Reklama:

Ból, palenie, mrowienie stóp. Co to może być? Proszę o radę. (71)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
16-05-2008, 13:28:00

Jestem juz powizycie u lekarza neurologa, ponieważ wcześniej zaden lekarz nie dał skierowania odnośnie moich stopek i co ciekawego neurolog dał skierowanie na rezonans magnetyczny dolnego odcinka kręgosłupa oraz skierowanie na poradę u innego ortopedy. Mam się potem z powrotem zgłosić do niego. Coś wspominał że to od urodzenia i zostało to zbagatelizowane przez lekarzy ortopedów. Może gdyby wcześniej wykryli to teraz nie miałabym takiego problemu ze stopami. Coś wspominał też o zdjęciu rtg stóp. Pomacal stopy i coś wyczuł nie tak kość pod spodem stopy wg niego coś jest nie tak. Również nie mogę chodzić na obcasach bo to katorga. Narazie biorę leki przeciwbólowe ktore lekarz przepisał gdy boli. Wniosek jest taki że lepiej pojść do poradę do kilku lekarzy ortopedów i porobić wszystkie badania. Jeżeli stopy bolą to jednak jest coś nie tak. Może to wina kręgosłupa (w niektórych przypadkach) a może to jakaś wada od urodzenia lub zupełnie coś innego i przede wszystkim wygodne obuwie najlepiej żeby w śodku było mięciutko stopkom. Mam nadz że trochę pomogłam. W razie pytań zapraszam na mój E-MAIL: mili1581@wp.pl Prosiłabym jeszcze o odpowiedź gościa: co to takiego blokada stóp?Na czym polega itp. Z gory dziękuję
ELELINA
gość
16-05-2008, 20:20:00

Przyczyn bólu stóp jest wiele. Najwięcej szkód robią buty na obcasach. U mnie ból stóp pojawił się po drugiej ciąży, wybrałam się na niedzielny spacer w wysokich koturnach. Przez lata dochodzi do mikrouszkodzeń których nawet nie czujemy, tak było w moim przypadku. Blokada to zastrzyk przeciwzapalny podany prosto w miejsce bólu. Nazwy leku nie podam ( nie pamiętam), zastrzyk podaje ortopeda. Warto upomnieć się o rehabilitację, mi pomogła na kręgosłup.
gość
16-05-2008, 20:20:00

Przyczyn bólu stóp jest wiele. Najwięcej szkód robią buty na obcasach. U mnie ból stóp pojawił się po drugiej ciąży, wybrałam się na niedzielny spacer w wysokich koturnach. Przez lata dochodzi do mikrouszkodzeń których nawet nie czujemy, tak było w moim przypadku. Blokada to zastrzyk przeciwzapalny podany prosto w miejsce bólu. Nazwy leku nie podam ( nie pamiętam), zastrzyk podaje ortopeda. Warto upomnieć się o rehabilitację, mi pomogła na kręgosłup.
gość
01-09-2008, 12:41:00

nie tylko.mnie stopy bola-pieka-nawet bez chodzenia w butach na wysokich obcasach,.sa to objawy boli kregoslupa.po operacji mi to minelo.do momentu jak znowu wypadlo mi ten sam dysk.stopy bola najbardziej e ,,spokoju,,budze sie w nocy z bolami.bola jak siedze.dlatego szukam ciagle jakiej kolwiek pracy,zeby tylko nie usiasc.a wieczorem padam ze zmeczenia,,a w nocy znowu to samo.noce nie spane.j ide do lekarza dostaje zastrzaki do kregoslupa i pomaga mi na-krotko.
gość
25-09-2008, 21:54:00

usg przepływu żył usg doplerowskie jezeli tam nic niewyjdzie to tk lub rm kręgosłupa rtg nic niedaje jest mało szczegułowe widać tylko duze zwyrodnienia stawiam na problemy z układem krązenia
gość
10-10-2008, 09:38:00

Mam od ponad roku podobne problemy, jak Wy /Ewelina. Monika/. Pomocne sa dla mnie masaze kregoslupa i stop u teraputy manualnego oraz noszenie wkladek i klapek z kolcami prod. Lewandowicza z Ustki, ktos mi polecil, znalazlam w google i zamowilam, poza tym kapiele w solach i samodzielny masaz bolacych miejsc przy uzyciu kremu Dicloziaja. No i oczywiscie, jak najmniej stac, chodzic i td, ostatnio poszlam na dwa dlugie spacery po kasztany na ludziki i teraz mam za swoje!! Jesli ktos cos chce jeszcze spytac, to jetem na olcha_olcha@gazeta.pl, pozdrawiam O.
gość
03-11-2008, 14:53:00

mam to samo od 2 lat. Pojawiło się nagle razem z dziwnymi katarami, które wyleczył mi przypadkiem lekarz rodzinny po 2 miesiącach antybiotykiem. Bóle są coraz silniejsze i szczególnie rano. Mam też tylny rozszczep kręgosłupa, który nikt mi nie leczył od urodzenia. U mnie zupełnie nie ma lekarzy znających się na czymś nnym niż przeziembiemie, które i tak przejdzie.
gość
10-03-2009, 06:19:00

a czy wie ktoś coś na temat - biegających stópek? uczucie jakby coś było w stopach nie jest to uczucie bólu ani łaskotania - coś pomiędzy... czy ma ktoś coś podobnego?
gość
10-03-2009, 06:20:00

a czy wie ktoś coś na temat - biegających stópek? uczucie jakby coś było w stopach nie jest to uczucie bólu ani łaskotania - coś pomiędzy... czy ma ktoś coś podobnego?
gość
16-03-2009, 18:18:00

Pisze Pani, że moczy nogi w ciepłej wodzie i spuchły kostki - i tu jest największy problem. od momentu jak kupilem nowe buty i poszedłem na imprezę pojawiły sie identyczne problemy. niestey nie można oczyć nóg w ciepłej wodzie - ja po takim zabiegu nie mogłem zroić nawet 1 kroku. Wręcz przeciwnie - krioterapia jest ekarstwem na ten ból i dolegliwość. Dodatkowo moza zaaplikowac pole magnetyczne oraz laseroterapię.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: