Reklama:

DEPAKINE CHRONO 300 powiedzcie mi coś o tym!!!! (124)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-08-2009, 21:02:00

22-02-2009 o 20:15, gość :
Wszystko chyba zalezy od organizmu, ja przyjnuje juĹź 10 lat Depakine Chromo i pije duzo ale sporadycznie i nic mi nie ma ( np 0,7 l we dwoch) Pozdrawiam
gość
28-08-2009, 09:40:00

witam moj synek bierze depakine chrono 500 polowke rano i depakine 300 polowke na noc wczoraj zapmnialam dac mu tabletki czy ktos wie co teraz am zrobic zeby nie bylo komplikacji???
gość
11-09-2009, 20:12:00

Witam, ja od niedawna mialem dawke 800x2, bralem ja przez 3 tygodnie, a potem zaczely sie uboczne efekty w rodzaju dezorientacji, otepienia, wiec poszedlem do innego lekarza, ktory zmiejszyl mi dawke do 2x500, i powiem wam ze jak 14 lat nie dostalem zadnego napadu padaczkowego, tak dostalem po tej depakinie. Sam sobie teraz staram odstawic(bo do wizyty u lekarza mam tydzien), wiec zrobilem ze biore 300x2 zeby nie odstawiac na raz, czy dobrze robie? mam duzo obaw, jestem bezradny co do tej sprawy, a widze ze po depakinie jest mi fatalnie
gość
30-09-2009, 10:38:32

Ja biorę depakine 300 od 3 miesiecy 2x na dzień Na razie jest okej tylko włosy mi zaczęły wypadać ?? czy to minie??
Zdiagnozowano u mnie padaczkę mimo iz eeg było w porządku Ponadto cierpię na straszne bole migrenowe wybieram sie nie długo do porządnego lekarza . Mam nadzieje ze on cos zaradzi Mam 23 lata

Bardzo proszę o odp
gość
30-09-2009, 11:48:03

Witajcie,
Depakine zapisali mi lekarze po operacji kręgosłupa...dostałam przeczulicy (neuropatia) lewej ręki.
Pobrałam miesiąc i...czułam się źle po tym leku, zaczęły wypadać mi włosy i przytyłam prawie 3 kg, a lek na przeczulicę nie pomagał
Renata
gość
06-11-2009, 12:04:47

witam ja zażywam Depakine 500 już od 10 lat i wsumie nie narzekam na napady ale ostatnio wypadały i łamały się włosy na czubku głowy aż znalazłam się z tym u dermatologa i okazało się że to z leku Depakine na początku nie mogłam w to uwierzyć bo już biore ten lek tyle lat i nigdy problemu z włosami nie miałam więc poszłam do neurologa zapytać się czy to może być prawda a ona na to że czasem bywa tak że się to może pojawić po jakimś czasie i zmieniała mi na inny lek o tym samym działaniu padaczkowym tylko po nim nie wypadają włosy... także jak zażywacie ten lek to zapytajcie się o to neurologa bo możliwe że będziecie mieć taki sam problem jak ja.
Pozdrawiam Marlena
gość
09-11-2009, 11:54:25

Mam 21 lat i od 2 lat leczę się na epilepsję. Wzięło się to nie wiadomo skąd ;/

Dostałam tylko dwa napady, cudem przeżyłam, bo stało się to podczas snu. Drugi już w szpitalu.

Przez ponad rok brałam Depakine Chrono 500 2x dziennie po 1 tabletce od kilku msc (6-7) biore 300 też 2x dziennie po 1 tabletce. Oprócz tego, że przytyłam (w ciągu roku 10 kg), wypadają mi włosy, psują się zęby, boli głowa(migrena) że oczy chcą wyskoczyć na wierzch nie zauważyłam nic więcej. Piszą by nie prowadzić samochodu- ja to robię codziennie i nigdy nic złego się nie stało.

Co do badań, Tomograf tak jak Tobie nic nie wykazał, Rezonans pokazał, że jest jakieś ognisko zapalne,EEG otworzyło lekarzom oczy. Zrobiłam to badanie już 6 raz w ciągu tych 2 lat.

Jest to uciążliwe i przede wszystkim przykre, że w tak młodym wieku musisz myśleć już jak dorosły. Pilnować się z tym i mieć nadzieję ze kiedyś będzie lepiej.

Powodzenia.
Marla
gość
09-11-2009, 12:03:13

Gość 2009-04-26 00:30:00 Mam padaczkę od paru lat.Na początku bralam Trileptal i miałam ataki.Potem moja neurolog stwierdziła ze trzeba to zmienic zapisała mi depakine chrono 300 biorę od kilku lat i uważam że jest dobry.Napady ustały EEG tez sie w miarę wyrównało zmniejszyła mi dawkę i pewnie za jakiś czas znów bedzie zmniejszenie!Mam nadzieje że będzie już tylko dobrze.

co do wagi to przytyłam ale dopiero jak połączyłam je z Harmonetem- tabletki antykoncepcyjne a tak to spoko.

Chciałam zapytać jak to się stało, że bierzesz tabletki anty ?? Mnie lekarz powiedział, że przy Depakinie nie będą one działać
gość
12-11-2009, 22:51:53

Dzisiaj zaczęłam brać depakine. Silne bóle głowy mam, ale rezonans nic nie wykazał.
Co do antykoncepcji na ulotce jest wyraźnie napisane: "DepakineChrono nie wpływa na skuteczność doustnych środków antykoncepcyjnych". Zatem dorgie panie, bez obaw :)
gość
17-11-2009, 10:02:21

Witaj MARLA !!!
dla mnie też jest uciążliwe że ciągle mam robione badania i już mam dosyć brania tych nieszczęsnych tabletek ale cóż zrobić ... jak już wcześniej pisałam co do wypadania włosów to uważaj bo mi dopiero po 10 latach zażywania Depakine 500 wyszły włosy do tego stopnia że już nie mam na czubku głowy włosów ....
Aż z tym problemem jeździłam do różnych dermatologów i traciłam kase a ztesztą to wszystko i tak nie pomogło bo jak się potem okazało że to przez Depakine ...
Także zapytaj się Twojego neurologa czy nie mógł by ci zmienić na inny lek... mi znienił i mam nadzieje że się coś poprawi, narazie nic nie powiem więcej bo dopiero tydzień biore te nowe tabletki.
Uwież naprawde po tym leku mam wielki problem z włosami .... Pozdrawiam i życze zdrowia

Marlena

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: