Reklama:

divascan (107)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-08-2017, 12:37:13

Gość 2012-07-17 14:27:02
Cinie to też sumamtryptan tak jak sumamigren i to w tej samej postaci – bursztynianu, w takich samych dawkach i postaci - tabletki. Z medycznego punktu widzenia oba leki powinny działać identycznie, niezależnie od substancji pomocniczych. Najważniejsza jest substancja czynna, która w obu lekach jest taka sama.
Lek. med.
Dorota Danowska
gość
04-08-2017, 12:50:16

Szanowna Pani Lek. med., Pani zawód wymaga kompetencji, a to, co Pani napisała jest kompletną bzdurą Jesli pacjenci wiedzą więcej i mają na poruszany temat większa wiedzę, powinna Pani uczyć się zamiast leczyć, czy udzielać wskazówek. Sumamigren to straszny lek, wręcz okrutny; po chwiowej uldze przynosi bardzo szybko taki nawrót ataku, że nie wiadomo, jak sobie z nim poradzić. Jedynym rozwiazaniem staje się przyjęcie koejnej tabletki i po bardzo krótkim czasie kolejnej... i przemysł farmaceutyczny (a po trochę i "medyczny") kwitnie. natomiast Cinie rzeczywiście działa szybko (10 -30 minut) i bóll długo nie powraca. Kwestia nie w bursztynianie, ale w subtsncjach dodatkowych, niekoniecznie pomocniczych. Nie jestem ani lekarzem ani farmaceutą, jestem po prostu migrenowcem, który od około 30 lat zmaga się z ta przypadlością, notabene, mogłabym napisać książkę o dawniej stosowanych kuracjach i lekach jak również o wszystkich pojawiających się nowościach az do tzw. leków nowej generacji - tryptanów. Opierając sie na wiedzy praktycznej stwierdzam, bez cienia wątpliwości, iz tryptan tryptanowi nierówny... co więcej nie kazdy lek oparty na tym samym tryptanie, nawet tej samej postaci tryptanu dziala tak samo. Pani Le med. - więcej pookory dla wiedzy praktyczneji więcej serce dla pacjentów zyczę.
gość
03-09-2017, 15:39:11

Ja również cierpie na migrene. Jedyny lek który na mnie działa to tryptany , sumamigren 100mg. Miewam napady 72 godzinne. To jakas masakra. Wywalili mnie z pracy przez migrene. Zastanawiam się czy moge brać tryptany bo mam niestety dea tetniaki tetnic mózgowych? Proszę o wypowiedź w tej kwestii? W przeszlosci przeszlam jako 18 latka pekniecie tętniaka i krwotok podpajeczynowkowy. Agnieszka
gość
12-11-2017, 10:28:32

Dowiedziałam sie o nim wczoraj i zamierzam wprowadzić w życie bo mam juz dość migreny co tydzień gdzie żyć sie niechce
gość
07-04-2018, 18:04:58

szybkie pytanie - zjadłam 4 fiolki divascanu. Ile alkoholu muszę wypić żeby już nie wstać?
gość
09-03-2021, 21:20:28

Gość 2011-09-08 15:30:45
WITAM...KIEDYŚ MIAŁEM STRASZNE BÓLE MIGRENOWE.ROBILI MI TOMOGRAFIĘ KOMP., EEG MÓZGU,NAWET PEDAGOG SZKOLNY WYSŁAŁ MNIE DO PSYCHOLOGA.WSZYSTKO NA NIC.BADANIA BYŁY SUPER A WYNIKI U PSYCHOLOGA TEN SKOMENTOWAŁ,ŻE PANI PEDAGOG KTÓRA MNIE SKIEROWAŁA POWINNA GO SAMA ODWIEDZIĆ BO MÓJ ILORAZ INTELIGENCJI JEST BARDZO WYSKOKI...TAK CZY SIAK DOSTAŁEM OD MOJEJ PANI DOKTOR LEK DIVASCAN ( WTEDY BYŁ ON JESZCZE NIE WPROWADZONY NA RYNEK POLSKI WIĘC CHYBA BYŁEM TESTEREM). KAZAŁA MI GO BRAĆ 3 RAZY DZIENNIE,ALE JA BRAŁEM TYLKO JAK ZACZYNAŁ SIĘ NAPAD MIGRENY.PO SKOŃCZENIU OPAKOWANIA BÓLE USTAŁY NA JAKIEŚ 1,5 ROKU. PÓŹNIEJ WYBRAŁEM SIĘ DO LEKARZA PO JESZCZE JEDNĄ DAWKĘ LEKU. WTEDY JUŻ BYŁ DOSTĘPNY W APTEKACH. SKOŃCZYŁEM KOLEJNE OPAKOWANIE I OD TEJ PORY NIE MAM CZEGOŚ TAKIEGO JAK MIGRENA.ZAZNACZAM,ŻE MAM W TEJ CHWILI 31 LAT A PIERWSZE OPAKOWANIE WZIĄŁEM W WIEKU OK 10 LAT...POZDRAWIAM I ŻYCZĘ DUŻO ZDROWIA...
w wieku 10 lat divascan? Bardzo ciekawe, gdyż ulotka mówi że nie podawać dzieciom poniżej 18 roku życia
gość
07-03-2023, 07:53:40

Gość 2016-07-25 09:17:16
Ja zaczęłam brać w zeszły poniedziałek wieczorem, 3 razy dziennie 1 tabletka. Dziś już nie wzięłam, czyli powiedzmy że tydzień brałam Divascan. Już dłużej nie mogę :( Poza brakiem uczucia głodu (mały problem), czułam cały czas jakby miał nadejść ból głowy, a co najgorsze cały czas czułam mdłości. Na początku słabe, z każdym dniem silniejsze. Dziś już nie wzięłam tego leku a nadal mnie memła :/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: