Reklama:

divascan (107)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-10-2011, 18:29:20

ja mam pytanie odnośnie Divascanu, ale trochę z innej beczki. Od dwóch miesięcy boli mnie oko. Okulistycznie w sumie wszystko tam jest ok, chociaż na początku miałam podraznienei spojówki. Wszystko jednak zostało wyleczone, a ból pozostał. Badałam się u laryngologa i dentysty, żeby wszystko posprawdzać. Na końcu trafiłam no neurologa. Przepisał mi Divascan bo podobno może to być ból z rodzaju migren. Ogólnie bólów głowy nie mam prawie wcale, żadnych zawrotów i czuję się dobrze. W oku czuję cały czas dziwny dyskomfort, a czasami trochę jakby ból od wewnątrz. Nie jest to jednak tak silne aby przyjmować leki przeciwbólowe. Czy po stosowaniu przez miesiąc Divascanu może mi się coś pogorszyć? Czy jeśli moja dolegliwość to nie migrena to czy Divascan może siać spustoszenie w moim organizmie? Dodam, że często mam wrażenie pulsowania żył w głowie i o tym takze poinformowąłam lekarza. Dostałam też lek Ergotaminum. proszę o pomoc.
gość
17-11-2011, 22:36:49

brałam divascan przez ponad rok, ale nie zawsze działał jak powinien, bo naprawdę ostre napady migreny nękały mnie np przez tydzień po wyjściu od dentysty, albo jak na zewnątrz było za zimno. no i obniża poziom serotoniny, a mam skłonności do depresji.
gość
19-11-2011, 09:03:43

Witam, cierpię na migreny ponad 40 lat. Kiedys neurolog przepisał mi divascan...brałam go 3 miesiace ale bez efektu poprawy. Ktoś na poczatku napisał o migrenie białej i czerwonej - pierwszy raz słyszę. Z badań wynika, że za migrene odpowiedzialny jest skórcz i rozkurcz naczyń krwionosnych w mózgu. Moja córka tez miała przepisany divascan i równiez jej nie pomógł za to bardzo jej pomógł belergot, który brała przez wiele miesięcy. Mnie pomaga tylko sumamigren, chociaż gdy po ok.50ciu minutach zaczyna działać to przez jakieś 10 minut czuje się dziwnie - trochę jakby ktoś rzucał mną o ścianę.....no ale później to mija i ból ustepuje wraz ze wszystkimi objawami obocznymi. Pozdrawiam migrenowców Anka.
gość
22-11-2011, 13:53:54

migrenę mam ok 30 lat, divascan biorę raz na kilka lat i potem na jakieś 1,5 roku jest ok.Ważne zeby dawkowac 3 razy dziennie po 1- w innym przypadku nie działa
gość
28-12-2011, 17:23:44

zastanawiamsie co by sie stalo przy polknieciu 40 tabletek divascanu. mozna ten lek przedawkowac?
gość
24-03-2012, 19:23:39

Ja biorę divascan od ponad miesiąca, więc może to jeszcze nie jest bardzo długo, ale podobnie jak wiele osób wyżej, też mogę powiedzieć, że na mnie zadziałał fantastycznie. Głowa przestała mnie boleć, nie miałam żadnej migreny, a wcześniej jak nie dopadała to miałam 2 dni z rzędu wyjęte z życiorysu. Nie mam żadnych skutków ubocznych. Ale na każdego działa pewnie inaczej. Ja polecam
gość
29-03-2012, 18:13:19

Ja biorę go od niedawna i muszę powiedzieć że mi on nie pomaga bóle jak były tak i są nadal, wolę już brać Solpadeine.
gość
13-04-2012, 20:41:49

Ja biorę CINI 100, ale mam bardzo silne bóle od dzieciństwa. Wiem że większości pomaga 50 mg. Ale nie znam osoby której ten lek bu nie pomógł.
Wtajemniczona
16-04-2012, 15:08:08

Witam.
Jestem oficjalnym przedstawicielem firmy Polpharma,prowadzimy na forach internetowych kampanię informacyjno-edukacyjną.W projekcie bierze udział
lekarz który odpowie na ewentualne pytania.
.Leki przeciwmigrenowe wykazują skuteczność jeżeli przyjmujemy je zgodnie z zaleceniami lekarza po wykluczeniu innych przyczyn bólu głowy.Każdy lek można przedawkować,nawet jeśli to "tylko" witaminy.Wszelkie zmiany w zaleceniach grozą poważnymi konsekwencjami zdrowotnymi.
gość
07-06-2012, 10:40:10

Na każdego działa inny lek. Ja miałam zmieniane już kilka razy i póki co to właśnie divascan mi pomaga i oby tak zostało.
Nie sugerujcie się tym, że ktoś inny bierze coś innego

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: