Reklama:

depakine chronosphere (153)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-10-2007, 18:19:00

ja biore convulex 500 od półtora miesia ca. na poczatku bylo cudnie, zaczelam na nowo zyc. teraz/mam problem z pamiecia, koncentracja, zmeczenie mnie meczy, wszystko leci mi z rak, zachowuje sie czasemm jak nierozgarnieta... tyje... grrrr!
meringue@gazeta.pl
gość
28-10-2007, 23:57:00

11-09-2007 o 23:20, lidkalo :
witam. moja 6 letnia córka brała depakine w syropie przez 2,5 rok a od stycznia br. jest na chronosfere. skutki uboczne to wzrost wagi i problemy ze wzrostem włosów. zapomniałam powiedziec ze córka to dziecko autystyczne i moje opinie na temat leku wynikaja tylko z jej obserwacji. dzisiaj lekarz zadecydował o odstawieniu leku ze wzgledu na zaburzenia koncetracji i nocne moczenie. mam pytanie czy ktoś z panstwa miał problemy ze snem po odstawieniu leku? pozdrawiam
gość
28-10-2007, 23:57:00

11-09-2007 o 23:20, lidkalo :
witam. moja 6 letnia córka brała depakine w syropie przez 2,5 rok a od stycznia br. jest na chronosfere. skutki uboczne to wzrost wagi i problemy ze wzrostem włosów. zapomniałam powiedziec ze córka to dziecko autystyczne i moje opinie na temat leku wynikaja tylko z jej obserwacji. dzisiaj lekarz zadecydował o odstawieniu leku ze wzgledu na zaburzenia koncetracji i nocne moczenie. mam pytanie czy ktoś z panstwa miał problemy ze snem po odstawieniu leku? pozdrawiam
gość
03-11-2007, 23:13:00

Witam.
U mnie rok temu wykryto padaczkę przy okazji pobytu w szpitalu. Jednak lekarz nie rozpoczął leczenia, stwierdził, że zacznę brać tabletki dopiero wtedy, gdy atak się powtórzy. No i powtórzył się. W sierpniu miałam robione drugie eeg. Jego wynik był praktycznie taki sam jak tego sprzed roku. Diagnoza: epilepsja. Stwiedzona już podwójnie przekonała mojego lekarza do rozpoczęcia leczenia. Przez dwa miesiące brałam DCh 300 trzy razy dziennie po jednej, teraz na własną prośbę biorę rano 300 i wieczorem 500. Po prostu ciężko było mi się skoncentrować na nauce.
Nadal jest ciężko, mam problemy z pamięcią, z nauką. Jestem już w liceum i martwię się, że to może mieć zły wpływ na moją dalszą edukację.
Inne skutki uboczne to w moim przypadku" ogromny apetyt. Jednak moja dobra przemiana materii jak na razie sobie z tym radzi i nie przytyłam. Jednak najgorsza jest ciągła chęć snu...
Staram się jednak żyć jak wcześniej. Z tą różnicą, że nie chodzę na imprezy (w grę wchodzi tylko wypad na pizze np.), nie piję alkoholu i przestałam trenować biegi. Lekarz zabronił ze względu na zbyt duży wysiłek fizyczny i migające między drzewami światło. Wyprosiłam brak całorocznego zwolnienia z wf. Mam tylko na niektóre ćwiczenia.
Rozpisałam się jak dziadowski bicz. xD xD

Pozdrawiam wszystkich, Kasia.
Początkująca
04-11-2007, 19:33:00

moja córka obecnie zeszła do dawki 100 na noc co poprawiło jej koncentracje,zmniejszyło apetyt i zarazem poprawił sie proces nauki. przez 3 lata braniu leku w dawce 500 nauczyła sie tyle samo co teraz przez 2 miesiące. lekarz zadecydował o odstawieniu leku poniewaz zapisy eeg wykonywane co 3 miesiące były tylko troche lepsze o tych obecnych. wiem ze lek ten poprawia samopoczucie co jest wazne przy tej chorobie. słyszałam tez ze przy braniu depakiny powniło sie brac witaminy z grupy b np.magnefar. poprawia koncentracje.pozdrawiam :
lidka
gość
04-11-2007, 23:36:00

A jak wygląda sprawa z lekiem Dipromal ? Jest on tańszy od Depakine. Substancja czynna - ta sama. Czy możecie coś o tym napisać ?
gość
12-11-2007, 02:37:00

Dobry. Ja męczyłam się parę lat i migałam od leczenia aż trafiłam do szpitala psychiatrycznego i stwierdzono u mnie chorobę afektywną dwubiegunową. Od tej pory (dopiero 2tyg) biorę depakinę. Przeraża mnie to co napisaliście i mam ochotę rzucić ją w cholerę. Ważę 49kg, przyjmuję dawkę 1000mg dziennie i boję się najbardziej wzrostu wagi i wypadania włosów. Nie mam narazie zwiększonego apetytu, jedyne skutki jakie ja odczówam to póki co- psychiczne(zaczęłam się bać i mam co noc koszmary), ciężko mi zebrać myśli i powiększyły mi się węzły chłonne koło uszu i mnie bolą.
-czy można uprawiać sport przy braniu tego leku?
-czy przy chorobie afektywnej mam to brać do końca życia?
-czy ktoś napisze tu że nie wypadają włosy?
jutro pojadę i pogadam z moim psychiatrą, mam załamanie i chcę odstawić ten lek bo się go boję.
gość
14-11-2007, 10:40:00

Biorę Depakine Chrono na stany depresyjne, nadmierną pobudliwość nerwową i trudności adaptacyjne. Dawka 300mg wieczorem. Zażywam tabletki od dwóch dni. Mam pytanie na które nie mogę znaleść odpowiedzi. Zapomniałem też lekarza spytać. Po jakim czasie pojawia się pełne działanie leku i efekt terapeutyczny oraz czy senność która się u mnie wystąpiła ( szczególnie rano nie mogę dojść do siebie) minie? Pozdrawiam i życzę dużo zdróffka.
gość
14-11-2007, 10:45:00

14-11-2007 o 11:40, gość :
Biorę Depakine Chrono na stany depresyjne, nadmierną pobudliwość nerwową i trudności adaptacyjne. Dawka 300mg wieczorem. Zażywam tabletki od dwóch dni. Mam pytanie na które nie mogę znaleść odpowiedzi. Zapomniałem też lekarza spytać. Po jakim czasie pojawia się pełne działanie leku i efekt terapeutyczny oraz czy senność i rozbicie, które u mnie wystąpiły ( szczególnie rano nie mogę dojść do siebie) miną? Pozdrawiam i życzę dużo zdróffka.
gość
14-11-2007, 11:45:00

Biorę Depakine chrono500 2x po 2 tab. oraz Lamitrin od 10 lat na epi. Skutki uboczne: dość nie typowa ostra paradontoza oraz kłopoty z pamiącią, koncentracją,lekkie bóle głowy,mały apetyt. U każdego lek dzaiała inaczej, wszystko zależy jak organizm go przyjmuje.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: