Reklama:

Ból, palenie, mrowienie stóp. Co to może być? Proszę o radę. (71)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-11-2011, 00:28:11

17-10-2011 Gość Forum zauważył bardzo wnikliwie, że powodem piekącego bólu stóp może być infekcja bakteryjna, którą "zafundował" mu kleszcz. Ja 15-12-2011 będę miała wizytę w Por.chorób zakaźnych; zobaczymy, czy rzeczywiście mam boreliozę. Moje objawy: powtarzający się "mały" półpasiec, opryszczka(ciągła) w ustach w środku!!!, neuralgia nerwu potylicznego, neuralgia nerwów międzyżebrowych, piekące bóle stóp, stawy i bezsenność. Mało???! To "ludzie" na korytarzu przed gabinetem lekarza 1 kontaktu podpowiedzieli mi o kleszczach - i możliwej boreliozie. Prawdopodobnie dlatego nie mogę nosić protez zębowych, gdyż ciągle boli "wszystko w ustach". To trwa latami - do 10-ciu. Jakże Ci jestem wdzięczna GOŚCIU z 17-10-2011!!!wiki
gość
15-12-2011, 18:09:01

Jak badanie na boreliozę wyszło?
W poradni chorób zakażnych robią najtańsze i przez to najmniej wiarygodne badanie. W 70% przypadków wychodzi fałszywie ujemne. Niestety konowały biorą je pod uwagę i na tej podstawie stawiają diagnozę. Można być ciężko chorym na boreliozę, ale po takim badaniu nie można liczyć na jakiekolwiek leczenie. Zresztą to ich leczenie jest o kant d...y potłuc.
Radzę zajrzeć na stronę Stowarzyszenia chorych, tam są wszystkie informacje na ten temat.
Ti bardzo ciężka i trudna do leczenia choroba.
gość
27-12-2012, 16:37:39

mrowienie stóp, co to może być???
gość
18-01-2013, 09:57:19

Co jakiś czas bolą mnie nogi. Od kolana w dół. Szczególnie prawa. Bardzo czesto bolą mnie stopy. Tak spód stopy. Mam płaskostopie i chyba to jest przyczyna tych bólów. Nosze wkładki do butów ćwicze stopy, ale ostatnio ból znów powrócił. Prawa noga boli nie do wytrzymania. Nie moge długo byc w jednej pozycji bo jak dobrze ułożę noge chwile jest lepiej a potem zaczyna coraz bardziej boleć. Ostatnio w nocy tak mnie ta noga bolała ze nie mogłam spać. Gorzej jest jak chodze, nie moge stanąc na tej nodze. Nie wiem co robic?
gość
28-02-2013, 18:22:08

ból, palenie, pieczenie stóp może powodować zły cukier. Zróbcie badanie poziomu cukru we krwi. To pomoże
gość
09-09-2013, 18:12:57

Treść zablokowana przez moderatora

gość
30-07-2014, 05:33:48

Gość 2008-02-10 18:19:00
Od ponad pół roku, mam problem ze stopami.
Założyłam 2 razy nowe buty (płaskie), w których bolaly mnie stopy. Później już nawet we wcześniej wygodnych butach bolało. Zaczęło się od bólu stóp (podobnie bolą nogi przy chodzeniu długo na obcasach), po jakims czasie było palenie, pieczenie stóp, teraz bolą czasem też same pięty. Problem potrafił ustępowac na kilka dni a nawet tygodni. Ale zawsze wraca.
Stopy bolą po dłuzszym chodzeniu i zwłaszcza staniu, później pieką, mrowią, jakby mrówki chodziły, rano odczuwam sztywność, pierwsze stąpnięcie boli, trzeba je trochę rozchodzić...
Dolegliwości bardzo zmienne ale uciążliwe. Naprzemian ból, potem pieczenie, mrowienie.Już nawet w nocy mam wrażenie że mrowi mi stopa.
Dodam że dolegliwości zdecydowanie bardziej dotyczą lewej stopy. Prawa zawsze mniej boli i drażni.
Lekarz neurolog stwierdził, że to płaskostopie poprzeczne ale przeciez miałam je na pewno od dawna.
Są dni (do tygodnia czasu), kiedy jest w porządku, potem wszystko wraca (zwykle zaczyna się od delikatnego mrowienia w stopie)
Zrobiłam rtg kręgosłupa. W opisie było ..niewielka lewoboczna skolioza, reszta w porządku.
RTG stóp tez nic nie wykazało.
Strasznie wykańcza mnie to psychicznie, oszczędzam nawet na wykonywaniu kilku kroków.
Co to może być? Czy te niewygodn, twardee buty mogły mi uszkodzic jakies nerwy? Czy to coś powaznego? Jakie badania zrobić, żeby ustalić diagnozę i sobie pomóc?
Bardzo proszę o wszelkie sugestie i dziękuję za podpowiedź.
Monika (27 lat)
chirurg naczyniowy się kłania
gość
31-07-2014, 21:07:59

Sarkoidoza ?
Gość 2010-12-03 07:20:04
Gość 2008-02-12 09:52:00 tez od kilku tygodni zacząłem odczuwać u siebie poranne bóle stóp. Na początku nic szczególnego ale ostatnio doszło do tego, że rano naprawdę przykro jest zwlec nogi z łózka i postawić stopy na podłodze, łączy się to z silnym paląco piekącym bólem i to o takim natężeniu, że aż nogi się załamują, ale z każdym krokiem, z każdym postawieniem stóp na podłodze natężenie bólu spada i gdy dojdę do łazienki (kilka kroków) jest już znośnie a po kilku minutach przychodzi całkowita ulga i zapomnienie. Nie mam bladego pojęcia co to może być
gość
12-08-2014, 19:20:25

Tego typu objawy wskazują na Stenozę jest to choroba kręgosłupa wypadnięty krążek międzykręgowy "dysk" zaślepia kanał kręgowy tego typu schorzenia nie wykaże zwykły rentgen należy wykonać Rezonans magnetyczny lub tomografię leczenie jedynie operacyjne należy wykonać microdiscektomię czyli usunięcie wypadniętego krążka mało inwazyjną metodą nie raz jest wymagane wszczepienie podskórne implantu do wyrostków kolczystych też małoinwazyjny zabieg po trzech dniach można wyjść ze szpitala do domu jeśli nie ma komplikacji
gość
29-09-2014, 16:10:06

Skad sie Pani o tym dowiedziala??
Gość 2009-05-10 18:42:00
Witam !!!
Mam podobny problem, dowiedziałam się że jest to zapalenie
zakończeń nerwowych stóp- leczy się to ultradźwiękami ,
trzeba wziąć serię 10 zabiegów i powtórzyć po kilku miesiącach.
Ja mam skierowanie od chirurga.
pozdrowienia Małgorzata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: