Reklama:

choroba Parkinsona (79)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
28-08-2017, 11:09:29

Witam, ja choruję na Parkinsona od 38 roku życia od 20 lat zdiagnozowany w poradni chorób pozapiramidalnych.Tam cały czas moja choroba jest monitorowana (bo przecież nie powiem, że leczona, bo na dzień dzisiejszy nie da się jej wyleczyć). Na początku było bardzo ciężko tak fizycznie jak i psychicznie.Dzięki wielkiemu zaangażowaniu mojego lekarza po ogromnej ilości prób ustawienia ustawienia leków udało się poskromić to wstrętne choróbsko. Dzisiaj to mogę go nazwać nawet kolegą, bo wiem czego mogę się po nim spodziewać.Oczywiście nie zawsze jest grzeczny ale ja już wolę jego niż jakieś inne choroby .pozdrawiam. Nie dajcie siE
gość
17-09-2017, 12:20:46

Witam, ja zachorowalam na Parkinsona kiedy skończyłam też 38 lat, a od 2 lat chorobę zdiagnozowano. Jestem pod kontrolą neurologa w Gdańsku i Kołobrzegu biorę leki aparxon 8 i rasagalina. W pewnym stopniu leki pomagają, ale nie tak jak bym chciała, czuje się codziennie coraz gorzej, nie potrafię jej zaakceptować ona zrobiła ze mnie inną osobę. Źle chodzę jestem przygarbiona czuje się jak słoń w składzie porcelany bardzo mi to przeszkadza, proszę o kontakt z osobą chora na Parkinsona.
gość
24-09-2017, 11:22:39

Dzień dobry, przeprowadzam anonimowe badania do pracy magisterskiej o zespole kruchości u osób z chorobą Parkinsona. Osoby mogące poświęcić chwilę proszę o wypełnienie ankiety pod linkiem https://goo.gl/forms/emdW4Zb6lWAn2E7w2
gość
24-09-2017, 21:19:30

Gość 2017-09-17 14:20:46
Witam, ja zachorowalam na Parkinsona kiedy skończyłam też 38 lat, a od 2 lat chorobę zdiagnozowano. Jestem pod kontrolą neurologa w Gdańsku i Kołobrzegu biorę leki aparxon 8 i rasagalina. W pewnym stopniu leki pomagają, ale nie tak jak bym chciała, czuje się codziennie coraz gorzej, nie potrafię jej zaakceptować ona zrobiła ze mnie inną osobę. Źle chodzę jestem przygarbiona czuje się jak słoń w składzie porcelany bardzo mi to przeszkadza, proszę o kontakt z osobą chora na Parkinsona.
gość
25-09-2017, 16:40:07

Powstała nowa grupa na Facebooku " Życie z Parkinsonem' Poznań
jej celem jest bezpłatna pomoc i wsparcie cierpiącym na Parkinsona i ich rodzinom
Proszę o zapisanie się do grupy i można swoje problemy wykazać na forum lub prywatnie
Zapraszam również wolontariuszy i inne grupy Tutaj możesz napisać co potrzebujesz
wymienić się jakie lekarstwa bierzesz itp
gość
30-09-2017, 20:56:49

Potrzebuję poznać i porozmawiać z osobami chorymi na Parkinsona.
gość
24-10-2017, 03:35:11

Witam.Parkinsona rozpoznano w 2006. Dzisiaj wiem, że pierwsze objawy wystąpiły gdy miałem 26 lat. Bardzo ważne jest jak najszybsze rozpoznanie....a potem jest już "cały Twój". można nim sterować, choć on i tak robi swoje czyli postępuje.Najlepszym dla niego gruntem do rozwoju jest STRES!!! A moja rada...śmiejcie się,unikajcie problemów, kochajcie, i to on spowolnieje i zamarznie. Pozdrawiam.
gość
27-10-2017, 14:27:59

przejdz na strona na faccebooku Zycie z Parkinsonem Poznań
gość
08-11-2017, 22:51:39

przy tej chorobie ważna jest fizjoterapia nawet taka przyłózkowa i tu polecam w Gdańsku
https://www.trojmiasto.pl/Domowa-Rehabilitacja-o68647.html
są fachowi w tym co robią.
Marta
gość
14-11-2017, 12:57:35

Dzień dobry,

jestem pielęgniarką w województwie małopolskim, pracuję na oddziale rehabilitacyjnym gdzie przebywają m.in. pacjenci z chorobą Parkinsona. Obecnie jestem studentką ostatniego roku studiów magisterskich i piszę pracę na temat jakości życia osób z chorobą Parkinsona. Zwracam się z ogromną prośbą i pytaniem, czy istniała by możliwość by członkowie tego forum bądź ich rodziny wypełnili kwestionariusz odnośnie jakości życia PDQ-39, który chcę wykorzystać w mojej pracy? Ankieta jest anonimowa. Potrzebuję dość dużo podopiecznych, niestety na wyłącznie moim oddziale nie mam możliwości zankietowania wystarczającej ilości pacjentów. Bardzo proszę o pomyślne rozpatrzenie mojej prośby oraz o odpowiedź. Chętnych do pomocy proszę o kontakt na adres mailowy: turska94@gazeta.pl

Z wyrazami szacunku,
P.T.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: