Reklama:

DEPAKINE CHRONO 300 powiedzcie mi coś o tym!!!! (124)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-03-2009, 16:03:00

Błagam o poradę- Biorę Depakine ale nie na padaczkę tylko na wyrównanie nastroju bo choruję na depresje dwubiegunową, czy ktos zażywa ten lek w tej chororbie i czy przynosi jakieś rezultaty? Drugi ważny problem to przyrost wagi - mam skłonności do tycia - na ulotce napisano że moż ewystąpić brak łaknienia a jednocześnie piszą ż ewystępuje przyrost wagi? Jak to jest naprawde? Czy tyjecie po Depakinie? Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Zosia
Początkująca
11-03-2009, 19:14:00

Brałam depakine chrono 500 dwa razy dziennie. Osiem lat dobrze funkcjonowałam na niej. Niestety potem pojawiły się problemy z hormonami i cukrem. Mimo to uważam, że jest to dobry lek, tylko pilnuj wątroby [addsig]
katti87
Początkująca
11-03-2009, 20:46:00

W październiku ub.r. mialam pierwszy i jedyny napad padaczkowy (a własciwie utrate przytomnosci). Znalazłam sie nastepnego dnia w szpitalu, gdzie zrobiono mi tomograf i EEG. W wyniku EEG postawiono mi diagnoze padaczka i zpisano Depakine Chrono 300 2x dziennie. Bylam u trzech lekarzy i trzeci wlasnie pozwolil mi na odstawienie leku po bardzo krotkim okresie zazywania. I jestem mu wdzieczna, czulam sie okropnie, przez 1,5 miesiaca utylam 4 kg, snulam sie po swiecie bez sensu. Nie biore depakiny od polowy stycznia i nie mam zadnych napadow ani objawow padaczkowych na razie. Mimo tak krotkiego kontaktu z Depakine Chrono powiem, ze nie jestem jej sympatyczka, nie lubie jej...
gość
14-03-2009, 21:19:00

HEJ JA TEZ BIOR DEPAKINE 300 ALE NIE MAM NAPADOW PADACZKI TYLKO NA MIGRENE ALE JAK PRZECZYTALAM W ULOTCE ZE TO JEST NA PADACZKIE TO SIE WYSTRASZYLAM .POZDRAWIAM MIGOTKA
gość
24-03-2009, 17:55:00

11-03-2009 o 20:14, katti87 :
Brałam depakine chrono 500 dwa razy dziennie. Osiem lat dobrze funkcjonowałam na niej. Niestety potem pojawiły się problemy z hormonami i cukrem. Mimo to uważam, że jest to dobry lek, tylko pilnuj wątroby
gość
25-03-2009, 06:02:00

ja chorowałam na zopryszczkowe zapalenie opon mózgowych i mozgu i lekarze mi to przepisali, biore na razie tylko 2 tygodnie, ale toleruje normalnie, lepiej niz sterydy ktore wszyscy sobie chwala a moj organizm bardzo zle toleruje, narazie mi je odstawili ale uparcie chcą włączy spowrotem bo mam obrzek tarczy
gość
08-04-2009, 15:19:00

ja biore depakineod 4 lat na moje migreny .ostatni rok moja dawka to 300 na dzień,czuje sie dobrze,lekarz twierdzi że EEG wypadło nieźle więc moge odstawić.Bardzo bym tego chciała bo w niedalekiej przyszłości planuje dziecko,ale boje sie nawrotu choroby.przed depakiną miałam ataki przez rok prawie codziennie-były spowodowane udarem słonecznym
gość
15-04-2009, 11:41:00

Mam depresję,DEPAKINĘ CHRONO 300 biorę od 6 tyg. jako stabilizator nastroju.No i działa!!!!!!!! Mam dużo lepszy nastrój,częściej się uśmiecham.Wczoraj sobie śpiewałam przy obieraniu ziemniaków(wcześniej nie robiłam tego nawet na mega śmiesznych komediach).Biorę dawkę 2 x300
Trzymajcie się wszyscy.
gość
15-04-2009, 11:52:00

Dla Zosi,
witaj,mam to samo co Ty.Od kilku lat męczę się z depresją.Od 6 tyg.po raz pierwszy biorę coś "na poprawienie nastroju"tzn.Depakine chrono 2x300,no i b.dobrze ją toleruję.Jestem pogodna,Smieję się na filmach ,oczywiście nadal mam objawy depresji ,ale widzę znaczną poprawę!!!Jeśli chodzi o zmianę wagi ciała to wogóle się tym Zosiu nie zadręczaj,każdy lek psychotropowy ma kilometrową ulotkę.No a jeśli nawet trochę przytyjesz to co?Życzę Ci uśmiechu.
Lola
gość
25-04-2009, 22:30:00

Mam padaczkę od paru lat.Na początku bralam Trileptal i miałam ataki.Potem moja neurolog stwierdziła ze trzeba to zmienic zapisała mi depakine chrono 300 biorę od kilku lat i uważam że jest dobry.Napady ustały EEG tez sie w miarę wyrównało zmniejszyła mi dawkę i pewnie za jakiś czas znów bedzie zmniejszenie!Mam nadzieje że będzie już tylko dobrze.
co do wagi to przytyłam ale dopiero jak połączyłam je z Harmonetem- tabletki antykoncepcyjne a tak to spoko.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: