Reklama:

depakine chronosphere (153)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
14-05-2008, 18:50:00

Cześć, Mam taki sam problem. Ja biorę Convulex od około 3 lat. Najpierw miałam małą dawkę, a potem Convulex 500. Rano 1000, a wieczorem 500. Mam takie same objawy jak ty i strasznie się męczę, Zmieniłam nawet lekarza i czakam na ponowienie wszystkich badań. mam straszne kłopoty z pamięcią i koncentracją, a na dodatek strasznie trzęsą mi się ręce. Też utyłam. Co ci powiedział lekarz? A może zmieniłaś albo odstawiłaś leki?
Pozdrawiam
kamila78
gość
22-05-2008, 12:43:00

Czesc ja lecze się u neurologa na migrene i właśnie dostałam recepte na ten lek. Biorę go od 4 dni i jakiegoś powera dostałam, wszystko wydaje mi się zabawne i spokojne. Mam wrażenie, ze ten tek Depakine jest antydepresyjny, ale co on ma wspólnego z bólem głowy ? Rodzice są przerażeni, ze takie silne tab. lekarz mi przepisał.
gość
24-06-2008, 11:25:00

depakine chrono to lek na padaczke ale w psychiatri tez jest podawany na depresje .... poprawia nastroj
gość
06-08-2008, 16:47:00

Hej ja biorę Depakine Chrono 500 na epi od roku.Napadów od tamtego czasu nie mam.Na początku wypadały mi włosy,była przemęczona i senna(nie przytyłam) a teraz jest wszystko ok.Z mężem chcemy się starać o dziecko i mam nadzieje ze ta chorobę nie przeszkodzi nam w tym.Pozd.
gość
15-08-2008, 18:28:00

Cieszę się, że trafiłam na to forum, bo uświadomiłam sobie jak wiele objawów (wypadanie włosów, przybranie na wadze, kłopoty z pamięcią i koncentracją, drżenie rąk i drażliwość na dźwięki) ma ze sobą związek i że to mogą być skutki uboczne Depakiny, musze o tym porozmawiać z lekarzem, do tej pory przypisywałam to raczej chorobie a nie lekowi...
Co do działania leku, to jeśli chodzi o depresję to zauważyłam poprawę nastroju juz na następny dzień i zdecydowaną poprawę nastroju czułam przez kilka miesięcy, teraz niestety znowu czuję przygnębienie i chciałam też o tym porozmawiać z lekarzem.
Depakinę dostałam na padaczkę pół roku temu, kiedy miałam drugi atak w życiu, po 10 latach przerwy, w moim skromnym odczuciu nie mam padaczki, a nerwicę, która objawia się drgawkami i omdleniami. (czy ktoś ma podobne odczucia lub diagnozę lekarza?)
W każdym razie jeśli ktoś ma ochotę to prosze pisac na maila: perla30@gmail.com
gość
24-08-2008, 16:45:00

cześć mam padaczkę młodzieżową i od dwóch lat biore depakine 500 dwa razy dziennie i mam pytanko. Moze ktoś z was wie czy palenie papierosów zwiększa mozliwośc napadów oraz czy nie zaszkodza mi jezeli biorę depakinę 500
Czekam na odp
gość
27-08-2008, 18:45:00

Hej ja biore Depakine Chronosphere 500 od od 5 miesiecy. Wczesniej brałam 8 lat tegretol (od 4 roku życia) ale po 8 latch przy prubie odstawienia dostałam napadu wiec zmieniłam l;eklarza i teraz biore depakine jest lepiej mam dobre eeg czuje sie leipeij jedynym skutkiem ubocznym jest to ze przybieram na wadze. Ale nie dużo wiec nie ma sie czym martwicPolecam depakine
gość
01-09-2008, 07:07:00

Od 13 lat lecze sie na epilepsje, najpierw bralam Dipromal, potem Depakine, w roznych dawkach, teraz 500mg. O ile pamiec mnie nie myli, nie powoduje u mnie zadnych skutkow ubocznych.Polecam.
gość
03-09-2008, 09:39:00

czesc, przez 10 lat brałam depakine. najpierw 2x500, pozniej zmniejszano mi dawki. ze skutków ubocznych które u mnie występowały to przede wszystkim wypadanie włosów (az mialam prześwity), poza tym pojawienie się strasznego owłosienia na pozostałych częściach ciała. jednak trzeba przyznac, ze lek na mnie działał. moje ataki były sporadyczne(np. raz na 2 lata). Były okresy ze wogole przez 3 lata nie mialam atakow a eeg było dobre. Pozniej przeszłam na lamitrin, bo ponoc lepszy, ale na mnie nie działa. teraz dla uregulowania mam stosowac i depakine i lamitrin równocześnie. Troche się boję. czy ktos z wam mial taki przypadek i jak reagowł??
pozdr
gość
03-09-2008, 20:47:00

Witam,
Rowniez ze wzgledu na skukti uboczne miala wycofana depakine i stopniowo przechodzilam na lamitrin. U mnie przeszlo to bez wiekszych problemow chociaz okazalo si epozniej ze sam lamitrin nie jest wystarczajaco skuteczny i mialam wprowadzony jeszcze topamax. Ogolnie nie bylo zle...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: