Reklama:

Drętwienie i mrowienie rąk (57)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-08-2008, 08:03:00

kurcze dlugo sie ciagnie ten watek... mnie to trafilo dopiero w tym roku i szczerze nie wiem co robic... dertwieja mi rece nie tylko jak spie ale nawet w dzien... smutne to bo przeszkadza normalnie funkcjonowac a lekarze maja to gdzies...
gość
20-08-2008, 08:03:00

kurcze dlugo sie ciagnie ten watek... mnie to trafilo dopiero w tym roku i szczerze nie wiem co robic... dertwieja mi rece nie tylko jak spie ale nawet w dzien... smutne to bo przeszkadza normalnie funkcjonowac a lekarze maja to gdzies...
gość
01-09-2008, 19:58:00

od miesiąca mam drętwienie lewej ręki. Było dretwienie lewej połowy ciała, potem tylko reka została. badania krwi, kregosłupa Ok. kurcze co to jest. nie moge ruszac palcami
gość
10-09-2008, 16:55:00

Moi drodzy lekarze . Niestety nie jest to sprawa kręgosłupa jest to tzw choroba komputerowa lub choroba szlifierzy. Występuje u ludzi o specyficznej budowie łokcia . Po prostu nerwy idące w łokciu są mniej osłonięte . Nacisk trwały uderzenie, brak magnezu i witaminy B6 powodują początkowo mrowienie 2 palców ( mały i serdeczny ) potem przechodzi to na dłoń aż do całej ręki. Co powoduje - niestety faza końcowa to kalectwo. Zanikają mięśnie wśród reki spowodowane obumarciem nerwów. ścięgna sztywnieją i następuje trwała deformacja. Można z tym walczyć - ja tak mam . Moja rada: Szybko dobry neurolog a najlepiej neurochirurg(jeśli to zaawansowane jest) .Rehabilitacja i niestety igła w mięsień też. Jeśli jest to zaawansowane zabieg "regulacji scięgien" sorka że urzywam takich słow ale nie jestem chirurgiem . Na razie pić magnez nie siedzieć z łokciami na stole mniej stresu więcej relakssu
gość
11-09-2008, 15:37:00

01-09-2008 o 21:58, gość :
od miesiąca mam drętwienie lewej ręki. Było dretwienie lewej połowy ciała, potem tylko reka została. badania krwi, kregosłupa Ok. kurcze co to jest. nie moge ruszac palcami
U mnie zaczęło się od drętwienia lewej nogi, póżniej stopniowo zdrętwiała cała lewa część ciała. Po jakimś miesiącu drętwienie zaczęło powoli ustępować. Dopiero przy którymś tam z kolei przypadku drętwienia, zrobiono mi rezonans magnetyczny głowy ( po 10 latach, od pierwszych objawów) i wykryto SM. Pozdrawiam
gość
18-09-2008, 10:40:00

11-09-2008 o 17:37, gość :

01-09-2008 o 21:58, gość :
U mnie zaczęło się od drętwienia lewej nogi, póżniej stopniowo zdrętwiała cała lewa część ciała. Po jakimś miesiącu drętwienie zaczęło powoli ustępować. Dopiero przy którymś tam z kolei przypadku drętwienia, zrobiono mi rezonans magnetyczny głowy ( po 10 latach, od pierwszych objawów) i wykryto SM. Pozdrawiam
gość
18-09-2008, 15:11:00

Odczuwam "mrówki" na czubkach dużych palców u nóg przy dotyku, jest to naprawdę nie przyjemne, myślałam że to ustanie po zakończeniu pracy - ale tak się nie stało (nie pracuje już tydzień).
Pracowałam w niskich temperaturach (taśma produkcyjna) oraz nosząc ciężkie rzeczy, jednak nie podejrzewam że to wynik odmrożeń.
Nie wiem czy powinnam iść z tym do lekarza.
gość
21-09-2008, 08:14:00

z kolei ja od mieciaca odczuwam mrowienie prawej reki,jesli jestem w ruchu to kompletnie nic nie czuje wszystko ok,ale jak tylko siedze badz leze to mrowienie jest tak silne ze az mnie reka boli ,odczuwam to przez cala reke glównie od duzego palca po ramie,ale w miejscu gdzie jest zgiecie lokcia czuje jakby mi rozpieralo zyly,ale powtarzam dzieje sie tak kiedy tylko siedze lub leze juz w lozku wieczorem,bylam juz na rtg szyji,mam lekkie zmiany zwyrodnieniowe,poszlam wiec do neurologa a szanowna pani neurolog zapytala tylko czy mam zdrowu zoladek i przypisala 6 rodzaji tabletek z paracetamolem-uwierzycie?po ktorych nie przeszlo.Zaczyna mnie to niepokoic straszniem=moze poradzicie co dalej?gdzie sie z tym udac?z gory serdeczne dzieki.
gość
20-12-2008, 04:06:00

kuźwa czuję się jakbym słuchał słodkiego *** !! jest tu ktoś poważny co by napisał co to może do cholery być a nie tylko objawy??!! co do k.... za burdel!!
gość
23-12-2008, 20:06:00

ja też mam mrowienie i drętwienię rąk ale co dziwne w ciąu dnia a w nocy to standard... nie wiem skad to się wzieło czy mam isc z tym do lekarza czy samo przejdzie???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
niech ktos mi odpowie...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: