Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-09-2006, 17:31:00

Jestem pewna, że to nie od bielizny Daj spokój, no coś Ty. Prawie wszystkie babki miałyby to co my a tak przecież nie jest. Ja mam 36 lat i uważam, że to za mało żeby nic z tym problemem nie zrobić. Boli mnie codziennie, dzień i noc, nawet podczas snu. W przyszłym tygodniu wybieram się do neurologa, odezwę się gdy będę wiedziała coś konkretnego.
Pozdrawiam,
Agnieszka z W.
gość
08-12-2006, 09:44:00

Witam!Nie lekceważcie dolegliwości bólowych kręgosłupa. Nie trzeba mieć 50 lat żeby chorować. Ja mam 32 i już jestem po jednej operacji kręgosłupa. Nie pytajcie tu co am jest tylko wybierzcie się do neurologa. warto nawet wydać te 50,60zł i iść prywatnie i nie czekać aż odejmie am nogi czy ręce.
gość
10-12-2006, 11:58:00

Obiecałam, że się odezwę więc jestem.

To, co za chwilę przeczytacie jest bardzo ważne:

04.12.2006 MIAŁAM OPERACJĘ KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO.
Jestem w domu od 06.12.2006 i czuję się dobrze.
Chorobę zdiagnozował rezonans magnetyczny kręgosłupa szyjnego.
Fragmnet opisu:
"Na poziomie C6/C7 tylno-prawostronna, duża przepuklina jądra miażdżystego powodująca stenozę prawego zachyłka bocznego z kompresją prawego korzenia nerwowego".

Przez 7 dni poprzedzających operację byłam w stanie ostrym, nie będę opisywać co się działo ze mną i bliskimi bo nie o to chodzi.

TO JEST BARDZO POWAŻNA CHOROBA. GROZI PARALIŻEM.
PODZIELAM ZDANIE PRZEDMÓWCY - NIE LEKCEWAŻCIE OBJAWÓW, ZGŁOŚCIE SIĘ DO NEUROLOGA !

A operacja wcale nie jest taka straszna. Ja nie miałam już wyjścia - była dla mnie jedynym ratunkiem. Po operacji bólu po prostu ... NIE MA.

Nie doprowadzajcie się jednak do takiego stanu - gdybym zareagowała kilka lat temu może wystarczyłaby rehabilitacja.

Pozdrawiam, pytajcie mnie o szczegóły jeśli chcecie.
Będę tu zaglądać.

Agnieszka z Warszawy

gość
02-01-2007, 21:53:00

Ja mam drętwienie obu rąk i skóry głowy prawej półkuli, aż dziwnie odczuwam prawe ucho - jakby nie moje momentami.
Jutro wybieram się po skierowanie do neurologa. Obawiam się, czy to nie zakończy się paraliżem - już raz miałam lewej strony niedowaład. Trwało to około pół roku.
Bardzo się boję ale jestem dobrej myśli.
Jola
PS może jakieś porady macie Państwo dla mnie?
gość
04-01-2007, 11:02:00

Jolu,
koniecznie idź do neurologa, nie boj się
Myślę, że dostaniesz skierowanie na RTG (postaraj się także o skierowanie na rezonans magnetyczny, to drogie badanie (kilkaset złotych) więc po co masz robić prywatnie?)
Pozdrawiam,
Agnieszka z Warszawy
PS.
Jestem już miesiąc po operacji kręgosłupa szyjnego i czuję się coraz lepiej
A są przecież różne metody rehabilitacji, operacja to ostateczność.
gość
15-01-2007, 18:54:00

Agnieszko z Warszawy!
Mam do Ciebie pytanie dotyczące Twojej choroby. Otóz ja od jakiegoś czasu mam podobne dolegliwości do Twoich( odczuwam silny ból pleców z prawej strony, drętwienie i ból prawej ręki, czasem pojawia się drętwienie skóry głowy z prawej strony). Mieszkam w województwie lubelskim i leżałam tu w szpitalu, zrobili mi rtg klatki piersiowej kręgosłupa odc. piersiowym ze wskazaniem na prawą stroną i nic nie wyszło. Przypisali mi zastrzyki Ketonal i puścili do domu. Powiedzieli, że moje dolegliwości nie piszą się pod rezonans lub tomografię. Jednak ja cały czas cierpię i zastanawiam się czy nie wybrać się do Warszawy do szpitala. Moja rodzina mieszka w Warszawie. Dlatego chciałabym wiedzieć, w którym szpitalu leżałaś? lub może masz namiary na neurologa, u którego się leczyłaś? Będę Ci dozgonnie wdzięczna.
Anka z lubelskiego
gość
16-01-2007, 09:04:00

ludzie dlaczego pozwalacie się ciąć lekarzom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! operacja to ostateczność!!!!!!!!!!!!!! proponuję zajrzeć na stronę www.zdrowiesos.pl i poczytać o innych sposobach leczenia, mam na myśli medycynę niekonwencjonalną, którą wypróbowałam na własnej skórze.
Nina
gość
16-01-2007, 22:11:00

witam od niedawna mam ból pod pachą w lewej ręce. nie są to jednak węzły ponieważ ból ten występuje tylko podczas dłuższego poruszaniu ręką np. gdy prowadzę samochod. zauważyłem również że na tętnicy pojawia się guzek przy podnoszeniu ręki. co mam zrobić?
Początkująca
16-01-2007, 22:33:00

Mam pracę siedzącą , prawie zero czasu na ćwiczenia, no i oczywiście bóle kręgosłupa. Ludzie, w tym wieku to nawet rtg nie jest potrzebne, nie mówię już o rezonansie. Nie ćwiczymy, mięśnie są słabe i to jest najczęstsza przyczyna bólów i drętwienia. Operacja ostatecznośc. A na pierwszym miejscu- seria (min 10) masaży- rozluźniają mięśnie, poprawiają krążenie. Tabletki tylko uśmierzają ból, a nastawianie kręgów w pewnym momencie niestety może się źle skończyć. Pozdrawiam!
dracena
gość
17-01-2007, 18:15:00

Napisałam przecież, że operacja to ostateczność. I ja się właśnie do takiej ostateczności doprowadziłam. Mój ból trwał prawie cały 2006 rok - od lutego do operacji w grudniu. UWAGA NA MASAŻE. MI ZASZKODZIŁY !!! Na pewnym etapie dyskopatii to dodatkowe cierpienie i ryzyko! To samo dotyczy ćwiczeń.
Oczywiście, gdybym wcześniej się za siebie zabrała może pomogłaby mi medycyna niekonwencjonalna albo rehabiltacja. Ale tak się nie stało.

Aniu z lubelskiego:
Konsultowałam sie z 4 lub 5 spacjalistami w Warszawie zanim zdecydowałam się na operację. Wszyscy powiedzieli to samo.
Musisz mieć wynik rezonansu magnetycznego żeby lekarz wiedział na jakim etapie jest Twoja choroba i co Ci zalecić. Może nie będziesz musiała cierpieć tak jak ja.
Jeśli nie ma innego sposobu, ZRÓB BADANIE PRYWATNIE (koszt - kilkaset złotych - niestety). Może w Lublinie jest taniej niż w Warszawie?
Podaję kontakt do lekarza:
PRZYCHODNIA LEKARZY WOJSKOWYCH
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. Mokotowska 6 A (IV p.)
00-641 Warszawa
tel/fax (22) 825 85 99
pon.-pt. 10.00-18.00

www.plw.pl

Neurochirurg - p. Arkadiusz Wilk

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: