Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-03-2007, 19:31:00

A jak moge to sprawdzic moze masz jakas strone internetowa dodam ze nie mieszkam w polsce i przepraszam ze w ogole poprosilam cie o udzielenie informacji tylko wiesz ja nie wychodze z domu
gość
01-03-2007, 20:47:00

Adres strony internetowej podałam w moich wcześniejszych postach. Nie wiem gdzie mieszkasz i co Ci poradzić. W internecie możesz skorzystać z wyszukiwarki - np. Google .
Agnieszka z W-wy
gość
01-03-2007, 21:46:00

Dziekuje ze odpisalas
gość
06-03-2007, 18:46:00

witam!

mam pytanie. Boli mnie prawa lopatka, bolala z pol roku temu przez jakis czas (miesiac - dwa) i przeszlo i teraz znowu sie zaczyna. Tylko ze to jest taki bol, ze jak sie porusze to boli bardziej, potrafie zlalezc taka pozycje w ktorej mnie nie boli, a potrafie tak sie wygiac, ze boli bardzo - czy to oznacza, ze bol nie pochodzi od kregoslupa? czy raczej jest to normlane?
boli tak jakby mi sie tam cos nadrywalo, taki bardzo nieprzyjemny bol. Jak wezme gleboki wdech - tak ze mi sie plecy ruszaja to tez boli

rtg kregoslupa szyjnego mialam - mialam zniesienie lordozy, nic wiecej

karolina
gość
15-03-2007, 09:04:00

Dla zainteresowanych problemami dyskopatii -jest również takie forum http://forum.2p.pl/list.php?f=25
Agnieszko ,podzielam Twoje zdanie .Byłam również operowana przez dr. Wilka .napiszę tylko jedno zdanie ku przestrodze .Pamietaj ,że operowany kręgosłup już zawsze będzie wymagał szczególnej troski. Ja troszkę zlekceważyłam sprawę ,wkrótce druga operacja na sąsiednim poziomie.
gość
17-03-2007, 10:40:00

Droga Karolino,
mam dokładnie takie same objawy jak Ty, choć mój ból pojawia się też powyżej łopatki. Jeżeli bedziesz cos wiedziec na temat tych dolegliwosci to napisz, prosze.

Julka
gość
21-03-2007, 19:00:00

10-12-2006 o 12:58, gość :
Obiecałam, że się odezwę więc jestem.

To, co za chwilę przeczytacie jest bardzo ważne:

04.12.2006 MIAŁAM OPERACJĘ KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO.
Jestem w domu od 06.12.2006 i czuję się dobrze.
Chorobę zdiagnozował rezonans magnetyczny kręgosłupa szyjnego.
Fragmnet opisu:
"Na poziomie C6/C7 tylno-prawostronna, duża przepuklina jądra miażdżystego powodująca stenozę prawego zachyłka bocznego z kompresją prawego korzenia nerwowego".

Przez 7 dni poprzedzających operację byłam w stanie ostrym, nie będę opisywać co się działo ze mną i bliskimi bo nie o to chodzi.

TO JEST BARDZO POWAŻNA CHOROBA. GROZI PARALIŻEM.
PODZIELAM ZDANIE PRZEDMÓWCY - NIE LEKCEWAŻCIE OBJAWÓW, ZGŁOŚCIE SIĘ DO NEUROLOGA !

A operacja wcale nie jest taka straszna. Ja nie miałam już wyjścia - była dla mnie jedynym ratunkiem. Po operacji bólu po prostu ... NIE MA.

Nie doprowadzajcie się jednak do takiego stanu - gdybym zareagowała kilka lat temu może wystarczyłaby rehabilitacja.

Pozdrawiam, pytajcie mnie o szczegóły jeśli chcecie.
Będę tu zaglądać.

Agnieszka z Warszawy
Agnieszka ma racje ja tez mam takie bole jak opisujecie natychmiast trzeba zrobic rezonans magnetyczny mam przepukline w odcinku szyjnym polecam tylko neurochirurga najlepszy lekarz w polsce DR.WILK Z WARSZAWY PRACUJE W SZPITALU WOJSKOWYM NA SZACEROW MOJA SIOSTRA TEZ MA PRZEPUKLINE I ZA 2 TYGODNIE MA OPERACJE BEZ TEGO MOGLO BY JA SPARALIZOWAC JA MAM WIZYTE PO SWIETACH I CHYBA MNIE TEZ CZEKA OPERACJA NIE ZWLEKAJCIE !!!! JA MAM 29 LAT I CHCE ZYC POZDRAWIAM!!!
gość
22-03-2007, 20:53:00

Hejka, Szukam porady, Od dawna boli mnie kregoslup czesc ledzwiowa i dodatkowo drętwieją mi duże palce u stop i ostatnio ręce. Może wiecie co to może być i do kogo z tym się zgłosić? Byłam u neurologa ale nic nie zostało wykazane
Będę wdzięczna za podpowiedz.
Pozdrawiam i miłego wieczorku.
gość
28-03-2007, 08:14:00

Hey!! Mam 18 lat i od 6 lat mam problemy z kręgosłupem, mam stwierdzoną skoliozę. Miała robiony rezonans magnetyczny ale tylko odcinka lędźwiowego wynik: zmniejszona fizjologicznie lordoza lędźwiowa kręgosłupa. Lewostronna skolioza. Wysokość trzonów i krążków międzykręgowych oraz ich sygnał prawidłowe. Centralna tylna wypuklina krążka między kręgowego L5-S1 z cechami ucisku opony twardej. Jestem pod stała kontrola ortopedy , neurologa i neurochirurga , chcieli mi to operować ale mi sie wciąż wydaje ze to nie od kręgosłupa mnie boli , a od barku , bo boli mnie cały prawy bark i łopatka i również drętwieje mi cała prawa ręka a czasem nawet prawa noga. Ale drętwienie nogi lekarze zwalają na moje biodro.

Mam pytanie czy w czasie ruchów (do przodu i do tyłu) wyprostowanej ręki słyszycie głośne "strzyknięcie" ?? Ja tak mam ale nie rozmawiałam jeszcze na ten temat z lekarzami dlatego ze do tej pory myślałam ze tak wszyscy mają...
gość
28-03-2007, 08:17:00

Agnieszko
czy możesz przekazać informację gdzie byłaś rehabilitowana po operacji i czy ten ośrodek możesz polecić

dzięki za wszelkie info
Mariusz z W-wy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: