Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-05-2007, 19:15:00

r
gość
16-06-2007, 15:39:00

23-02-2007 o 12:13, gość :
Mam ten sam przypadek.Któregos dnia obudziłam się z potwornym bólem pleców w okolicach łopatki-z promieniowaniem na rękę i drętwieniem jej. Po kilku dniach ból przeszedł ale potem wrócił. Wczoraj tak mnie bolało,że ze łzami w oczach poturlałam się do szpitala na ostry dyżur. Lekarze mają okropną manierę niewierzenia chorym w ich ból. Jak nie masz krwawiącej dziury w plecach, to nie jesteś ciekawym przypadkiem. Podano mi tabletkę przeciwbólową i kazano udać się do lekarza rodzinnego. U rodzinnego byłam już nieraz z bólem pleców, to wyśmiewał się,że to ze stresu i tylko kazał ćwiczyć. Nie skorzystam więc z porady pana z ostrego dyżuru. Zapisałam sie od razu prywatnie do neurologa na przyszły tydzień i już drżę przed tym, jak przeżyję weekend. Bo tabletki przeciwbólowe, wcierania maści i ciepłe kompresy oczywiście nie pomagają.
Trzymajcię się wszyscy z problemami bólu pleców!
Ania z Poznania
gość
03-09-2007, 16:57:00

U mnie nie było bólu łopatki. Drętwieje mi przedramie lewej ręki i raz zdrętwiał kącik ust, dziąsło i policzek po lewej stronie twarzy. Zdjęcie RTG nie wykazało zmian w odcinku szyjnym ( przynajmniej według opisu ) natomiast lekarz zauważył rotację i zalecił zastrzyki z wit. B i basen. Czy ktoś miał podobne objawy. Jak skręcam szyję w lewo to rzeczywiście czuję drętwienie tej ręki.
gość
17-09-2007, 13:45:00

zrób koniecznie rezonans magnetyczny albo tomografię komputerową - zdjęcie RTG to za mało
Początkujący
10-10-2007, 13:21:00

Witam , jestem nowy .Przeczytalem dokladnie caly temat i stwierdzam ze mam pewnie to samo , z tym ze moj bol wystepuje z prawej strony plecow ale nizej pod łopatka. Mam go juz od okolo 4 lat dretwieje mi czesto reka a dokladnie dlon i palce.Od wczoraj bol sie bardzo nasilił , jeszcze nigdy tak nie miałem, zblokowało mnie totalnie , złapal mnie jakby skurcz w plecach( nie wiem jak to opisac ale zblokowany zostalem i okropny bol ).Kazda proba ruchy konczyla sie podobnie.Straszny bol i uczucie.Dzisiaj drugi dzien i znowu mnie łapie.Bylem u lekarza jakis rok temu (mieszkam w UK) przepisla mi przeciwbolowe i poslal do szpitala.Tam rehabilitacja i cwiczenia ktore nic nie dały.Pracuje ciezko fizycznie ,podnosze czasami cciezkie rzeczy(uzywam takiego pasa wzmacniajacego na plecy).Jutro udaje sie do lekrza prywatnego podobne dobrego ciekawe co on na to.Co wy sadzice?
Rafał
gość
10-11-2007, 20:42:00

Jeśli moge wszystkim cos doradzić, to naprwde uważajcie na tych "magików" od leczenia i masaży kręgosłupów. Jeden z nich doprowadzil mnie do ruiny swoimi "najlepszymi" na świecie masażami. Skończyło sie na zastrzykach Nivalin x 30 szt i niekoniecznie pomoglo. Bóle- jednym slowem- dostarczył mi nowych, i tak dzieki nim wylądowałam o neurologa. A noga od kręgosłupa - chyba - i tak mnie boli. Nie moge prasować, myc okien, bo na nastepny dzien ból mnie zżera. i Co tu robić, Kto jest magikiem a kto prawdziwym specjalistą u do którego warto pójść. Ja na prywatne leczenie wydałam 1.500 zl. Mam juz dość tej Polski i systemu medycznego tego kraju łącznie z dostępem do specjalistów. Życze Wam wszystkim ubolewającym dużo zdrowia.
Spisałam sobie adresy z Poznania i Warszawy. Dziekuję też.
gość
15-11-2007, 16:58:00

witam. Mam dla wszystkich cierpiących rade.
Trzeba sie uadc na konwencjonalne badanie rtg sprawdzic czy wszystko jest w pozadku, isc z opisem do lekarza i brac leki na rozluznienie miesni to pomoze przynajmniej na jakis czas. Pozdrawiam
gość
19-11-2007, 16:08:00

11-07-2006 o 14:18, gość :
Witam
Od pewnego czasu odczuwam dokuczliwe bóle prawej łopatki (drętwienie i mrowienie całej prawej ręki) i prawej strony klatki piersiowej. Wczoraj byłam na zdjęciu rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego. Oto opis:
Na zdjęciach rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego w pozycji stojącej widoczne jest wygładzenie fizjologicznej lordozy szyjnej. Lewostronna skolioza w odcinku piersiowym z zachowaniem fizjologicznej kryfozy. Trzony oraz krążki międzykręgowe w odcinku szyjnym oraz piersiowym prawidłowej wysokości.

Czy moje bóle mogą być spowodowane tymi zmianami w kręgosłupie? Może ktoś zna się na tym? Proszę o odpowiedź

pozdrawiam
gość
19-11-2007, 16:08:00

Witam
Od pewnego czasu odczuwam dokuczliwe bóle prawej łopatki (drętwienie i mrowienie całej prawej ręki) i prawej strony klatki piersiowej. Wczoraj byłam na zdjęciu rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego. Oto opis:
Na zdjęciach rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego w pozycji stojącej widoczne jest wygładzenie fizjologicznej lordozy szyjnej. Lewostronna skolioza w odcinku piersiowym z zachowaniem fizjologicznej kryfozy. Trzony oraz krążki międzykręgowe w odcinku szyjnym oraz piersiowym prawidłowej wysokości.

Czy moje bóle mogą być spowodowane tymi zmianami w kręgosłupie? Może ktoś zna się na tym? Proszę o odpowiedź

pozdrawiam
gość
19-11-2007, 16:09:00

Witam

pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: