktor
bez zaświadczenia od lekarza prowadzącego nie wystawił zgody na przystąpienie do pracy więc musiałam pójść do pani neurolog, która wypisała zwolnienie i nakazała oszczędzanie się do operacji. Dalej nie znam terminu i to mnie dobija . Po ostatnim wezwaniu do Zus będę teraz nerwowo czekać na kolejne wezwanie. Jeśli lekarz medycyny pracy nie wyraził zgody na powrót do pracy, to czy Zus będzie musiał dać mi na piśmie orzeczenie, że jestem zdolna do pracy? Jeśli ktoś orientuje się w temacie, to proszę napiszcie coś.
Pozdrawiam.
.
Iwa
Początkująca
06-09-2012, 16:49:39

Acha, ku pamięci- w rozpoznaniu mielopatia.
Pa.
Iwa
Wtajemniczona
06-09-2012, 17:27:36

Czy ktoś może wie ile wynosi bezwzledna stenoza
max
Co to jest całkowite zniesienie rezerwy płynowej kanału kręgowego
Czy można coś zrobić aby przywrócić normę
gość
06-09-2012, 18:44:58

hej kochani :)
Iwa, wydaje mi się że ZUS może Cię uzdrowić choć nie masz pozwolenia do kontynuacji pracy w obecnym zawodzie, czy też na stanowisku to mogą Ci powiedzieć że w innym jesteś zdolna do pracy.
Kazulu, w tym to ja też jestem ciemna masa i nie pomogę.
A ja kochani na Betaserc 8 mg i na Nebilet na ciśnienie, bo czacha dymi - ciśnienie miałam 160/110 i po tych tabletkach czuję się o NIEBO lepiej.
Mnie też czeka chyba jednak skalpel....
gość
06-09-2012, 19:03:18

Dobry wieczór Kociaki
Zosia, przy takiej kumulacji zdarzeń zdrowotnych nieliczni dają sobie radę z własnymi myślami. Poukładasz sobie, taką mam nadzieję. Jeśli będziesz potrzebowała wsparcia osobistego - daj znak. Jestem właściwie codziennie w Warszawie, tak więc swoją energię chętnie przekażę Tobie.
Niunga - skalpel jeśli konieczny to naprawdę nie ma co odwlekać w nieskończoność. Czasem takie przeciąganie mści się nieodwracalnymi konsekwencjami. Ważne - oddać siebie w dobre ręce neurochirurga. Ktoś pisał na tym forum, że istotne jest w której z klinik się operujemy, jakie wyposażenie w sprzęt oraz wiedza neurochirurga. Z autopsji wiem, że to naprawdę ważne.
Wczoraj miałam taki pierwszy dzień na bardzo wysokich obrotach zawodowych i....wieczorem byłam do życia a rano obudziłam się uśmiechnięta co przed operacją bez tabsów było nieosiągalnym stanem, Tak więc mam porównanie i na ten czas, na obecną chwilę dziękuję za wiedzę oraz umiejętności mojego operatora.
Pozdrawiam serdecznie i dbajcie o Siebie Szyjki - niezależnie od płci.
Bogna
Początkująca
06-09-2012, 19:26:08

Bogna, być może pisałaś już o tym wcześniej, ale mam prośbę. Gdybyś mogła napisać jakie rodzaje zabiegów miałaś po operacji, bo ja jestem 36 dni PO (przypomnę: dwa poziomy ze stabilizacją) zastanawiam się, czy warto starać się o sanatorium, czy może wystarczy udać się do osteopaty? Na razie po wizycie u rehabilitanta mam zalecony laser i ćwiczenia izometryczne (uciskanie dłonią głowy). Wydaje mi się, że to trochę mało. Co Ty na to?
Wiktoria
gość
06-09-2012, 20:21:44

Wiktoria - mój operator nie jest zwolennikiem jakichkolwiek prądów podczas zrostu implantów oraz po okresie 6 miesięcy po operacji dopiero ewentualnie pobyt w Klinice Rehabilitacji. Mam swoją fizjoterapeutkę od wielu lat, która wyprowadziła mój niedowład prawej ręki oraz zamiatanie prawą nogą do poziomu właściwie już normalnego. Na rehabilitację jadę od 18 października do Krojant. Mój zakład pracy wykupił turnus rehabilitacyjny dla mnie. Ćwiczenia izometryczne to jest fantastyczne rozwiązanie dla mnie. ja je stosuję. 19 września obchodzę 5 miesiąc po operacji dwóch poziomów mojej szyjki. Jest już dobrze. Postaram się nie zniszczyć pracy wielu ludzi nad poprawą mojego stanu zdrowia. Moim zdaniem, jest u Ciebie zdecydowanie za wcześnie na jakiekolwiek zabiegi z wyjątkiem izometrycznych. Ale jest wiele szkół i wiele zaleceń. Pozdrawiam.
Bogna
gość
06-09-2012, 20:53:53

Janusz,
sakralizacja L4 z...? ja mam sakralizację L5 moja jest typowa, występuje dość często, Twoja jest ewenementem.....
pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: