Reklama:

divascan (107)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
30-11-2007, 12:21:00

Witam.
Mam bóle głowy i byłam u lekarza rodzinnego i dał mi skierowanie do neurologa ale tez dał mi receptę na ten lek. Czy ktos go brał? Jak tak to czy pomogło? Jak się po tym czuł?
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
gość
01-12-2007, 20:35:00

ja brałam ten lek nic nie pomógł ,poproś lekarza neurologa o Sumamigren lub jego pochodne to lek który przerywa ataki migreny .Jak to nie pomoże to Topiramat to lek który leczy padaczkę ale i bóle głowy ja brałam 3 miesiące i mi bardzo pomógł polecam .Agnieszka
Początkująca
02-12-2007, 17:14:00

Dzięki za odpowiedz i podpowiedz, a czy miałaś robioną tomografię komputerową?
gość
02-12-2007, 18:55:00

Witaj Kasiu miałam robioną tomografię kom. i rezonans magnetyczny zawsze wychodziły dobrze te badania bo było ich kilka .Teraz coś się pojawiło ale jest to pod znakiem zapytania ,więc za jakiś czas będą powtarzać te badania. To mój adres jak chcesz pogadać aga1978r@op.pl. Pozdrawiam Agnieszka.
gość
05-12-2007, 21:55:00

zastanówcie się zanim polecicie jakiś lek przeciwmigrenowy typu sumamigren, migea czy inne. Ich działanie zależy od tego czy macie takzwaną migrene białą czy czerwoną ( kurczenie lub rozszerzanie się naczyn powoduje ból) Jesli zażyjecie lek na padacze przeciwnego rodzaju można dostać nawet zapaści. Ale tragiczne samopoczucie, wymioty, omdlenia są gwarantowane. łatwo się dowiedziec jaką masz migrenę. Wtrakcie bólu wejdz do wanny z gorącą wodą. Jesli to nasili ból to masz migrenę typu czerwonego. Opowiedz o tym lekarzowi , to mu pomoze.
gość
20-03-2008, 15:21:00

Ja brałem Divascan, efekt nie jest odczuwalny od razy, ale po mniej więcej tygodniu. Później należy go stosować jeszcze minimum 2 miesiące. Lek działa może powoli, za to w gwarantuje po zakończeniu kuracji min przynajmniej parę miesięcy spokoju, często parę lat, a niekiedy nawet całkowite ustąpienie migreny (jak w przypadku mojej koleżanki). Ostatnio brałem Divascan chyba półtorej czy dwa lata temu i dopiero teraz muszę wznowić kurację. Jak dla mnie 2 lata ulgi to naprawdę dużo.
Pozdrawiam, Łukasz.
gość
11-04-2008, 20:19:00

No nie każdemu gwaranruje, bo ja własnie nie biore Divascanu od dwóch miesięcy i łeb mi rozwala. Musze znowu iść po recepty. Żaden lek nie zagwarantuje wyleczenia, zreszta migreny nie da sie wyleczyć.
gość
24-02-2009, 20:30:00

Divascan przepisano mi w roku 1998 na częste ale nizbyt silne bóle pulsujące lewoskroniowe. Biorąc ten lek miałem straszne bóle głowy, a pod lewym okiem wyskoczyła mi plama około 2 cm średnicy. Gdy skończył się lek bóle ustąpiły. Pani neurolog poinformowała mnie iż na pewno nie były one od divascanu. Po 8 latach sytuacja się powtórzyła. Dostałem divascan na pulsujące bóle głowy i były straszne objawy uboczne - bardzo silne bóle głowy. Po ustąpieniu minęły. Ponownie Pani dr (już inna) poinformowała mnie iż to na pewno nie od divascanu. michalmar@wp.pl
gość
01-07-2009, 10:37:00

Troche mnie to przeraza - właśnie dostałam divascan na "aurę migrenową" i zasanawiam się czy w ogóle zaczynać. Pani dr była o tyle przekonująca, że sama przyznała się to takich objawów jak moje. Zapewniała, ze lek jest bezpieczny i wierzę, że faktycznie była o tym przekonana. Natomiast kwestia ingnorowania przez lekarzy wszelkich dolegliwości, które mogą się wiązać ze stosowanym lekiem woła o pomstę do nieba. Jeśli bolała Ciebie głowa, prawdopodobnie pod wpływem leku i lekarz ma to w nosie, możesz zawsze udeżyć do firmy famaceutycznej odpowiedzialnej za dany lek w Polsce. Oni mają obowiązek kontrolować najbardziej błache przypadki. Lekarze na pasku firm farmaceutycznych nic o tym nie mówią... A przeciez wiadomo, ze to chemia i rózne rzczy robi z naszym organizamem...
I to jeszcze ignorowanie bólu głowy przy lekach neurologicznych. Zgroza... Tym powinien zając się NRL, a nie homeopatią...
No nic:
To czego ja się boje to zaburzeń koncentracji i spadku nastroju, deopresji. W ulotce jest to opisane niejasno. Czy ktoś może mi cos na ten temat z własnego doświadczenia?
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
MissZet.
gość
17-07-2009, 08:06:00

Ja stosuję Divascan i jak narazie jestem z niego bardzo zadowolona.Nie mam żadnych skutków ubocznych i jak narazie spokój z migrenami.Pierwsze pozytywne efekty zauważyłam po upływie 6 tygodni,tak więc na jego efekt trzeba trochę poczekać.Wymaga dłuższego czasu stosowania,ale najważniejsze że działa!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: