Reklama:

depakine chronosphere (153)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-05-2007, 10:48:00

witam mój brat jest chory na epi. Zażywa Depakine Ch 500 przez 6 lat. Strasznie narzekał na bóle serca i wątroby
gość
20-05-2007, 10:52:00

depakine ch 500- ból serca i wątroby. Proszę napiszcie do mnie jeśli wiecie coś o takich skutkach ubocznych. Mój mail: buldozer2@tlen.pl
gość
23-05-2007, 07:41:00

moj syn bierze dep. chrono 500 od 4 lat i jedno wiem na pewno ten lek zaberza koncentracje i pamiec. Rozmawialam o tym z neurologami i jest to skutek uboczny. Aby poprawic stan pamieci i mozliwosc przyswajania wiedzy musi brac magne b6 i okresowo nootropil wtedy jest ok.pozdrawiam
gość
26-05-2007, 16:08:00

Treść zablokowana przez moderatora

gość
25-06-2007, 00:59:00

Witam ja biore Depakine i wiem ze juz drugi raz nie zgine. To nie tylko lek na epilepsje czy do wspomagania przy ADHD. Wystarczy przeczytać tu i tam i nie tylko na internecie, bo sa rózne inne a jakże ciekawsze sposoby uzyskania informacji. Pisze tak ogólnie bo szukałam skutków ubocznych a ta strona mi wyskoczyła. To jest ten urok internetu...Jestem tu przypadkiem. Mam troche info... Moze jeszcze wpadne na te Forum a teraz ide spac bo sen to najlepsze lekarstwo a jutro a raczej dzis nowy dzien. Pozdrawiam Wszystkich Pa. Natalia
gość
30-06-2007, 21:56:00

Moi drodzy to od organizmu zależy jak zadziała Depakina Chrono. Działanie zależy od tego np. w jakim jest stanie wątroba, jak stężenie się normalizuje. Każdy może mieć inne objawy. Nie można na forum podejmować tak ważnych decyzji, czy stosować, czy odstawiać. To jedno oznacza, że nie wierzycie swojemu lekarzowi prowadzącemu, więc proponuję zmianę neurologa i zmianę leczenia.
gość
15-08-2007, 13:41:00

U mojego 7 letniego syn w grudniu ub.r. została stwierdzona padaczka i zastosowano depakine chrono 2X 200. Zmniejszyła się ilość ataków (to na +) ale jego zachowanie budzi niepokój (coraz częściej sie zamyśla, wyłącza i niestety dużo informacji zapomina) Obawiam się o niego zwłaszcza, że od IX idzie do klasy I. Wcześniej nie było z nim żadnych problemów a teraz ... . Jestem pedagogiem a czasami nie wiem jak do niego dotrzeć, jak z nim postępować czyżby to wynik przyjmowania leku?!
Początkujący
15-08-2007, 17:11:00

o tym braku koncentracji musisz powiedzieć lekarzowi,powinien przepisać osłonowo magnez i witaminę B6.u mnie od czasu kiedy biorę Depakine występują podobne objawy ,sęk w tym że on ma 7 lat,a ja42.życzę zdrowia tobie i twojemu synkowi. [addsig]
łysy
gość
07-09-2007, 08:44:00

Moja 5 letnia córka od sierpnia 2007r bierze depakine i jest raczej pobudzona w stanie sztucznej szczęśliwości. Wcześniej była bardzo nieśmiała i bała się wszystkiego. Miała tylko dwa razy w życiu utratę przytomności za drugim razem bez drgawek.
Początkująca
11-09-2007, 21:20:00

witam. moja 6 letnia córka brała depakine w syropie przez 2,5 rok a od stycznia br. jest na chronosfere. skutki uboczne to wzrost wagi i problemy ze wzrostem włosów. zapomniałam powiedziec ze córka to dziecko autystyczne i moje opinie na temat leku wynikaja tylko z jej obserwacji. dzisiaj lekarz zadecydował o odstawieniu leku ze wzgledu na zaburzenia koncetracji i nocne moczenie. mam pytanie czy ktoś z panstwa miał problemy ze snem po odstawieniu leku? pozdrawiam
lidka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: