Reklama:

Ból szyi!Proszę o rade (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-06-2009, 19:59:00

Od jakiegoś czasu boli mnie szyja. któregoś ranka obudziłam się i skręcając w lewo poczułam ból w szyi. Smaruje ją od 3 dni maściami rozgrzewającymi ale to nic nie daje. Byłam u lekarza bo myślałam że mam cos w gardle ale okazało się że nie. Na te bóle doktorka powiedziała że jak raz się naciągnie to potem długo bli. Boję się że to coś poważnego, czy ktoś też tak miał?
gość
15-06-2009, 07:22:00

problemy z szyją to temat rzeka Począwszy od "zawiania" lub napięc mięśniowych, ktore zwykle samoistnie ustępuja po kilku dniach, skończywszy na poważnych dyskopatiach i innych patologiach odcinka szyjnego kręgosłupa...
Jeśli problem sie bedzie utrzymywał pewnie trzeba będzie zrobic jakies badania, lekarz pierwszego kontaktu powinien skierować do ortopedy, radzę nie bagatelizować. lepiej zdusić w zarodku niż pozwolić żeby się rozwineło
gość
15-06-2009, 20:13:00

Już się boję, czyli są to raczej schorzenia kręgosłupa? Mam siedzącą prace może to od tego.
gość
07-09-2009, 09:23:00

Również rano wstałem z łózka i przy skręcaniu szyi w lewo mam tępy ból z lewej strony. Sądzę, że to nadwyrężony mięsien, ale nie wiem z jakiej przyczyny. Poszedłem spać lekko zawiany chmielem i być może krzywo spałem. 2 dzień z bolącą szyją.
gość
20-09-2015, 16:24:13

Zemdlałam i uderzylam w okno i szafkie poczatkowo nie umiałam wcale ruszyc szyja bol był okropny smarowałam zelami i przeciw boloew brałam ibum *** masowalam bol jeszcze sie utrzymuje ale nie biore lekow czy nadal brac czy inne lekarz ktury był w dzien upadku nie widział postawy przeswietlenia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Reklama: