witam 15 lutego moje dziecko dostalo pierwszy raz atak (okaz zdrowia) po badaniu eeg stwierdzono padaczke od tamtego czasu bierze depakine na poczatku troche przytyla ale wrocila do formy Jestem troche przerarzona tym co przeczytalam bo u niej nie widze takich obiawow czyzby mialy dopiero nastac dzieki Bogu wszystko jast ok
Witam. Opisywałm wcześniej problemy córki przy przyjmowaniu depakiny ale przeraziłam sie gdy zaobserwowałam jej zachowania po zmniejszeniu dawki z 500 do 250! Poprostu katastrofa! Wachania nastrojów, płaczliwośc i rozdraznienie. Jedynym plusem to delikatna poprawa koncentracji w trakcie terapi.
brałam Depakine Chrono 300mg 3,5 roku są skutki uboczne i to straszne ja np. miałam straszny apetyt, bardzo mocno przybierałam na wadze,wypadały mi włosy. Ale jestem zadowolona z tego leku ponieważ niemiałam żadnych ataków i pomógł mi !!!!!!!!!!!!!!!
Czesc!Ja biore aktualnie fluanksol 0,5 raz dziennie 1 tabl.Lekarz mi przepisal ostatnio depakine chrono500 i mam brac 2xdziennie 1tabl.Czy ktos bral juz takie zestawienie?po przeczytaniu ulotki troche sie boje brac to depakine.Mam nerwice natrectw i napiecia emocjonalne,czy ten lek na to pomaga?Mam klopoty z zoladkiem,czasem zakluje mnie tez watroba.Pomozcie mi zdecydowac czy brac czy nie
Czesc!Ja biore aktualnie fluanksol 0,5 raz dziennie 1 tabl.Lekarz mi przepisal ostatnio depakine chrono500 i mam brac 2xdziennie 1tabl.Czy ktos bral juz takie zestawienie?po przeczytaniu ulotki troche sie boje brac to depakine.Mam nerwice natrectw i napiecia emocjonalne,czy ten lek na to pomaga?Mam klopoty z zoladkiem,czasem zakluje mnie tez watroba.Pomozcie mi zdecydowac czy brac czy nie
pisałam o moich wczesniejszych obawach w związku z odstawianiem leku. Teraz juz jestem spokojniesza poniewaz córka po kilku dniach naprawde swietnie funkcjonuje. Moze jest chwilami odrobine podirytowna ale mozna ją szybko uspokoic natomias wielkim plusem jest poprawa pamieci. Terapeutka zauważyła ogromną poprawe co wiąże sie z łatwiejszym przyswajaniem wiedzy. Mysle ze decyzja lekarza była słuszna. Natomiast nie załuję ze podawałam córce lek dlatego ze pomógł jej zacząc funkcjonowac w naszym swiecie . Mysle ze to świetny lek na poprawe nastroju .pozdrawiam
Jem łącznie 1500mg depakine. Moim największym problemem jest wypadanie włosów jak po chemioterapii, olbrzymi apetyt. To jest chyba za duża dawka dla mnie często drżę, tracę równowagę. Nie wiem już sama co robić. Leczę się od 13-tu lat. Brałam już 10 rodzajów tabletek. Tracę pamięć. Może ktoś miał lub ma podobne problemy i zechce do mnie napisać. Mój e-mail atisia@tlen.pl Asia