Reklama:

depakine chronosphere (153)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-10-2008, 05:49:00

moja córka brała depakine ch 500 i cały czas spała czy to normalne?
gość
03-11-2008, 21:14:00

Brałam Depakine od 12 czy 13 roku życia. Lekarka przepisala mi to na moje "tiki nerwowe".Lek przyjmowałam dość długo. Pomógł mi i wszystko ustąpiło. Teraz mam 24 lata, jestem mężatką i chciała bym mieć dziecko. W związku z tym mam pytanie.. Czy przyjmowanie tego leku w przeszłosci, moze mieć jakiś negatywny wpływ na ciażę i na dziecko? Tzn czy jest jakieś zwiększone ryzyko wystąpienia u dziecka np choroby neurologicznej, lub innych schorzeń? I czy gdybym znowu musiała brać ten lek będąc w ciaży czy ryzyko chorób zwiększa sie?
gość
04-11-2008, 10:24:00

Biorę Depakine chrono 500 wieczorem. Nie mam epilepsji a tylko nieprawidłowe zapisy EEG co objawiało się częstymi niemal codziennymi kołataniami serca , lękiem itp. Lek biorę 6 miesięcy , po 2 tygodniach zażywania objawy ustąpiły ,włosy nie wypadają i nie przytyłem a wręcz przeciwnie schudłem 5 kg.
Adam 42 lata
gość
07-11-2008, 18:22:00

27-09-2007 o 14:05, gość :
Czesc!Ja biore aktualnie fluanksol 0,5 raz dziennie 1 tabl.Lekarz mi przepisal ostatnio depakine chrono500 i mam brac 2xdziennie 1tabl.Czy ktos bral juz takie zestawienie?po przeczytaniu ulotki troche sie boje brac to depakine.Mam nerwice natrectw i napiecia emocjonalne,czy ten lek na to pomaga?Mam klopoty z zoladkiem,czasem zakluje mnie tez watroba.Pomozcie mi zdecydowac czy brac czy nie
gość
12-11-2008, 19:13:00

witam. przez prawi 3 tygodnie brałam depakinę i fluoxinę w podobnym zestawie. strasznie to znosiłam , chodziłam z zamkniętymi oczami, zęby mi szczękały, sepleniłam i nic nie czytałam ,nie mogłam się skupić. prosiłam o zmianę i teraz mam efektin z depakiną jest dobrze, czuję się o wiele lepiej. febe
gość
25-11-2008, 07:41:00

z tego co wiem Depakine powinnosiebrac tylko jezeli jest konieczność... zreszta jakwszystkie inne leki... Wiem zemoze powodowacw przyszłości chorobe Parkinsona...dlatego tez trzeba umiecwybierac, ja biore tylko jak mam dłuzszy czas nasilenie nerwowe bo wiem ze jezeli nie wezme to beda problemy typu uszkodzenia nerwów,poniewaz juz miałam problemy zkolanami i jakies guzy na głowie... pozdrawiam
Początkująca
25-11-2008, 12:51:00

cześć
ja biorę Depakine w dawce 2000 mg na dobę oraz 1200 Trileptalu jak do tej pory efektów nie ma.Może znacie coś skutecznego. Pomóżcie - mój żołądek i mózg przez to wszystko się wykończy. Pozdrawiam
Witam.Nazywam się Agata mam 27 lat na padaczkę choruję od urodzenia. przyjmowałam już tyle leków i jak do tej pory niema efektów. Ataki mam ciężkie z drgawkami biorę Trileptal 600 mg 2x dziennie oraz 2x po 1000 mg Depakine. POZDREAWIAM WSZYSTKICH
gość
14-12-2008, 14:47:00

09-03-2007 o 12:43, gość :
depakine chrono to lek stosowany min u chorych na epilepsje.z tego co wiem (moja znajoma była leczona w szpitalu psychiatrycznym) stosuje sie go tez w róznego typu zaburzeniach układu nerwowego
ja biore depakine 500 na depresje ktorej towarzysza mi silne drgania ale to nie epilepsja czuje sie po niej dobrze ale gdy spoznie sie chociaz o 2 h z wzieciem tabletki to zaczynaja sie straszne grgania rak brak koncentracji i jakanie
gość
14-12-2008, 14:57:00

witam tez to biore i tez bylam w szpitalu psychiatrycznym ale niestety zeby przestac brac ten lek to nie bedzie latwe ani szybkie bo skutki sa oplakane czyli silny powrot problemow z ukladem nerwowym koncenrtacja mowa wszystkim co jest uwarunkowane zyciem codziennym mysle ze odsuniecie leku na amen potrwa dzo dluzej niz to sie nam wydaje pozdrawiam
gość
14-12-2008, 15:00:00

od tego leku okropnie wypadaja mi wlosy ale nie przytylam ani kilograma pozdro

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: