Reklama:

Drętwienie i mrowienie rąk (57)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-12-2008, 20:50:00

A jak ja się budzę to nie czuję ani dłoni ani rąk i tak jest co noc od jakiegoś miesiąca. Lekarka powiedziała że to od pracy przy komputerze ale wg mnie to nieprawda.
gość
07-01-2009, 20:16:00

kuźwa czuję się jakbym słuchał słodkiego *** !! jest tu ktoś poważny co by napisał co to może do cholery być a nie tylko objawy??!! co do k.... za burdel!!

Słuchajcie! poczytajcie i zróbcie sobie " test Phalena" , kobietki pulchne dodatkowo TSH i ostatecznie przewodzenie nerwu pośrodkowego ( jeśłi drętwieją 1,2,3 palce)
gość
11-02-2009, 22:19:00

trzeba jesc magnez i tyle
gość
18-08-2009, 19:45:00

09-08-2006 o 19:32, sephrenya :
Od ponad tygodnia odczuwam mrowienie i drętwienie lewej ręki ...

Mam podobne objawy i nawet troszkę się obawiam o dalsze moje zdrowie.Mam problemy ze stawami już od kilku lat.Pracuję fizycznie i nawet czasem ponad siły.
Od dwóch tygodni mam odrętwiałą lewą rękę a w nocy czasem budzi mnie rozrywający ból całego przedramienia zaczynający się pod pachą i rozrywający palce...

harysly@interia.eu
Początkująca
20-08-2009, 20:03:00

HEJ LUDZISKA
JA TO WOGÓLE MIAŁAM TAKIE DRĘTWIEMIE CAŁEGO CIAŁA Z MOZNA POWIEDZIEĆ Z NIEDOWŁADEM RĄK BO MI TAK ZESZTYWNIAŁY PALCE ZE NIC NIE MOGŁAM UTRZYMAĆ , ZDR ĘTWIAŁO MI CAŁE CIAŁO, ZACZĘŁO SIĘ OD RĄK A POTEM POSZŁO DALEJ NA IZBIE PRZYJĘĆ W SZPITALU POWIEDZIAŁA MI ZE TO NERWICOWE, A LEKARZ PIERWSZEGO KONTAKTU ZE TĘŻYCZKA - CZYLI NIEDOBÓR WAPNIA PRZEDEWSZYSTKIM I MAGNEZU, ALE OD TEGO CZASU ZACZE ŁO WŁAŚNIE MNIE MROWIĆ W LEWEJ NODZE I CZASAMI RĘCE I MOTYLA NOGA NIE WIEM O CO KAMAN [addsig]
JUSTA
gość
23-11-2009, 22:05:38

Jeśli chodzi o drętwienie, mrowienie kończyn górnych to uwazam ze może być to spowodowane albo zwyrodnieniem kręgosłupa szyjnego (okolice 5 kręgu szyjnego) , albo ucisk na splot ramienny np poprzez pierwsze żebro( w przypadku części podobojczykowej splotu), co powoduje drażnienie nerwów odchodzących od splotu , a są to główne nerwy zaopatrujące kończynę(aż po samą dłoń) zarówno ruchowo jak i czuciowo ....
Pozdrawiam
gość
27-11-2009, 21:29:04

Witam,
ja od mniej więcej 3 tygodni mam mrowienie lewej ręki na całej długosci-od barku aż po same palce. Ale oprócz "mrówek" pojawił się też ostatnio dziwny ból w okolicach zgięcia łokcia. Tak, jakby bolała mnie żyła. Strasznie przeszkadza :(
Większość dnai spędzam w samochodzie więc może to od kręgosłupa, ale lekarz, u którego byłam powiedział, że na kręgosłup jestem jeszcze za młoda To przepraszam jak się ma 30 lat to kregosłup nie może boleć czy o co chodzi?
Myślicie, że to moze też być cos innego?
Początkująca
27-11-2009, 21:58:34

najpierw trzeba wykluczyc przyczyny somatyczne dolegliwosci,jesli nadal mrowienie bedzie sie utrzymywalo to dolegliwosci takie moga towarzyszyc zaburzeniom nerwicowym.pozdrawiam
Początkująca
27-11-2009, 22:05:57

aha a w sprawie tej bolacej reki...to z opisu wyglada ze to rzeczywiscie jakas sprawa dotyczaca uszkodzenia nerwu-albo samego lokciowego albo tez na wysokosci splotu barkowego,moze jakies przeciazenie? uraz albo ucisk?
czesto praca w jednej wymuszonej pozycji moze dawac takie dolegliwosci.
gość
28-11-2009, 09:11:39

Jestem przedstawicielem więc większość dnia spędzam siedząc a i nie raz zdarza się coś cięższego dźwignąć. A skoro mój lekaqrz to lekceważy to do kogo się powinnam zwrócić? Ortopeda? Chirurg? Neurolog?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: