Reklama:

choroba Parkinsona (81)

Forum: Choroba Parkinsona

Początkująca
06-03-2011, 22:49:15

Szukam konaku z osobami chorymi na ch. Parkinsona, ich bliskimi, znajomymi w celu wymiany wiedzy i doświadczeń w przeżywaniu własnej choroby lub opieki nad bliskimi chorymi. Pozdrawiam.
Początkujący
12-03-2011, 05:51:37

zdjagnozowano parkinsona 5 lat temu,pełna aktywność zawodowa moje pytanie czy ktoś może mnie zmusić do brezygnacji z pracy zawodowej?Jach cę pracować!!!!
Początkująca
13-03-2011, 22:12:36

Nie, nikt, poza lekarzem medycyny pracy. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
gość
14-03-2011, 19:20:17

Jeszcze raz do Andrzeja:
Tylko pogratulować takiej postawy! Mój lekarz twierdzi, że praca jest najlepszą terapią. Wspomaga ciało i duszę. Człowiekowi, który czuje się potrzebny łatwiej znosić dolegliwości choroby.
Napisz coś więcej o sobie i swoim chorowaniu. Może ktoś skorzysta z Twojego doświadczenia?
Ja przyjmuję leki od 2 lat, choć choruję już od ok. 2002 r. - bez diagnozy. Przeważa u mnie sztywność i spowolnienie, bez drżenia, zaawansowanie choroby 1/4. Leki: sinemet, nakom, pronoran. Dodatkowo dystonia ogniskowa kk prawych leczona botoxem.
Pozdrawiam parkinsoników i nie tylko.
Początkujący
14-03-2011, 22:39:51

niemożna sie przejmować moja chorora bardziej przeszkadza ludziom z mojego otoczenia niż mnie samemu.Wielu nierozumie tejchoroby boji się jej a to nie jest zarażliwe.Moja rada do wszystkich parkinsoników brać leki regularnie i sie nie przejmować bo to i tak nic nie da trzeba z tym żyć.
gość
04-05-2011, 13:32:04

Witam, drżenie lewej dłoni i inne objawy wskazują, że mam prawdopodobnie chorobę Parkinsona. Mam skierowanie do poradni neurologicznej (NFZ) i szukam opinii o lekarzach neurologach w Krakowie specjalizujących się w leczeniu choroby Parkinsona, aby się zarejestrować. Wstępnie zastanawiam się nad rejestracją w Poradni Neurologicznej przy Szpitalu im. G. Narutowicza lub przy ul. Botanicznej 3. Którego z lekarzy wybrać, również z innych poradni w Krakowie? Proszę o rady i wskazówki. Pozdrawiam
Początkująca
01-06-2011, 16:48:44

Zgadzam się z Andrzejem to otoczenie w którym się znajdujemy ma większy problem z naszą chorobą niż my sami.
gość
18-07-2011, 20:57:35

Choroby takie jak parkinson, padaczka,sm, down, nie trzeba wyliczac bo nie w tym rzecz . Ludzie chorzy na nie budza znieczulice zeby nie powiedziec wstret u ludzi zdrowych.Nosil wilk razy kilka poniesli i wilka . Nigdy nie wiadomo co nas czeka.Ludzie okazujacy pogarde ciezko doswiadczonym przez los , nie badzcie pewni , ze choroba was nie dotknie,nigdy nie wiadomo co was czeka. Wam tez moga zaplacic pieknym za nadobne.
gość
24-07-2011, 08:04:23

Mam prawie 40 lat.Kika lat temu zdiagnozowano chorobę Parkinsona.Moim największym problemem są skurcze i sztywnienie mięśni prawej nogi.Występuje to w fazie off.W tym czasie nie wychodzę z domu,a gdy jestem zmuszony wyjść,napięcie i skurcz uniemożliwiają przejście choćby kilku metrów.Ten stan utrzymuje się czasem nawet godzinę.Czy komuś towarzyszy podobny przypadek?
gość
13-08-2011, 15:54:06

Witam!
Ja mam 36 lat i podobne objawy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
Reklama: