Reklama:

Ból, palenie, mrowienie stóp. Co to może być? Proszę o radę. (71)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-10-2010, 19:37:35

Mam 52 lata i weszlam w okres menopauzy. Wiąże się to niestety z tym iż utyłam 7 kilogram nawet przy zmienionej diecie i zero slodkości.
Nie wiem czy to jest z tym związane ale piekący ból stóp tak się nasilił iż wlaściwie nie mogłam chodzić.
Pomogły mi bardzo wkładki wykonane w Spondylusie konkretnie dla mnie -koszt 150 zł. Mogę w nich przejść nawet prę ładnych kilometrów.Niestety bez nich ból natychmiast powraca.
gość
03-12-2010, 06:20:04

Gość 2008-02-12 09:52:00 tez od kilku tygodni zacząłem odczuwać u siebie poranne bóle stóp. Na początku nic szczególnego ale ostatnio doszło do tego, że rano naprawdę przykro jest zwlec nogi z łózka i postawić stopy na podłodze, łączy się to z silnym paląco piekącym bólem i to o takim natężeniu, że aż nogi się załamują, ale z każdym krokiem, z każdym postawieniem stóp na podłodze natężenie bólu spada i gdy dojdę do łazienki (kilka kroków) jest już znośnie a po kilku minutach przychodzi całkowita ulga i zapomnienie. Nie mam bladego pojęcia co to może być
Początkujący
03-12-2010, 06:37:55

Gość 2010-12-03 07:20:04
Gość 2008-02-12 09:52:00 tez od kilku tygodni zacząłem odczuwać u siebie poranne bóle stóp. Na początku nic szczególnego ale ostatnio doszło do tego, że rano naprawdę przykro jest zwlec nogi z łózka i postawić stopy na podłodze, łączy się to z silnym paląco piekącym bólem i to o takim natężeniu, że aż nogi się załamują, ale z każdym krokiem, z każdym postawieniem stóp na podłodze natężenie bólu spada i gdy dojdę do łazienki (kilka kroków) jest już znośnie a po kilku minutach przychodzi całkowita ulga i zapomnienie. Nie mam bladego pojęcia co to może być
gość
01-02-2011, 15:46:29

Mam mrowienie w lewej pięcie i lewej ręce, w stopach tzn w piętach mam ostrogi ale wiem ze to nie z tego chciałam sie tak dowiedziec z czego to sie moze robic. Mrowienie a właściwie w nodze to tak jakby drętwienie. Kasia G.
gość
09-02-2011, 19:30:24

Witajcie, ja od 2 tygodni mam taki sam problem z nogami. Rano bolały mnie okropnie kostki że nie mogłam zrobić kroku, po rozchodzeniu jakby ustępowało ale następnego dnia wracało ze zdwojoną siła. Na chyba 4 dzień doszły bóle kolan, opuchlizna kostek do stanu gigantów i ból taki w nocy że wzywałam pogotowie. W całym tym nieszczęściu jest tyle dobrego że dostałam ostry stan zapalny stawów skokowych i kolanowych i przez to trafiłam w ręce super specjalistów którzy przerobili mnie jak przez magiel badaniowy i wykluczyli zakrzepicę czy wady w budowie stóp ale.. no właśnie.. Po podwyższonym OB i kilku jakichś innych wynikach z krwi oraz wywiadzie gdzie dowiedzieli się że ok 2-3 razy miałam kilka dni wcześniej miejscową delikatną chwilową swędząca wysypkę na plecach, przedramieniu i łydce kazali mi zrobić RTG klatki piersiowej na wprost i bocznej z uniesionymi rękami wyszło szydło z worka.. Płuca czyste ale z jakimiś małymi szczelinami z jednej strony i odrobinę powiększone węzły chłonne. Kilka dodatkowych badań i okazało się że "trafili" jak w totolotka bo to nie tyle rzadka choroba ale minimalnie wykrywana i rozpoznawana. Okazało się że mam Sarkoidozę Objawia się albo tak ostro jak u mnie że w ciągu kilku dni ból, puchnięcie kostek, czasami te wysypki lub zapalenie spojówek albo... przez lata co jakiś czas pobolewają jedynie nogi z rana a potem w ciągu dnia się to rozchadza i za jakiś czas znowu powraca z opuchlizną i bólem. Ja już dotarłam do takiego stanu że mam ok 21wszj temperaturę a ból jest taki jakby mi łamano nogi żywcem. Biorę na to póki co Diclak i na zbicie temp aspirynę i po tej aspirynie ból się nieco zmniejsza. Ze względu na to że mam stopy spuchniete że zaczyna mi skóra pękać na stopach i nie mam szans by załozyć jakiekolwiek buty przyjęto mnie szybko do szpitala specjalistycznego i jutro zaczynaja serię szczegółowych badań gdzie się to cholerstwo usadowiło. To że jest w lewym płucu i węzłach chłonnych to wiedzą dlatego czeka mnie rezonans i tomograf oraz pozostałe badania w tym kierunku. Jak wpiszecie Sarkoidoza to poczytacie sobie więcej na ten temat. Dodam że to choroba atakująca między 20 a 40 rokiem zycia
gość
22-08-2011, 08:18:39

Ja miałem problem z piekącymi stopami, piekły mnie strasznie okolice przy palcach z przodu. Lekarz zalecił mi badanie komputerowe stóp i wkładki na miarę i muszę powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę. A było tak, że nieraz nie mogłem pokonać paru metrów bez bólu.
Początkująca
06-09-2011, 18:19:13

Cieszę się, że pomogło :) Ja nie dorobiłam się wkładek ale za to zauważyłam, że jak waga ciała się zmienia (u mnie ok 2-4 kg) to wtedy stopy są nadmiernie obciążone i bolą. To samo jest z noszeniem np zakupów. Stopy mnie bolą ale się już przyzwyczaiłam bo raczej u mnie nawet wkłądki nie pomogą. Taka budowa stóp...
ELELINA
gość
18-09-2011, 04:20:06

wszystkie opisane dolegliwosci to tylko i wyłącznie wina kregosłupa.pomoże wizyta u dobrego neurologa
gość
18-09-2011, 04:20:07

wszystkie opisane dolegliwosci to tylko i wyłącznie wina kregosłupa.pomoże wizyta u dobrego neurologa
gość
17-10-2011, 08:40:10

Guzik prawda, bóle stóp rozruchowe mam od jakiegoś czasu. Leczę się na boreliozę, chlamydię i inne koinfekcje które sprzedał mi kleszcz. To są objawy (m.in.) infekcji bakteryjnej. Radzę zainteresować się tym tematem a nie leczyć się objawowo.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: