Reklama:

Całkowite wyleczenie epilepsji...? (273)

Forum: Padaczka

gość
06-01-2014, 21:33:46

Czy ktoś z forumowiczów pochodzi z województwa podlaskiego i mógłby dać namiary na dobrego specjalistę od epi?
gość
18-03-2014, 13:31:46

podlaskie Centrum Leczenia Padaczki - Białystok ul Radzymińska dr Smolińska żyleta, ale dobry fachowiec :)
gość
18-11-2014, 13:03:54

Witam
Ja chorowałam ma epilepsje od 3 roku zycia..milam wiele ataków, byłam osłabiona, brałam duże ilości depacine 300 . I jestem żywym dowodem na to że da się wyleczyć.. jest niewiele przypadków ktorym się udaje bo tylko 1 % . Oczywiscie trzeba dbać o siebie mimo wszystko. Leczyłam się 14 lat .. ataki ustały około 14 roku życia, EEG wychodziło raz lepiej raz gorzej lecz powoli miałam leki odstawiane i czekaliśmy rok co dalej będzie się działo.. Miałam moment po ok 2 msc nie przyjmowania leku że czułam że zaraz mgę dostać ataku, na szczęcie nad tym zapanowałam i nie dostałam.. Zaliczam to do gorszego samopoczucia.Zdecydowalam z rodzicami że lekarzowi o tym nie powiemy i nie żałuje tej decyji...bo mozliwe ze do tej pory bym musiała brać lekarstwa:( Lekarz powiedział że cudem znalazlam się w tym 1 % gdzie epilepsja nie wraca .;) mam aktualnie 22 lata i czuje się fantastycznie, korzystam z życia jak nigdy ;)
gość
25-11-2014, 19:48:04

Na epilepsję leczyłam się od 11 roku życia, miałam petit mal oraz z 7 dużych ataków.Od tego czasu brałam leki Convulex przez jakieś 17 lat, ostatnie z 5 na bardzo małych dawkach co już na mnie nie działały.W ciągu tych lat raz tylko zemdlałam ale to było po imprezie.Teraz od 2 lat nie biore leków.Nie mam ataków.Od 20 lat nie mam ataków a teraz to już jestem bez leków.Moja padaczka została wyleczonaalbo z niej wyrosłam.pozdrawiam p.s. eeg miało lekkie uchylenie ale lekarz twierdzi,że wynik już do końca życia może taki być ważne,że nie ma ataków.
gość
31-12-2014, 20:41:04

ja nie mam ataków juz ponad 5 lat biore leki lamotrix lekarz tez kazał mi je odstawic ale stopniowo zmiejszac dawke leku co 2 tygodnie teraz biore 25 mg na pół czyli tabletkie dziele na dwie czesci. narazie wszystko jest wporzadku ale boje sie odstawic całkowicie te leki zeby ataki nie wrociły. Lepiej nie ryzykowac
gość
06-01-2015, 00:14:17

Ja miałem padaczkę od 5 do 13 roku życia, najpewniej miała ona podłożę urazowe, leki (Depakine) niz nie dawały dopiero jak moja mana jako ostatnią deskę ratunku zastosowała medycynę chińską to napady udało się opanować. Z boża pomocą oraz chińskiej medycyny nie mam od jakiś 16 lat. Można więc zaryzykować stwierdzenie że jestem wyleczony, choć mam też kilka innych chorób.
Może zrobię licencje pilota, ciekawe czy lekarz by się kapnął?
Żartuje oczywiście
gość
13-01-2015, 12:01:20

A ja nie wiem jak to jest z Moim Mężem. Dokładnie rok temu w nocy zdarzył mu się atak duży, pierwszy raz w życiu, w nocy. Byłam przerażona bo nie wiedzieliśmy co jest. Wszystkie badania ok. U neurologa eeg wyszło z opinią "zapis nie mieści się w normie, z tendencją do występowania zmian o charakterze napadowym". Po tym lekarz stwierdził padaczkę i zalecił 2xdepakine chrono 500. Od tamtej pory żadnego incydentu. Po 10 miesiącach eeg powtórzone opinia prawie taka sama tylko te wszystkie fale o mniejszej częstotliwości. Ponoć po 1 ataku padaczki się nie stwierdza ale nie wiem. Może to był epizod. Mąż pamiętam miał wtedy na kilka dni przed atakiem bóle żołądka i klatki piersiowej które po ataku ustąpiły, w dniu przed atakiem ciężko pracował w lesie, a w nocy pojechał po znajomych do miasta i po powrocie ok 1 godz od zaśnięcia ( nie mógł zasnąć ) wydarzył się atak. Być może warto skonsultować to z innym neurologiem ? Pytam Was bo jesteście w temacie bardziej niż ja choć przeczytałam już chyba wszystko. Lekarz powiedział, że jak przez 2 lata nie będzie ataków to spróbujemy odstawić leki ale ja się tego boję, a z drugiej strony łudzę się, że może to jednak nie padaczka ?
gość
09-02-2015, 20:50:36

Witam działa te forum jeszcze ?? ktoś tu zaglada ?? Od roku nie miałem ataku co myslicie o prawku ?? mam 26 lat i to moje marzenie :/ wiem najpierw wizyta ale też jak u Was wygladaja sprawy z prawkiem ...
Komentatorka
10-02-2015, 06:46:01

Wiem, że w świetle prawa można się ubiegać o prawko jeżeli nie miało się 2 ataków - nie wiem, w przeciągu jakiego czasu. A co mówi na ten temat Twój neurolog, rozmawiałeś z nim - w tej chwili on ma decydujący głos. A Ty sam zastanowiłeś się, czy nie byłbyś zagrożeniem dla innych i siebie?
gość
10-02-2015, 08:35:43

Barbaro, nie dodałaś jeszcze, że badanie EEG musi wyjść prawidłowo.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: