Witam,
Ja biorę już nieco ponad miesiąc Depakina Chrono 300 - 1 tabletka rano i wieczorem. Przepisała mi psychiatra na nerwicę z objawami w postaci ostrych drgawek ciała. Przez 1 tydzień bolał mnie biust, przez 1,5 tygodnia czułam się bardzo słaba, tak, że nie mogłam nawet podnieść ręki, bolało mnie wszystko, przez 2,5 tygodnia chciało mi się ogromnie spać. Po 2,5 tygodniach objawy uboczne człkowicie ustąpiły. Było ciężko, ale wiedziałam, że objawy tak po 2 tygodniach powinny zniknąć. Postanowiłam poczekać. Jeśli nie znikn a, to radzę pójść do lekarza.
Śmiem twierdzić, że na mnie Depakina nie działa - nerwy są nadal w dużym nasileniu. Byłam po miesiącu u lekarza, ale lekarka podtrzymała stosowanie leku. Jaj zdaniem za wcześnie, by ocenić czy lek działa czy nie. Dodała mi do tego leku drugi Finlepsin - też stosowany w padaczce.
Czy Depakina zadziała zależy od konkretnego organizmu. Na forach jest dużo wypowiedzi pozytywnych. Lekarz nie jest w stanie powiedzieć czy lek zadziała czy nie. To jak doświadczenia na własnym organiźmie.
A, jeszcze jedno. Po Depakinie sie przybiera na wadze. Ja przybrałam z 1 kilogram patrząc po ubraniach. Znalazłam w necie info jednego faceta, ze przy Depakinie bierze magnez z witaminą B6 na polecenie lekarza. Nie przytył wcale. Ja też stosuję magnez z B6 i kontroluję wagę omijając słodycze czy dłuste jedzenie.
Życzę dobrych wyników w braniu Depakiny.