Reklama:

depakine chronosphere (153)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-12-2008, 09:00:00

biorę Depakine chronosphere krotko ( wcześniej brałam depakine w tabletkach - fatalnie ja znosiłam)- zaobserwowałam wypadanie włosów ( szok po tak krótkim czasie - normalnie garściami) i olbrzymi apetyt i szybki przyrost masy ciała - masakra, jestem przerażona po przeczytaniu waszych komentarzy - z miejsca odstawiam lek. Mam 24 lata - lek zapisany w celu uspokojenia i zmniejszenia napadów agresji
gość
10-01-2009, 14:43:00

Witam!

Ja biorę depakine chrono 750 raz dziennie już blisko rok... została mi przepisana ponieważ lekarz zdiagnozował u mnie padaczkę późną idiopatyczna. Atak miałam 1 (petit mal). Wcześniej nie miałam nigdy żadnych dolegliwości, które mogłyby świadczyć o tym, że jestem chora. EEG wyszło źle, tomografia komputerowa głowy nie wykazała żadnych zmian. Nie wiem czemu przepisano mi od razu leki - ponoć przepisuje się je dopiero gdy ataki się powtarzają. No cóż, ale brać muszę, ponieważ mój obecny lekarz prowadzący mówi, że nie może podważać kompetencji lekarza ze szpitala i muszę brać depakine przez 2 dwa lata. Aktualnie nie mam żadnych ataków, zniknęło u mnie nocne zaciskanie szczęki (niestety nie wiem jak to interpretować). Pojawiło sie jedynie u mnie cos takiego, że w trakcie bólu głowy, miałam taka utrate świadomości.Trwalo to 2-3 sek, ale o mało nie upadłam. Lekarka powiedziała, że to ekwiwalent ataku, nagłe, szybkie zaburzenie czynności neuronów.
Ze skutków ubocznych brania tego leku mogę wymienić jedynie bardzo łamliwe paznokcie (nie miałam z nimi takiego problemu przed lekoterapia depakine chrono), a także senność oraz KŁOPOTY Z KONCENTRACJĄ I ZAPAMIĘTYWANIEM. Martwi mnie to, ponieważ np. na zwykłe zaliczenie na studiach muszę się uczyć 4 razy tego samego, żeby cokolwiek zapamiętać, z czym nie miałam wcześniej kłopotów. No a to dopiero początek sesji i zwykłe zaliczenie, a przede mna egzaminy...
Pozdrawiam wszytskich i życze powrotu do zdrowia
gość
10-01-2009, 19:19:00

moj synek birze ten lek i nic mu nie jest ma 9 lat a bierze go od roku
gość
27-01-2009, 16:44:00

ja to biore od 9 roku rzycia mam 25 teraz ale spx z powodu padaczki po wypadku mam zaburzenia nerwowe na światło jak się zdenerwuje mode dostać ataku skutki uboczne to nadpobudliwość u mnie wypadanie włosów ale powoli na szczęscie zaburzenia pamięci koncentacji i czasami jak przejde za 4-5 bloków to się gubie czyli jeszcze cośtam w terenie na szczęście że nie za szybko i nie za często to się dzieje ale się dzieje i wszystko widać koniec wypowiedzi
gość
23-02-2009, 12:14:00

słuchajcie a jak wydala się depakina chrono. bo moja 6 letnia curka to bierze czy to normalne że ona to wydala z kałem dzięki
gość
04-03-2009, 15:42:00

Mój synek też bierze teraz Depakine chronosphere 500 od ponad roku. Neurolog powiedział, że w kale wydalane są opróżnione kapsułki i nie ma się czym martwić.
gość
09-03-2009, 08:39:00

Jestem załamana,co dzieje się z moim 7-letnim dziecku po odstawieniu depakine.Czy ktoś miał jakieś złe objawy po odstawieniu leku.?
akbronk@o2.pl
Pozdrawiam
gość
11-03-2009, 11:11:00

ja biore depakine chrono 2000 dziennie i lamitrin 50 dziennie,dawki rozne mam od kilku lat okolo 10 lat juz to biore,ataki mam tak jak mialem,kilka w miesiacu.czuje sie zle,tyje ciagle,bole brzucha,glowy,pamiec coraz gorzej,rozdraznienie,a moj lekaz nic niezmienia,chyba zmienie lekarza
gość
20-05-2009, 17:39:00

Witam!
Lekarz mojej córce przepisał ten lek na ADHD.Nie wiem co mysleć po przeczytaniu waszych doświadczeń.Jak lek na epilepsję ma pomóc w ADHD?
gość
31-05-2009, 22:03:00

Pomaga też czasem przy nadpobudliwości ruchowej (u mnie na pląsawicę poinfekcyjną - chyba) i poprawia zdolność koncentracji. Nie wiem JAK to działa, ale można spróbować. To jest stosunkowo bezpieczny lek (jeśli chodzi o skutki uboczne) i nie uzależnia. U mnie na efekt trzeba było poczekać około miesiąca, więc nie zrażajcie się na samym początku.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: