r
23-02-2007 o 12:13, gość :
Mam ten sam przypadek.Któregos dnia obudziłam się z potwornym bólem pleców w okolicach łopatki-z promieniowaniem na rękę i drętwieniem jej. Po kilku dniach ból przeszedł ale potem wrócił. Wczoraj tak mnie bolało,że ze łzami w oczach poturlałam się do szpitala na ostry dyżur. Lekarze mają okropną manierę niewierzenia chorym w ich ból. Jak nie masz krwawiącej dziury w plecach, to nie jesteś ciekawym przypadkiem. Podano mi tabletkę przeciwbólową i kazano udać się do lekarza rodzinnego. U rodzinnego byłam już nieraz z bólem pleców, to wyśmiewał się,że to ze stresu i tylko kazał ćwiczyć. Nie skorzystam więc z porady pana z ostrego dyżuru. Zapisałam sie od razu prywatnie do neurologa na przyszły tydzień i już drżę przed tym, jak przeżyję weekend. Bo tabletki przeciwbólowe, wcierania maści i ciepłe kompresy oczywiście nie pomagają.
Trzymajcię się wszyscy z problemami bólu pleców!
Ania z Poznania
11-07-2006 o 14:18, gość :
Witam
Od pewnego czasu odczuwam dokuczliwe bóle prawej łopatki (drętwienie i mrowienie całej prawej ręki) i prawej strony klatki piersiowej. Wczoraj byłam na zdjęciu rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego. Oto opis:
Na zdjęciach rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego w pozycji stojącej widoczne jest wygładzenie fizjologicznej lordozy szyjnej. Lewostronna skolioza w odcinku piersiowym z zachowaniem fizjologicznej kryfozy. Trzony oraz krążki międzykręgowe w odcinku szyjnym oraz piersiowym prawidłowej wysokości.
Czy moje bóle mogą być spowodowane tymi zmianami w kręgosłupie? Może ktoś zna się na tym? Proszę o odpowiedź
pozdrawiam
Witam
Od pewnego czasu odczuwam dokuczliwe bóle prawej łopatki (drętwienie i mrowienie całej prawej ręki) i prawej strony klatki piersiowej. Wczoraj byłam na zdjęciu rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego. Oto opis:
Na zdjęciach rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego w pozycji stojącej widoczne jest wygładzenie fizjologicznej lordozy szyjnej. Lewostronna skolioza w odcinku piersiowym z zachowaniem fizjologicznej kryfozy. Trzony oraz krążki międzykręgowe w odcinku szyjnym oraz piersiowym prawidłowej wysokości.
Czy moje bóle mogą być spowodowane tymi zmianami w kręgosłupie? Może ktoś zna się na tym? Proszę o odpowiedź
pozdrawiam
Witam
pozdrawiam
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.