Reklama:

depakine chronosphere (153)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-09-2008, 09:21:00

Witam,

Ja biorę już nieco ponad miesiąc Depakina Chrono 300 - 1 tabletka rano i wieczorem. Przepisała mi psychiatra na nerwicę z objawami w postaci ostrych drgawek ciała. Przez 1 tydzień bolał mnie biust, przez 1,5 tygodnia czułam się bardzo słaba, tak, że nie mogłam nawet podnieść ręki, bolało mnie wszystko, przez 2,5 tygodnia chciało mi się ogromnie spać. Po 2,5 tygodniach objawy uboczne człkowicie ustąpiły. Było ciężko, ale wiedziałam, że objawy tak po 2 tygodniach powinny zniknąć. Postanowiłam poczekać. Jeśli nie znikn a, to radzę pójść do lekarza.

Śmiem twierdzić, że na mnie Depakina nie działa - nerwy są nadal w dużym nasileniu. Byłam po miesiącu u lekarza, ale lekarka podtrzymała stosowanie leku. Jaj zdaniem za wcześnie, by ocenić czy lek działa czy nie. Dodała mi do tego leku drugi Finlepsin - też stosowany w padaczce.

Czy Depakina zadziała zależy od konkretnego organizmu. Na forach jest dużo wypowiedzi pozytywnych. Lekarz nie jest w stanie powiedzieć czy lek zadziała czy nie. To jak doświadczenia na własnym organiźmie.

A, jeszcze jedno. Po Depakinie sie przybiera na wadze. Ja przybrałam z 1 kilogram patrząc po ubraniach. Znalazłam w necie info jednego faceta, ze przy Depakinie bierze magnez z witaminą B6 na polecenie lekarza. Nie przytył wcale. Ja też stosuję magnez z B6 i kontroluję wagę omijając słodycze czy dłuste jedzenie.

Życzę dobrych wyników w braniu Depakiny.
gość
13-09-2008, 19:40:00

ja biore depakine chronosphere od roku, mam 15 lat zauwazylam kilka skutkow uboczych po przyjmowaniu tego leku: na przykład wypadanie wlosow, wiekszy apetyt, z czy wize sie wzrost wagi ale sa rowniez dobre strony leczenia sie tym lekiem np: lepszy humor, nie ma stanów lekowych itp.....
gość
14-09-2008, 18:47:00

Witam wszystkich. Od roku mam przepisywaną Depakinę , miałam zaburzenia pamięci ,lekarz przepisał mi Lucetam i biorę po jednej tabletce rano+ Depakine 500 .ale lekarz mówi abym brała 2x500 na dobę, nie mówię tego na wizycie bo mnie okrzyczy . już na ostatnie wizycie prosiłam aby mi nie przepisywał Sulpirudu to otrzmałam niezłą" wiązkę". Na miesiąc przerwałam sama branie leków ale niestety popadałam w ciężką apatię i teraz biorę.Jest lepiej ale mam skierowanie na dzienny pobyt w szpitalu psychiatrycznym. Tam zmieniają na inne leki i musisz brać, a ja nie bardzo się z tym zgadzam. Pytam was wszystkich kochani, czy ktoś miał takie doświadczenia jak ja?pozdrawiam, nie dajcie się.febe
gość
19-09-2008, 22:52:00

03-05-2007 o 13:38, gość :
Yoł
ja brałam depakine na moją Kochaną chorobę która towarzyszy mi od 12 lat (a teraz mam 19) ...tabletki brałam 5 lat ...strasznie mi po nich włoy wypadały :/ przytyłam 30 kg!! to była masakra... przez to wszystko popadłam w bulimie...stan psychiczny nie za dobry non stop depresje... odstawiłam lek(teraz biorę topamax)... schudłam 30 kg...ale nadal walcze z bulimią, depresją, i zespołem policystycznych jajników....

pozdrawiam
Silvana
gość
21-09-2008, 11:35:00

witam, jestem nowy na forum. mam problem. biorę depakine od 6 lat regularnie. dzis pierwszy raz sie potknąłem. moja dawka to rano- 500 a wieczorem 800. przez przypadek wziąłem rano 800 nie wiem teraz ile wziąć wieczorem. czy ktoś zna odpowiedź na pytanie co teraz ? proszę o pomoc i z góry dziekuje
gość
05-10-2008, 19:06:00

Witam i gratuluję wszystkim którym Depakine nie zaszkodziło. Choruję na epilepsję z atakami typu grand mal, cały czas brałam inny lek, aż trafiłam do szpitala, ponieważ straciłam przytomność i jakiś geniusz przestawił mnie na Depakine. Zaczęłam tyć w postępie geometrycznym mimo diet, aerobicu itp, włosy wypadały mi tak, że bałam się czesać, skórę miałam jak po jakiejś chorobie dermatologicznej, podpadłam w depresję Dopiero prywatny neurolog przestawił mnie na Topamax i objawy zaczęły się cofać, schudłam, wyglądam i czuję się lepiej, ale zawalony rok na studiach i prawdopodobieństwo wylotu nie były ujęte w dziale "działania uboczne" Depakine
gość
06-10-2008, 05:32:00

21-09-2008 o 13:35, gość :
witam, jestem nowy na forum. mam problem. biorę depakine od 6 lat regularnie. dzis pierwszy raz sie potknąłem. moja dawka to rano- 500 a wieczorem 800. przez przypadek wziąłem rano 800 nie wiem teraz ile wziąć wieczorem. czy ktoś zna odpowiedź na pytanie co teraz ? proszę o pomoc i z góry dziekuje
wez tyle samo co zawsze
gość
17-10-2008, 13:44:00

ludzie ja brałam depakine chrono i rzez 1 rok przytyłam 20 kg a wy każecie czytać ulotki nie godż się na branie tedo świństwa a jezeli lekarz powie ze zamieni ci na inny i to bedzie np valprolek to tez sie nie gódz bo to jest ten sam lek tylko pod inna nazwa i kazda depakina ma takie same skutki uboczne bo to sa tylko od siebie pochodne wiecie ile ja leków brałam..... lepiej zmiencie lekarza jak nie chcecie całymi dniami spac i wpasc w depresje. jak chcecie wiedziec wiecej to napiszcie
paulina-jakubik@wp.pl
pozdrawiam i zdrowia zycze (zmiencie lekarza)
gość
20-10-2008, 19:34:00

WITAJCIE! Do Depaciny mam dołożony Efectin zobaczę jak teraz na mnie podziała. Terapia zajęciowa jest dobrym sposobem na pozbycie się lęku . Prowadzą taką grupową terapie przy szpitalach. FEBE
gość
23-10-2008, 07:03:00

Brałam to tydzień tylko,a bolą mnie janiki. Boję się że przez to mi się coś mogło zrobić. Bardzo źle czułam się po tym leku - zawroty głowy,nudności,poczucie alienacji,drżenia we śnie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: