Reklama:

depakine chronosphere (153)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-06-2009, 16:49:00

Witam ja brałam depakine 500 od czerwca 2008 do marca 2009. Lekarze podejrzewali u mnie padaczke dlatego ze mialam cykliczne utraty przytomnosci pozatym mialam silne drgawki ,do tego zapis EEG nie wyszedl dobrze odkad biore depakine nie mam zadnych utrat przytomnosc! Drgawki wystepuja ale ze zmniejszona sila i czestotliowoscia. Skutki uboczne jak dla mnie brak . Moj organizm widocznie dobrze przyjal ten lek. Pozdrawiam i wszystkim chorujacym życze szybkiego powrotu do zdrowia pzdr < ogolnie polecam DEPAKINE>
gość
04-06-2009, 16:51:00

04-06-2009 o 18:49, gość :
Witam ja brałam depakine 500 od czerwca 2008 do marca 2009. Lekarze podejrzewali u mnie padaczke dlatego ze mialam cykliczne utraty przytomnosci pozatym mialam silne drgawki ,do tego zapis EEG nie wyszedl dobrze odkad biore depakine nie mam zadnych utrat przytomnosc! Drgawki wystepuja ale ze zmniejszona sila i czestotliowoscia. Skutki uboczne jak dla mnie brak . Moj organizm widocznie dobrze przyjal ten lek. Pozdrawiam i wszystkim chorujacym życze szybkiego powrotu do zdrowia pzdr < ogolnie polecam DEPAKINE>
i zapomniałabym dodac ze nadal biore ten lek ale w zmniejszonej dawce Depakine 300
gość
19-06-2009, 18:58:00

hej mam brac niedługo depakine ale strasznie się boję bo nie wiem czy to ma wpływ na wybór studiów i czy naprawde sie po tym tak tyje
gość
30-06-2009, 15:25:00

Można przytyć niestety. Na wybór studiów nie ma żadnego wpływu.
gość
03-07-2009, 12:53:00

Biore Depakine500 od ok 4miesięcy na epi.
W sumie to nie wiem, do końca co jest przyczyną mojej choroby, może to być wiek (17l) czy zażywanie narkotyków przez prawie 3lata. Czy to jest możliwe, że nark. miały wpływ ?
dodam,że miałam tylko 3 ataki pierwszy dwa lata temu( ale wtedy lekarze nie zdiagnozowali epi) kolejny rok temu i nastepny pół roku temu.
Pozdrawiam, i proszę mi odpisać jeśli ktoś ma podobną sytułacje
MOJ EMAIL Kacha6@gmail.com
gość
05-07-2009, 11:57:00

14-05-2008 o 12:26, gość :
A ja mam pytanie jaka jest różnica pomiędzy dopakine chronosphere a depakine chrono. Nie chodzi mi oczywiście o forme leku, a raczej o jego tolerancję, czy skutki uboczne. Proszę napiszcie jakie macie doświadczenia w tej materii.
gość
21-07-2009, 17:34:00

ja brałam depakine przez kilka lat ale niestety zbyt wiele nie pamiętam gdyż miałam 3-8 lat. Potem miałam powoli odstawiony po ok pół roku już wcale nie brałam od tego czasu nie miałam żadnego ataku. Jedyne co pamiętam to ochydny smak. Nie wiem tez jaki miałam rodzaj padaczki. Ale do dziś jestem zdrowa więc aż taki zły to nie jest
gość
13-08-2009, 09:35:00

A ja dostałam Depakine Chrono, na migrenowe bóle głowy, na które cierpię od ponad 20 lat. Nic nie pomagało. Depakina (1 tabletka dziennie, dawka najmniejsza) zadziałała rewelacyjnie. 2 lata miałam spokoju (brałam lek przez 0,5 roku). Teraz zaczęłam znowu kurację, bo bóle ponownie się nasiliły. Pani neurolog powiedziała, że jest to lek wpisany, na oficjalna listę leków leczących przewlekłe bóle głowy.
Jestem żywym dowodem, że pomaga rewelacyjnie.
Włosy wypadały trochę. Nieco też przytyłam, ale to drobiazgi wobec ulgi, jaka przynosi ten lek . Te skutki uboczne wracają do normy po odstawieniu leku.
Pozdrawiam. Barbara
gość
13-08-2009, 09:37:00

PS. do tej mojej wypowiedzi , która jest powyżej.
Podobno migrena ma tą samą etiologię co padaczka. zapewne dlatego Depakina pomaga.
Barbara
gość
13-08-2009, 09:39:00

PS. do tej mojej wypowiedzi , która jest powyżej.
Podobno migrena ma tą samą etiologię co padaczka. zapewne dlatego Depakina pomaga.
Barbara

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: