Reklama:

Ból, palenie, mrowienie stóp. Co to może być? Proszę o radę. (71)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-10-2014, 19:34:34

Witam serdecznie :)
Tez tu byłam i rozpaczliwie szukałam pomocy,gdyz piekace stopy dokuczły mi 7 lat.Byłam juz wszedzie u ortopedy,neurologa,psychologa nawet trafiłam do znachorki i nikt nic podejrzanego nie zobaczył u mnie byłam załamana już nawet chwilami żyć mi sie nie chciało...szłam spać nogi bolały , wstawałam również z bólem.Pewnej wizyty u innego rodzinnego z ciekawosci napomniałam mu o w/w dolegliwosci,a on na to ...MA PANI ZESPOł NIESPOKOJNYCH NóG.ufff ...odetchnełam w koncu ktos cos powiedzial i zaproponował lek NAKOM MITE sa to głównie tabletki na
choroby Parkinsona,ale nasza dolegliwość potrzebuje substancji tj.lewodopy.
Biore ja przed snem i z uśmiechem na twarzy rano wstaje z łóżka :)
gość
13-12-2014, 19:27:33

Miałam to samo od trzech lat, że już nie mogłam chodzić, zmieniłam lekarza pierwszego kontaktu który popatrzył na nogę i stwierdził dnę moczanową, zrobiłam badanie i trafił w dziesiątkę, bóle ustąpiły i pieczenie po czterech miesiącach, bo wiadomo jak długo coś trwa to dłużej leczymy. Proszę zrobić badanie moczu i krwi. Powodzenia !
gość
09-10-2015, 12:12:52

Może przesadzam, ale według mnie nawet drobne problemy ze stopami to wystarczający powód, by się wybrać do specjalisty. Wiem, że koleżanka mojej żony też miała takie coś i w końcu znalazła w internecie panią Gaździcką. Ona ma stronę podolog-warszawa.pl. Szczegółów nie znam, ale wiem że pomogła.
gość
08-12-2015, 12:18:14

Gość 2015-10-09 14:12:52
Może przesadzam, ale według mnie nawet drobne problemy ze stopami to wystarczający powód, by się wybrać do specjalisty. Wiem, że koleżanka mojej żony też miała takie coś i w końcu znalazła w internecie panią Gaździcką. Ona ma stronę podolog-warszawa.pl. Szczegółów nie znam, ale wiem że pomogła.
Jak kolega wyżej, nie ma co się partolić i tylko sobie zaszkodzić, lepiej wcześniej zapobiec, może może z tego zrobić się coś większego. Miałem okazję być u pani kasi również i polecam :)
gość
21-01-2016, 18:15:21

Nie to anastazjolog położnik i ginekolog oraz intensywny terapeuta bólu, kręgaz oraz homeopatia. Jest najlepszy bardzo pieką stopy musze sie jakos przemęczyc do 8 lutego.
gość
28-06-2016, 11:43:51

Te potworne palenie stóp znam po wszystkich badaniach "wreszcie" przez przypadek okazało się, że mam miażdżycę w tętnicach nóg. Jestem po zabiegu prawej stopy 2 stenty no i ulga wielka. za tydzień następny zabieg mam nadzieję, że wszystko się uda i będzie ok.
gość
07-01-2017, 10:38:23

Wiadomo, ze jak boli trzeba isc do lekarza, ale warto takze popatrzec na to w jakim obuwiu chodzimy. Ja tez na poczatku mowilam, ze przeciez tyle lat chodze w tych butach czemu nagle mialby to byc powod do bolu? A jednak zmiana butow bardzo mi pomogla! Kupilam buty firmy Arcopedico. Buty sa lekkie i maja specjalnie wyprofilowane wkladke, a co najwazniejsze sa wygodne jak zadne inne. U lekarza i tak bylam, okazalo sie, ze wszystko jest ok, a butow nie zamienie na zadne inne. :)
gość
02-02-2017, 21:45:57

Najprawdopodobniej masz płaskostopie poprzeczne. Podłużne otrzymuje się w pakiecie. Spróbuj wkładek ortopedycznych fabrycznych. Wkładki cię nie wyleczą, ale pozbędziesz się bólu. Musisz je przyciąć po zewnętrznej stronie, bo inaczej nie zmieszczą się do żadnych butów. W górnej części możesz je przycinać z obydwu stron. Lepiej żeby były za wąskie niż za szerokie, bo wtedy ciasno jest w butach.
gość
20-02-2017, 10:18:24

Rowniez polecam zmiane obuwia i znam firme Arcopedico i trzeba przyznac, ze produkuja solidne i porzadne buty, stopy z pewnoscia odetchna z ulga w takim obuwiu. Jest z pewnoscia jednym z najwygodniejszych jakie mi sie zdarzylo kiedykolwiek nosic. Dla mnie przy mocno pocacych sie stopach wazne jest tez to ze moge je prac w pralce w 30st. i tak je odswierzam i nic sie z nimi nie dzieje
gość
25-05-2017, 21:02:59

Zróbcie rezonans magnetyczny części lędźwiowej kręgosłupa. Może to być neuropatia spowodowana uszkodzeniem nerwów lub uciskiem na nie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: