Reklama:

choroba Parkinsona (79)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
12-09-2014, 18:25:30

dopiero dzis przeczytalam twoje pytanie. to trzy lata.odezwij sie chociaz mysle ze jak wybralas botaniczna to juz cie nie ma.
Gość 2011-05-04 15:32:04
Witam, drżenie lewej dłoni i inne objawy wskazują, że mam prawdopodobnie chorobę Parkinsona. Mam skierowanie do poradni neurologicznej (NFZ) i szukam opinii o lekarzach neurologach w Krakowie specjalizujących się w leczeniu choroby Parkinsona, aby się zarejestrować. Wstępnie zastanawiam się nad rejestracją w Poradni Neurologicznej przy Szpitalu im. G. Narutowicza lub przy ul. Botanicznej 3. Którego z lekarzy wybrać, również z innych poradni w Krakowie? Proszę o rady i wskazówki. Pozdrawiam
gość
24-02-2015, 17:03:47

Szukam kontaktu z osobami chorymi na Parkinsona. Mam 60 lat i dopiero co dowiedziałam sie o chorobie. Jestem z Warszawy. Ewa
gość
25-02-2015, 11:13:00

http://www.ipon.pl/forum/topic/12188-operacyjne-leczenie-choroby-parkinsona/ to forum jest lepsze, proszę zajrzeć jest sporo osób, które tam Pani poradzą dobrze... Osobiście z doświadczenia i z lektur nie polecam na początku choroby zaczynać od Madoparu, super lek ale raczej dla zaawansowanych w tej chorobie... Aczkolwiek każdy ma swoją teorię... Najważniejsze!!! Proszę się nie załamywać... Da się z tym żyć a pierwsze lata są naprawdę nieproblematyczne. I unikać ostrych sytuacji stresowych. Pozdrawiam. M
Początkująca
18-03-2015, 12:10:15

Gość 2015-02-24 18:03:47
Szukam kontaktu z osobami chorymi na Parkinsona. Mam 60 lat i dopiero co dowiedziałam sie o chorobie. Jestem z Warszawy. Ewa
Szanowna Ewo,
czy mogę prosić Cię o kontakt ze mną?
Pozdrawiam
Początkująca
18-03-2015, 12:10:21

Gość 2015-02-24 18:03:47
Szanowna Ewo,
czy mogę prosić Cię o kontakt ze mną?
Pozdrawiam
gość
19-12-2015, 14:52:49

Chciałabym nawiązać kontakt z osobą opiekującą się chorym na Parkinsona. e-mail ; wiesia.labanowska@gmail.com
gość
24-02-2016, 16:12:11

Wiem z doświadczenia,że ta choroba Parkinsona to coś okrutnego (babcia przyjaciółki zachorowała) dlatego też starałam się znaleźć odpowiedź czy można temu zapobiec w jakiś sposób.Ostatnio natrafiłam na stronę geneticlab.com -jest to strona badania genetycznego umożliwiającego określenie ryzyka zachorowania między innymi właśnie na Parkinsona.Z tego co wyczytałam otrzymuje się raport,który jest idealną podkładką dla lekarzy specjalistów w tym też dla neurologa aby ewentualnie zapobiec tej chorobie bądź nakierować lekarza na działania w kierunku innych badań.
gość
09-06-2017, 15:27:41

szybkaa 2011-03-06 23:49:15
Szukam konaku z osobami chorymi na ch. Parkinsona, ich bliskimi, znajomymi w celu wymiany wiedzy i doświadczeń w przeżywaniu własnej choroby lub opieki nad bliskimi chorymi. Pozdrawiam.
gość
09-06-2017, 15:33:23

Witam. Choruję od października 2016. Najbardziej dokucza mi sztywność mięśni karku. Może ktoś ma dobrą radę na tą dolegliwość. Poza tym da się żyć. Trzymajcie się. Bogusław. Kontakt do mnie. bialek32@poczta.onet.pl
gość
12-07-2017, 09:39:01

Witam wszystkich!
Do pracy magisterskiej z dietetyki przeprowadzam badania ankietowe na temat zwyczajów żywieniowych w chorobie Parkinsona. Będę wdzięczna za wypełnienie ankiety, może to zrobić osoba zmagająca się z tą chorobą bądź ktoś z rodziny. Będę bardzo wdzięczna za pomoc - wypełnienie i może zachęcenie do tego innych osób.
LINK DO ANKIETY:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6e4XQLPulGyYxfbFo46RGKY-ohAGOSwkei4IO3Sha9nj2pw/viewform?c=0&w=1
Z góry dziękuję,
Kasia Zając

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Nietypowe zaburzenia widzenia proszę o pomoc
Cześć mam 23 lata , od 1.5 miesiąca zmagam się z nietypowymi zaburzeniami widzenia i szukam pomocy w diagnozie. Moje objawy to głównie zaburzenia widzenia na wzorach / określonych powierzchniach ( przykładowo pognieciona pościel , pognieciona roleta , kaloryfer ) które przypominają zakłócenia / drganie / falowanie tych przedmiotów , powierzchni . Zauważyłem że problem potrafi zniknąć gdy zamknę jedno oko nie ważne które. Czasami pojawia się drętwienie ale naprawdę delikatne w okolicy ust policzka po lewej stronie czasami też dłoni. Pojawiają się też szumy uszne raz na jakiś czas i piski w uszach. Mam też mroczki i męty przed oczami . Nie jest ich wiele ale towarzyszą mi każdego dnia tak jak te nietypowe zaburzenia widzenia. Zbadało mnie dwóch neurologów - norma EEG - norma Rezonans magnetyczny w otwartym aparacie z kontrastem - norma TK bez kontrastu - norma Okulista - lekka wada wzroku która nie powinna się objawiać w ten sposób Morfologia krwi - wszystko ok oprócz ferrytyny która jest podwyższona lecz choruje na stłuszczenie wątroby więc to może być od tego B12 na poziomie 236 kwas foliowy na poziomie 4 zacząłem suplementację Kardiolog / echo serca / EKG - norma Ciśnienie - książkowe Próby tarczycowe i hormonalne - norma Laryngolog - norma Bardzo proszę o pomoc co może mi dolegać ? Co mogę jeszcze zbadać . Z góry dziękuję
gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
Reklama: