Reklama:

DEPAKINE CHRONO 300 powiedzcie mi coś o tym!!!! (124)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-12-2008, 10:12:00

hej, ja tak samo lecze sie co prawda dopiero od miesiaca depakine chrono 300...ale tez sie zastanawiam nad jaka kolwiek dawka spozycia alkoholu na sylwestra...obawiam sie tego, bo to pewne ryzyko z tego co piszecie...pozdrawiam!
gość
29-12-2008, 18:22:00

Mam pytanie ... biore depakine chrono 2x dziennie ... jak wiecie zbliza sie sylwester .. Jak kazdy chcialabym uczcic nowy rok .. a to wiaze sie z zarzywaniem alkoholu . co zrobic ? nie brac tabletki w dzien sylwestra ? czy lepiej ja wziac ... oczywiscie nie mam zamiaru pic niewiadomo ile ...
gość
21-01-2009, 10:45:00

Kilka dni temu po raz 4 straciłem przytomność mając przy okazji skurcz mięśni nóg, rak, brzucha i klatki piersiowej. Za każdym razem we śnie. Po każdej utracie przytomności, która trwa może z 15 sekund dochodzę do siebie w 5 sekund i czuje się lepiej niż przed napadem. Przyjeżdża pogotowie, dostaję zastrzyk i tyle. Tomograf OK, Rezonans OK, EEG i EEG 24h OK, jednym słowem pod czaszką wszystko w porządku a moja pani doktor usilnie wciska mi DEPAKINE 300 no i jak mów (to profilaktycznie) Ale po co. Profilaktycznie to można witaminę C brać. Po co się truć nie mając konkretnej odpowiedzi co mi jest. Niech mi ktoś coś podpowie. Dzięki serdeczne i POZDRAWIAM.
gość
15-02-2009, 20:23:00

cześć, mam pytanie czy można spożywać alkochol podczas brania depakine chrono300??? Bo ja biore ten lek pare miesięcy i zdażyło mi się paree raty napić ale nic mi się potem nie działo
gość
15-02-2009, 20:42:00

Depakine zażywałam przez lata, piłam nie mało, ataków nie było do czasu kiedy nie odstawiłam, ale to już inna historia. Myślę że to bardzo indywidualne, lekarz mi nawet ostatnio powiedział że ostatnie badanie wykazały że to nie ma wpływu. Aczkolwiek nie do końca mi się chce w to wierzyć.
Początkująca
19-02-2009, 11:29:00

Hej. Depakine brałam przez dwa lata. Początkowa dawka dzienna 300mg potem neurolog zwiększał mi ją stopniowo do 1000mg dziennie. A rozpoczęło się od tego, że pewnego dnia zemdlałam. Tomograf ok. więc skierowano mnie na EEG, tam już było gorzej. Zapis typowy dla padaczki. Nie mogłam w to uwierzyć. Nigdy żadnego ataku, nikt w rodzinie na to nie chorował, a omdlenie może przytrafić się przecież każdemu, bóle głowy występowały-lekkie. Ale czułam się żle - dziwnie. Nerwobóle, kołatanie serca, dreszcze, działo się ze mną coś dziwnego, więc podjęłam leczenie. Teraz jest już prawie dobrze, ale po depakine przytyłam ponad 10 kg. Odstawiłam (za zgodą lekarza) biorę Topamax
gość
22-02-2009, 19:15:00

Wszystko chyba zalezy od organizmu, ja przyjnuje juĹź 10 lat Depakine Chromo i pije duzo ale sporadycznie i nic mi nie ma ( np 0,7 l we dwoch) Pozdrawiam
gość
24-02-2009, 14:11:00

biore depakine 300, jedna tabletke rano i jedna wieczorem ( w sumie dwie na dzien) moja waga to 44 kg, mam 24 lata. czy mozesz ktos mi napisac czy to jest duza dawka leku?
gość
02-03-2009, 09:21:00

wiecie co ja jem lek już kilka ładnych lat dokładnie nie wiem ile ale wiem że Depakine chrono 500 wieczór i rano powinnam brać. koło 3 lat nie mam ataku więc żeby się nie ogłupiać sama dawkę zmniejszyłam i jem dwie tabletki rano tylko i dalej ataku nie mam więc sama nie wiem lekarze chyba nie odstawiają jeszcze czeka mnie resonans w maju i będę wiedziała czy może jest jakaś poprawa .. czy co kolwiek u mojej lekarki zaginęła nawet historia choroby więc chyba czas zmienić lekarza ..
gość
02-03-2009, 11:26:00

Ja też dostałem Depakine 300 2x dziennie , lek ten dostałem po drugim ataku ( utrata nieprzytomności) , 1-st atak miałem w lipcu a teraz tydzień temu drugi. EEG i Tomografia w porządku jednak teraz jak byłem u lekarza to powiedziała , że jak były 2 ataki to musi mi to przepisać a ja brać tego jak nie chce to nie muszę , tylko jak by przyszło co do czego to ona jest " czysta" bo mi przepisała.... zapisałem się do innego neurologa prywatnie , dzisiaj idę do Niego i zobaczymy co powie. Może te ataki mam od tego , żę jestem bardzo nerwowy... sam już nie weim :/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: