Reklama:

Ból, palenie, mrowienie stóp. Co to może być? Proszę o radę. (71)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-10-2009, 08:46:29

Gość 2008-02-12 09:52:00 tez od kilku tygodni zacząłem odczuwać u siebie poranne bóle stóp. Na początku nic szczególnego ale ostatnio doszło do tego, że rano naprawdę przykro jest zwlec nogi z łózka i postawić stopy na podłodze, łączy się to z silnym paląco piekącym bólem i to o takim natężeniu, że aż nogi się załamują, ale z każdym krokiem, z każdym postawieniem stóp na podłodze natężenie bólu spada i gdy dojdę do łazienki (kilka kroków) jest już znośnie a po kilku minutach przychodzi całkowita ulga i zapomnienie. Nie mam bladego pojęcia co to może być
gość
27-10-2009, 21:56:42

witam ja mam problem tego typu ze ponad miesiac temu mialem ciezki wypadek w ktorym niestety zlamaniu ulegly obie nogi na wysokosci trzonu kosci udowych lekarze mnie poskladali wypuscili do domu ale od ponad tygodnia mam uczucie palenia stopy a wlasciwie 3 palcow i zewntetrznej strony stopy....w tym momencie nawet juz przeciwbolowe nie pomagaja...nie wiecie jak mozna temu zaradzic? prosze pilne o odpowiedz
gość
10-11-2009, 22:30:53

Treść zablokowana przez moderatora

gość
13-11-2009, 22:45:42

Witam.
Moje objawy sa bardzo podobne do opisanych przez was tylko czy komuś zaczyna wystawać kość tak pośrodku stopy na zewnątrz??? Do ortopedy wybieram sie za tydzien oczywiscie prywatnie bo lekarz rodzinny woli mnie leczyc sam :( poza stopami bola mnie jeszcze kolana i piszczele i przeciwbólowe środki nie pomagają :( Jestem w trakcie fizykoterapii ale nic nie pomaga :( Dość często boli mnie kregoslup w odcinku lędźwiowym :(
gość
12-01-2010, 14:03:39

Gość 2009-05-05 20:35:00 mam 26 lat i mam ten sam problem. poprostu pewnego dnia poczulam straszliwie piekacy bol w prawej stopie, az musialam usiasc z bolu,. pozniej bylo troche lepiej ale ciagle mam straszliwe naloty pieczenia i bolu w gornej czesci stopy prawej i palcach...jestem zalamana nie wiem co robic?..

Odezwij się do mnie jeśli możesz,2 dni temu zdarzyło mi się dokładnie to samo i nie mam pomysłu co mogło być powodem.W internecie nie znalazłam zbyt wiele inf na ten temat,jestem obecnie zagranicą i pojście z czyms takim do lekarza nie jest dla mnie takie proste.
Mój mail renatah@amorki.pl
gość
17-02-2010, 11:39:02

Witam!
Ja mam problem moich przedmowczyn! Niestety jestem za granica w innym przypadku udalabym sie do lekarza. Prosze jezeli ktoras z Was pozna swoja diagnoze i dowie sie sia jak z tym wlaczyc prosze o przekazanie wiadomosci. Bo ja niestety nie dam rady isc do lekarza wczesniej niz za 3 msce. Moj adres angie.26@wp.pl. POZDRAWIAM
gość
01-04-2010, 19:20:04

od około roku bolą mnie obie pięty, po wykonaniu zdjęć rtg okazało się ,że w lewej stopie jest niewielka ostroga ,prawa jest ok,Ortopeda przepisał mi zabiegi ultradzwięków ,nic nie pomogło,po dwóch miesiącach poszedłem ponownie do lekarza z bólem obu stóp .Lekarz stwierdził,że to niemożliwe i zastosował blokadę w lewej pięcie .Pomogło na tydzień,Sprawdzałem różne fora dot.ostóg i według opisów nic nie pokrywa się z moją sytuacją .Czuję potworny ból z tyłu pięt ,może ktoś miał podobny przypadek.
Piotr
gość
12-07-2010, 15:36:02

palą mnie stopy co robić??????
gość
22-07-2010, 15:35:00

Witam, swego czasu borykałem się z takimi kłopotami jak tu opisujecie, czyle bóle kręgosłupa, pieczenie stóp. Po analizach wypowiedzi na forach oraz po własnych próbach doświadczeń doszedłem do pewnych wniosków które pozwoliły mi funkcjonować w normalny sposób, czyli jak byłem młodszy o dziesięć lat. Otóż chodzi tu o dwie sprawy. Pierwsza to spożywanie mleka w którym zawarta jest duża ilość laktozy, której większość dorosłych organizmów nie jest w stanie przetworzyć co blokuje metabolizm. Druga sprawa to cukier, którego jest dużo za dużo w naszym codziennym pożywieniu. Cukier zwykły czyli sacharoza nie jest nam zupełnie do życia potrzebny a spożywamy tej trucizny dziesiątki kilogramów rocznie. Czyli zamiast mleka pijcie kefir raz dziennie, zamiast cukru jedzcie miód. Zobaczycie różnicę. Pozdrawiam
gość
19-09-2010, 15:23:27

mnie nogi pod spodem stóp rozbolały w trzecim trymestrze trzeciej ciąży i mam je nadal,coraz silniejsze.podobnie jak monika wstaję rano z obolałymi nogami i chodzę jak po szpilkach,podobnie po dłuższych podróżach samochodem.najbardziej bolą pięty i poduszeczki przy palcach.lekarz rodzinny przepisał mi na to diclac duo 75,jeszcze nie brałam,ale już mam wątpliwości i wybiorę się do ortopedy.boję się bardzo,że to coś z żyłami od ciąży się porobiło.
pomocy:(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: