Reklama:

choroba Parkinsona (79)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
01-02-2023, 21:59:36

Gość 2017-09-17 14:20:46
Witam, ja zachorowalam na Parkinsona kiedy skończyłam też 38 lat, a od 2 lat chorobę zdiagnozowano. Jestem pod kontrolą neurologa w Gdańsku i Kołobrzegu biorę leki aparxon 8 i rasagalina. W pewnym stopniu leki pomagają, ale nie tak jak bym chciała, czuje się codziennie coraz gorzej, nie potrafię jej zaakceptować ona zrobiła ze mnie inną osobę. Źle chodzę jestem przygarbiona czuje się jak słoń w składzie porcelany bardzo mi to przeszkadza, proszę o kontakt z osobą chora na Parkinsona.
gość
01-02-2023, 22:04:34

Witam moja mama zachorowała na parkinsona 2 lata temu w wieku 58 lat jej stan sie strasznie pogorszył na trudności z chodzeniem , jest pochylona , sztywność stawów , drżące rece leki ktore otrzymała nie pomagaja odwiedziła juz bardzo duzo lekarzy z calej Polski nikt nie potrafi jej pomoc choc w dopasowaniu leków stan z miesiaca na miesiac jest coraz gorszy prosze o kazda poradę moze ktos ma sprawdzona klinikę lub lekarzy
pozdrawiam Marlena
gość
01-02-2023, 22:06:02

Gość 2023-02-01 22:59:36
Gość 2017-09-17 14:20:46
Witam, ja zachorowalam na Parkinsona kiedy skończyłam też 38 lat, a od 2 lat chorobę zdiagnozowano. Jestem pod kontrolą neurologa w Gdańsku i Kołobrzegu biorę leki aparxon 8 i rasagalina. W pewnym stopniu leki pomagają, ale nie tak jak bym chciała, czuje się codziennie coraz gorzej, nie potrafię jej zaakceptować ona zrobiła ze mnie inną osobę. Źle chodzę jestem przygarbiona czuje się jak słoń w składzie porcelany bardzo mi to przeszkadza, proszę o kontakt z osobą chora na Parkinsona.
gość
01-02-2023, 22:07:17

Prosze sie odezwac do mnie na e-mail
Marlenawielocha25@gmail.com
gość
10-02-2023, 18:32:55

Dzień dobry,moja mama została zdiagnozowana osiem lat temu na Parkinsona, rok temu przeszła zabieg DBS. Po zabiegu przez chwlę było lepiej, ale mama później się pogorszyło i jej stan nie jest stabilny. Mama ma ogromne problemy z chodzeniem kilka razy dziennie oraz w nocy, wlasciwie jak ją dopadnie, to nie może się ruszać, a jak próbuje chodzić to leci do przodu albo do tylu, nie umie utrzymać pionu. Może przez parę godzin dziennie jest ok, ale też nie zawsze. Czy ktoś ma podobne doświadczenie po zabiegu DBS, co może pomóc? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie.
gość
10-02-2023, 18:35:27

Treść zablokowana przez moderatora

gość
23-11-2023, 13:50:45

Jestem 40+ właśnie wyszedłem ze szpitala ze wstępną diagnozą, z receptą na madopar i skierowaniem do poradni chorób pozapiramidowych w warszawskim szpitalu bródnowskim. Mam wizytę w połowie 2024. Chciałbym zapytać jaka jest procedura krok po kroku w przypadku parkinsona, żeby być przygotowany na pierwszą wizytę, żeby nie przeoczyć żadnej ważnej kwestii ... Kiedy jest stawiana diagnoza, w którym momencie otrzymuje się refundację na leki (bo na razie płacę 100%), gdzie szukać specjalistów od parkinsona (podkarpackie), jakie są dalsze kroki po pierwszej wizycie w poradni parkinsonizmu.... ?
gość
11-01-2024, 19:50:58

gość 23-11-2023, 14:50:45
Jestem 40+ właśnie wyszedłem ze szpitala ze wstępną diagnozą, z receptą na madopar i skierowaniem do poradni chorób pozapiramidowych w warszawskim szpitalu bródnowskim. Mam wizytę w połowie 2024. Chciałbym zapytać jaka jest procedura krok po kroku w przypadku parkinsona, żeby być przygotowany na pierwszą wizytę, żeby nie przeoczyć żadnej ważnej kwestii ... Kiedy jest stawiana diagnoza, w którym momencie otrzymuje się refundację na leki (bo na razie płacę 100%), gdzie szukać specjalistów od parkinsona
(podkarpackie), jakie są dalsze kroki po pierwszej wizycie w poradni parkinsonizmu.... ?
Ja mam termin wizyty na maj 24.
Dlaczego tak długo?
gość
24-01-2024, 20:06:41

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: