Reklama:

DEPAKINE CHRONO 300 powiedzcie mi coś o tym!!!! (124)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-12-2009, 17:29:03

Witam
Jakieś 4 lata temu miałem napady w stylu że od czasu do czasu mi się tak rece zatelepały i nie wiedziałęm co sie dzieje, ale to jakieś 3 sekundy, teraz już nie mam tych napadów czasami tylko tak jakby się zawiesze ale wszystko pamiętam, tylko tak chodzę na siłownie i chce brać suplementy odżywki ale nie wiem czy nic mi się nie stanie, poradzcie mi bo na ulotce nie moge nic znaleść bior 1 dziennie dwie tabletki depakine chrono 300, nie raz też spożywałem alkochol czego już od pory kiedy się dowiedziałem że nie moge to nie spożywam ale nic mi się nie działo wiec prosze o opinie w sprawie tych suplementów
gość
10-12-2009, 19:28:24

WITAM!ja Depakine 300(padaczka) biorę 7 dzień czuje się fatalnie,bóle głowy,zawroty,nie mogę się skupić , brak apetytu,jestem senna , zastanawiam się nad odstawieniem leku???
Czy tylko ja mam takie skutki uboczne??? zuza
gość
31-12-2009, 20:16:10

mysia518 2007-08-01 00:09:00 witaj Aniu! Byłam dzisiaj u neurologa bo juz nie mogłam wytrzymać tych bólów! Powiedziała mi że napewno ten lek tak na mnie nie wpływa i że mam go nadal brać aż dojdziemy do dawki 900 dziennie, no i co najważniejsze mam skierowanie na rezonans!!!!!!!Z jednej strony bardzo się cieszę z tego powodu a z drugiej BARDZO się boję że wyjdzie coś nie tak! Ale pani doktor uspokaja mnie że jak tomograf jest oki to raczej rezonans nic nie wykarze a robi to ze względu na to by mnie uspokoić że napewno w tej głowie nic nie mam!Tak myślę że może tylko tak mówi a naprawdę sama myśli że może faktycznie coś mam że mnie ta głowa nie przestaje boleć!Już sama nie wiem co mam myśleć , ach najlepiej nic!Pozdrawiam serdecznie!!! a to moge GG 869342
gość
31-12-2009, 20:33:13

Gość 2008-12-29 19:22:00 Mam pytanie ... biore depakine chrono 2x dziennie ... jak wiecie zbliza sie sylwester .. Jak kazdy chcialabym uczcic nowy rok .. a to wiaze sie z zarzywaniem alkoholu . co zrobic ? nie brac tabletki w dzien sylwestra ? czy lepiej ja wziac ... oczywiscie nie mam zamiaru pic niewiadomo ile ...
gość
31-12-2009, 20:34:38

Gość 2008-12-29 19:22:00 Mam pytanie ... biore depakine chrono 2x dziennie ... jak wiecie zbliza sie sylwester .. Jak kazdy chcialabym uczcic nowy rok .. a to wiaze sie z zarzywaniem alkoholu . co zrobic ? nie brac tabletki w dzien sylwestra ? czy lepiej ja wziac ... oczywiscie nie mam zamiaru pic niewiadomo ile ...
gość
14-01-2010, 20:59:30

Witam mam na imię Karolina i jestem chora na padaczkę toniczno - kloniczną. Biorę Kepprę 3000mg (2x1500) a teraz od nowego roku biorę Depakine chrono 1000(2x500). Czy to prawda że to nie jest lek tylko na padaczkę? pozdrawiam i czekam na odpowiedź (podaję też adres e mail: karoteczka111@interia.pl)
gość
05-03-2010, 10:36:56

witam!
ja biorę depakine 300 od miesiąca..
wydaje mi się skutecznym lekiem na migreny gdyż nie miałam, ani jednej przez ten okres wczesniej zdażały się raz w tygodniu no i nie budzę się już z bólem głowy... jedno co mnie zadawala, lecz nie wiem czy to wpływ leku czy mojego sampopoczucia, ale od momentu gdy zaczęłam zażywać depakine strasznie się "zawieszam" dosłownie... wpatruję się w jeden punkt tak długo, az nie odwróci coś mojej uwagi... dni spędzam leżąc w łóżku i wpatrując się w ścianę.. :
miał może ktoś podobne stany,,,?
gość
10-04-2010, 20:48:20

Witam was mam pytanie od 5 lat biore depakine chrono 300 2 razy dzienie a od 2 lat depakine chrono 300 raz dzińie i wszystko jest oki ile ja czasu mam brać ten lek jeszcze :)
gość
13-04-2010, 16:19:55

Czesc. Mam pytanie wlasnie Depakine 300 mozna stosowac z tabletkami antykoncepcyjnymi. Interesuje mnie to, bo od wczoraj biore Depakine 300, ale na ulotce napisane jest, ze nie wplywa na skutecznosc tabletek anty. Lekarz neurolog powiedzial mi wczoraj, ze propo tabletek to powinnam pojsc do ginekologa w tej sprawia i jej wszystko wyjasnic. Tabletek anty. nie biore, ani nigdy nie bralam i nie wiem jak to bedzie, bo nie chcem rezygnowac z seksu do kiedy bede chciala starac o dziecko. . Jestem dziewica i nie chcem czekac z tym 10 lat, a mam 20 lat. Prosze o odp.
Stasia
gość
13-04-2010, 17:06:29

Witam, sporo pytan i watpliwosci ale moge cos powiedziec na wlasnym doswiadczeniu. Jezeli chodzi o antykoncepcje to mozna smialo zazywac tylko nalezy najpierw powiedziec lekarzowi ze sie bierze depakine bo nie wszystkie sie nadaja do tego. Jedne bede pasowac a inne moga oslabiac dzialanie albo depakiny albo antykoncepcyjnych. Takze teraz osoby zazywajace jakiekolwiek tabletki na epi musza informowac kazdego lekarza. Nawet przy kupowaniu tabletek na przeziebiebie najlepiej jak doradzimy sie aptekarza, by popatrzyl w ulotke czy nie ma zadnych przeciwskazan.

Bylo tez pytanie jak dlugo trzeba zazywac te tabletki, powiem tak 3 lata bez atakow, zawieszania, drgawek itp. to lekarz moze stopniowo odstawiac leki, jezeli stwierdzi ze jest poprawa zdrowia, ale tu tez jest roznie. W moim przypadku tak bylo przez pare lat nie mialam atakow, wyniki badan mialam super i lekarz kroczkami malymi kazal odstawiac leki. Dlugo sie nie cieszylam, po miesiacu wolnosci ataki wrocily i to ze wzmozona czestotliwoscia atakow. Przedtem zazywalam 2x500 depakine a teraz 500 i 800 i atakow nie mam ale drgawki pojawiaja sie. Takze teraz zaluje ze wogole zdecydowalam sie na odstawienie lekow, wole je brac juz do konca niz na nowo przerabiac to wszystko.

A alkohol bron boze, chyba ze w malych dawkach. Jedno piwo lub kieliszek wodki i to wszystko. A leki trzeba brac bo jak sie pominie jakies dawki to mozna zrobic szok dla organizmu i nastapia ataki a nawet pogorszenie zdrowia calkowicie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: