Reklama:

Drętwienie i mrowienie rąk (57)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-12-2008, 20:50:00

A jak ja się budzę to nie czuję ani dłoni ani rąk i tak jest co noc od jakiegoś miesiąca. Lekarka powiedziała że to od pracy przy komputerze ale wg mnie to nieprawda.
gość
07-01-2009, 20:16:00

kuźwa czuję się jakbym słuchał słodkiego *** !! jest tu ktoś poważny co by napisał co to może do cholery być a nie tylko objawy??!! co do k.... za burdel!!

Słuchajcie! poczytajcie i zróbcie sobie " test Phalena" , kobietki pulchne dodatkowo TSH i ostatecznie przewodzenie nerwu pośrodkowego ( jeśłi drętwieją 1,2,3 palce)
gość
11-02-2009, 22:19:00

trzeba jesc magnez i tyle
gość
18-08-2009, 19:45:00

09-08-2006 o 19:32, sephrenya :
Od ponad tygodnia odczuwam mrowienie i drętwienie lewej ręki ...

Mam podobne objawy i nawet troszkę się obawiam o dalsze moje zdrowie.Mam problemy ze stawami już od kilku lat.Pracuję fizycznie i nawet czasem ponad siły.
Od dwóch tygodni mam odrętwiałą lewą rękę a w nocy czasem budzi mnie rozrywający ból całego przedramienia zaczynający się pod pachą i rozrywający palce...

harysly@interia.eu
Początkująca
20-08-2009, 20:03:00

HEJ LUDZISKA
JA TO WOGÓLE MIAŁAM TAKIE DRĘTWIEMIE CAŁEGO CIAŁA Z MOZNA POWIEDZIEĆ Z NIEDOWŁADEM RĄK BO MI TAK ZESZTYWNIAŁY PALCE ZE NIC NIE MOGŁAM UTRZYMAĆ , ZDR ĘTWIAŁO MI CAŁE CIAŁO, ZACZĘŁO SIĘ OD RĄK A POTEM POSZŁO DALEJ NA IZBIE PRZYJĘĆ W SZPITALU POWIEDZIAŁA MI ZE TO NERWICOWE, A LEKARZ PIERWSZEGO KONTAKTU ZE TĘŻYCZKA - CZYLI NIEDOBÓR WAPNIA PRZEDEWSZYSTKIM I MAGNEZU, ALE OD TEGO CZASU ZACZE ŁO WŁAŚNIE MNIE MROWIĆ W LEWEJ NODZE I CZASAMI RĘCE I MOTYLA NOGA NIE WIEM O CO KAMAN [addsig]
JUSTA
gość
23-11-2009, 22:05:38

Jeśli chodzi o drętwienie, mrowienie kończyn górnych to uwazam ze może być to spowodowane albo zwyrodnieniem kręgosłupa szyjnego (okolice 5 kręgu szyjnego) , albo ucisk na splot ramienny np poprzez pierwsze żebro( w przypadku części podobojczykowej splotu), co powoduje drażnienie nerwów odchodzących od splotu , a są to główne nerwy zaopatrujące kończynę(aż po samą dłoń) zarówno ruchowo jak i czuciowo ....
Pozdrawiam
gość
27-11-2009, 21:29:04

Witam,
ja od mniej więcej 3 tygodni mam mrowienie lewej ręki na całej długosci-od barku aż po same palce. Ale oprócz "mrówek" pojawił się też ostatnio dziwny ból w okolicach zgięcia łokcia. Tak, jakby bolała mnie żyła. Strasznie przeszkadza :(
Większość dnai spędzam w samochodzie więc może to od kręgosłupa, ale lekarz, u którego byłam powiedział, że na kręgosłup jestem jeszcze za młoda To przepraszam jak się ma 30 lat to kregosłup nie może boleć czy o co chodzi?
Myślicie, że to moze też być cos innego?
Początkująca
27-11-2009, 21:58:34

najpierw trzeba wykluczyc przyczyny somatyczne dolegliwosci,jesli nadal mrowienie bedzie sie utrzymywalo to dolegliwosci takie moga towarzyszyc zaburzeniom nerwicowym.pozdrawiam
Początkująca
27-11-2009, 22:05:57

aha a w sprawie tej bolacej reki...to z opisu wyglada ze to rzeczywiscie jakas sprawa dotyczaca uszkodzenia nerwu-albo samego lokciowego albo tez na wysokosci splotu barkowego,moze jakies przeciazenie? uraz albo ucisk?
czesto praca w jednej wymuszonej pozycji moze dawac takie dolegliwosci.
gość
28-11-2009, 09:11:39

Jestem przedstawicielem więc większość dnia spędzam siedząc a i nie raz zdarza się coś cięższego dźwignąć. A skoro mój lekaqrz to lekceważy to do kogo się powinnam zwrócić? Ortopeda? Chirurg? Neurolog?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: