Reklama:

Drętwienie i mrowienie rąk (57)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-12-2009, 10:07:46

Proponuję neurologa. rezonans szyjnego a to prawdopodobnie dyskopatia szyjnego- a do nerwowego gościa: tu nie znajdziesz diagnozy tylko objawy. Niestety tylko lekarz pomorze więc nie wściekaj się na ludzi , którzy szukają wskazówek a nie diagnozy!
gość
18-12-2009, 23:29:24

Zgadzam się z radą powyżej - rezonans może wiele wyjaśnić. Tylko niestety nie zawsze wyjaśnienie w czymkolwiek pomoże - wg lekarzy młody człowiek nie ma prawa czuć się źle, mimo iż wyniki pokazują co innego. Doświadczyłem tego na własnej skórze. Mam 31 lat i od ponad roku zmagam się z bólem spowodowanym zmianami patologicznymi i zwyrodnieniowymi kręgosłupa szyjnego. Po pół roku wreszcie stwierdzono co mi dolega ale jakoś niestety nie potrafią pomóc. To że jakoś sobie puki co radzę zawdzięczam tylko i wyłącznie lekarzowi pierwszego kontaktu do którego chodzę - specjaliści, w ramach NFZ oczywiście, młodych ludzi kompletnie ignorują. Jak narazie trzymają mnie tylko leki ( w tym tramal 150)ale ostatnio znowu coraz gorzej - a pracować trzeba. Pozdrawiam. jarekrsl@interia.pl
gość
08-01-2010, 09:51:28

Hmm z tym rezonansem to wcale nie taka prosta sprawa jak się okazuje. Owszem, skierowanie mam. (Dziękuję za radę :) )I nawet udało mi się zapisać.... Na czerwiec Chyba że bedzie ktoś bardziej potrzebował to się opóźni. Tak się właśnie zastanawiam za co ja płacę podatki? Za półroczne kolejki na prześwietlenie?
gość
28-02-2010, 21:43:14

Mam drętwienie i mrowienie lewej ręki i palców od 3 tygodni. Miałam rtg kręgosłupa i wszystko w porządku. Leki na mięśnie nie pomagają. Mam też zwiększoną dawkę magnezu i też nie ma poprawy. Lekarz mówi że nie wie jaka jest przyczyna. A możliwe żeby to były objawy długotrwałego stresu?
gość
15-05-2010, 08:09:18

Witam,mam podobne objawy od kilku dni,rdętwieje mi lewa dłoń,tak sie zastanawiam czy może to być Stwardnienie rozsiane bo słyszałem że u kogoś tak zdjagnozowano ?? :(
gość
19-10-2010, 20:26:22

Uwaga na nawiewy (strumienie powietrza w samochodzie). Nie musi to być klimatyzacja i nawet zimne powietrze. Jeśli strumień jest skierowany na rękę lub w pobliżu, to już może być problem.
Jeśli ktoś odczuwa mrowienie w większych partiach ciala, to myślę, że trzeba udać się do lekarza.
gość
17-12-2010, 14:03:00

Ja też odczuwam permamentne mrowienie przechodzące od barku poprzez całą rękę do nadgarstka,oraz kłiuciem w kciuku.Neurolog zlecił rezonans magn.,i zapisał leki na bazie diklofenaku sodowego.Co do leku pomaga on ale tylko wtedy jak go zażywam.Dwa trzy dni po zaprzestaniu jedzenia tabletek ból i mrowienie powraca.Ale neurolog na moje uwagi patrzy ironicznie i wysyła mnie na operację kręgów górnej partii kręgosłupa.Hmmm.Utrzymuję rodzinę,więc operacja nie wchodzi w rachubę.Mało tego,odwiedziłem również reumatologa,który zdiagnozował u mnie tzw. łokieć tenisisty.Problem polega na bólu łokcia przy najprostrzych czynnościach jak przykrycie się kocem,podanie ręki,lub trzymanie szklanki wody.Cóz...Medycyna choć dość nowoczesna nie sądzę aby takim jak ja miała dziś pomóc.Nie mam jeszcze czterech dych na karku,obolaly organizm,brak perspektyw na pracę "odciążającą",jaką zlalecił mi reumatolog.Pozdrawiam Was wszystkich cierpiących podobnie,dzielcie się kochani każdą mażliwą informacją,która była by w stanie ulżyć we wspomnianych dolegliwościach.
gość
17-06-2011, 13:35:14

zalecam udanie się do terapeuty manualnego, w zadnym razie nie decyduj sie pochopnie na operacje
gość
17-10-2011, 14:32:43

dretwienie mrowienie dloni nasilone w nocy, zwlaszcza kciuk, palec wskazujacy srodkowy i polowa serdecznego oznacza w wiekszosci przypadkow ucisk na nerw posrodkowy czyli zespol ciesni nadgarstka. przeszlam przez to. zabvieg uwolnil mnie od koszmaru
gość
15-01-2012, 14:40:10

to choroba cywilizacyjna....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: