Reklama:

choroba Parkinsona (79)

Forum: Choroba Parkinsona

Początkująca
06-03-2011, 22:49:15

Szukam konaku z osobami chorymi na ch. Parkinsona, ich bliskimi, znajomymi w celu wymiany wiedzy i doświadczeń w przeżywaniu własnej choroby lub opieki nad bliskimi chorymi. Pozdrawiam.
Początkujący
12-03-2011, 05:51:37

zdjagnozowano parkinsona 5 lat temu,pełna aktywność zawodowa moje pytanie czy ktoś może mnie zmusić do brezygnacji z pracy zawodowej?Jach cę pracować!!!!
Początkująca
13-03-2011, 22:12:36

Nie, nikt, poza lekarzem medycyny pracy. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
gość
14-03-2011, 19:20:17

Jeszcze raz do Andrzeja:
Tylko pogratulować takiej postawy! Mój lekarz twierdzi, że praca jest najlepszą terapią. Wspomaga ciało i duszę. Człowiekowi, który czuje się potrzebny łatwiej znosić dolegliwości choroby.
Napisz coś więcej o sobie i swoim chorowaniu. Może ktoś skorzysta z Twojego doświadczenia?
Ja przyjmuję leki od 2 lat, choć choruję już od ok. 2002 r. - bez diagnozy. Przeważa u mnie sztywność i spowolnienie, bez drżenia, zaawansowanie choroby 1/4. Leki: sinemet, nakom, pronoran. Dodatkowo dystonia ogniskowa kk prawych leczona botoxem.
Pozdrawiam parkinsoników i nie tylko.
Początkujący
14-03-2011, 22:39:51

niemożna sie przejmować moja chorora bardziej przeszkadza ludziom z mojego otoczenia niż mnie samemu.Wielu nierozumie tejchoroby boji się jej a to nie jest zarażliwe.Moja rada do wszystkich parkinsoników brać leki regularnie i sie nie przejmować bo to i tak nic nie da trzeba z tym żyć.
gość
04-05-2011, 13:32:04

Witam, drżenie lewej dłoni i inne objawy wskazują, że mam prawdopodobnie chorobę Parkinsona. Mam skierowanie do poradni neurologicznej (NFZ) i szukam opinii o lekarzach neurologach w Krakowie specjalizujących się w leczeniu choroby Parkinsona, aby się zarejestrować. Wstępnie zastanawiam się nad rejestracją w Poradni Neurologicznej przy Szpitalu im. G. Narutowicza lub przy ul. Botanicznej 3. Którego z lekarzy wybrać, również z innych poradni w Krakowie? Proszę o rady i wskazówki. Pozdrawiam
Początkująca
01-06-2011, 16:48:44

Zgadzam się z Andrzejem to otoczenie w którym się znajdujemy ma większy problem z naszą chorobą niż my sami.
gość
18-07-2011, 20:57:35

Choroby takie jak parkinson, padaczka,sm, down, nie trzeba wyliczac bo nie w tym rzecz . Ludzie chorzy na nie budza znieczulice zeby nie powiedziec wstret u ludzi zdrowych.Nosil wilk razy kilka poniesli i wilka . Nigdy nie wiadomo co nas czeka.Ludzie okazujacy pogarde ciezko doswiadczonym przez los , nie badzcie pewni , ze choroba was nie dotknie,nigdy nie wiadomo co was czeka. Wam tez moga zaplacic pieknym za nadobne.
gość
24-07-2011, 08:04:23

Mam prawie 40 lat.Kika lat temu zdiagnozowano chorobę Parkinsona.Moim największym problemem są skurcze i sztywnienie mięśni prawej nogi.Występuje to w fazie off.W tym czasie nie wychodzę z domu,a gdy jestem zmuszony wyjść,napięcie i skurcz uniemożliwiają przejście choćby kilku metrów.Ten stan utrzymuje się czasem nawet godzinę.Czy komuś towarzyszy podobny przypadek?
gość
13-08-2011, 15:54:06

Witam!
Ja mam 36 lat i podobne objawy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: