Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-03-2007, 12:40:00

witam, co do pierwszej Pani,wlasnie obronilam prace dyplomowa na ten temat, a wiec najprawdopodobnie ma Pani rwe ramienna, jest to zespol chrobowy charakteryzujacy sie bolem promieniujacym od kregoslupa do barku, najczesciej dalej wzdluz konczyny gornej, czasami nawet do palcow, zdaza sie, ze promieniuje tez do lopatki lub do przedniej czesci klatki piersiowej. Spowodowana jest zazwyczaj uciskiem korzenia nerwowego, ktory najczesciej wynika z chroby zwyrodnieniowej kregoslupa, ale moze takze byc spowodowany innymi chorobami kregoslupa, guzami, stanami zapalnymi toczacymi sie wokol nerwu itp
Radzilabym przejsc sie do neurologa, pozdrawiam
gość
29-03-2007, 17:11:00

Mariuszu z Warszawy,
podaję kontakt do p. Grzegorza Balika
(ta sama przychodnia, w której przyjmuje p. Arkadiusz Wilk)

PRZYCHODNIA LEKARZY WOJSKOWYCH
ul. Mokotowska 6A (IV p.)
Warszawa
tel. 22 825 85 99

Ja nie byłam tam rehabilitowana po operacji .
Do mojego rehabilitanta podam tu kontakt jeśli on się zgodzi.
Pozdrawiam ,
Agnieszka z Warszawy

gość
04-04-2007, 12:00:00

16-01-2007 o 10:04, gość :
ludzie dlaczego pozwalacie się ciąć lekarzom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! operacja to ostateczność!!!!!!!!!!!!!! proponuję zajrzeć na stronę www.zdrowiesos.pl i poczytać o innych sposobach leczenia, mam na myśli medycynę niekonwencjonalną, którą wypróbowałam na własnej skórze.
Nina
gość
04-04-2007, 12:12:00

kochani jezeli cos boli trzeba isc do lekarza .boli kregoslup skierowanie od internisty do ortopedy ten skieruje do neurochirurga . tez cierpialam niedowlady rak zawroty glowy z utrata swiadomosci . jestem po operacji 3 tydzien dyscopatia kregoslupa szyjnego . . czuje sie zle bo to jeszcze swieze ale nie mam juz takiej martwicy rak jak mialam . ubrac majty byl problemem . medycyna poszla do przodu sama widze po cieciach ktore zrobil lekarz .nie wierzcie ze lekarze tylko biora ,nieprawda sa tacy kochani tez. taki lekarz mnie wlasnie operowal .jest lekarzem z prawdziwego zdarzenia . prosze nie straszyc dochtorami do forumowiczow .bioenergoterapeuci biora jeszcze wiecej a czasami wiecej szkody niz pozytku . w chinczyka to ja wierze ALE PO OPERACJI .ZROPIALY ZAB PODLECZYSZ NA CHWILE .POZDRAWIAM DANCIA
gość
04-04-2007, 12:29:00

04-04-2007 o 14:00, gość :

16-01-2007 o 10:04, gość :
ludzie dlaczego pozwalacie się ciąć lekarzom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! operacja to ostateczność!!!!!!!!!!!!!! proponuję zajrzeć na stronę www.zdrowiesos.pl i poczytać o innych sposobach leczenia, mam na myśli medycynę niekonwencjonalną, którą wypróbowałam na własnej skórze.
Nina
gość
04-04-2007, 21:54:00

Mam chyba ten sam problem.Ogromny ból pod prawą łopatką.W prawym reku nie mogę długo trzymać nawet szklanki z herbatą.Cieżko ukroić chleb.Najgorsze jest to,że przy pisaniu wykrzywia mi się cały nadgarstek.Ogromny ból przy pisaniu promieniujacy od ręki przez łopatkę aż do kregosłupa.Najgorsze jest to że lekarze nie wiedzą co mi jest.Zdecydowałam się na rezonans.Zobaczymy.Pozdrawiam Zaneta z Zielonki k/W-wy.
Proszę o info czy ktoś mniał takue same objawy.Ja meczę się już 3 lata.Madaże pomagają na kręgosłup ale cały czas nie mogę pisać.
gość
10-04-2007, 18:01:00

Droga Julko - nie wiem jeszcze nic.
Bardzo prosze osoby, ktore mialy przepukline stwierdzona na podst rezonansu zeby mi opisaly ten bol - tzn czy jak ruszalyscie lopatka to bolalo bardziej? czy bolalo zawsze? czy tylko w okreslonych pozycjach?

Ja jak juz wspomnialam kojarze moj bol z urazem mechanicznym, zalezy on od pozycji, od ruchu, od napiecia miesnia przy lopatce, etc
Nigdzie mi to nie promieniuje, w zyciu przeszkadza na tyle ze troszke dokucza i jak musze kichac to musze zebrac do siebie lopatki, bo w przeciwnym razie zaboli bardzo. Bardzo bym byla wdzieczna jakby ktos szepnal slowko

Julko - a Ty juz cos moze wiesz?

pozdrawiam!
Karolina
gość
21-05-2007, 09:37:00

czesc wszystkim ja mialam podobne problemy z cierpnieciem reki ale lewej bolem miedzy lopatkami bolem glowy nie moglam utrzymac dlugopisu w lewej rece nie moglam wziasc do lewej reki nawet torebki w koncu mialam tez problemy z ubraniem sie po tomografi komputerowej okazalo sie ze mam przepukline w odcinku szyjnym juz jestem po operacji czuje sie dobrze bole zniknely jak reka odjal jeszcze jestem na chorobowym ale mam nadzieje ze bede mogla wrocic do pracy po dluzszej przerwie
gość
21-05-2007, 09:44:00

operowana bylam w poznaniu tam jest bardzo dobra opieka w klinice na przybyszewskiego balam sie bardzo ale z bolem chodzilam juz ponad 5 lat w pracy wszyscy mowili ze dzisiaj kazdego cos boli ale nikt nie wiedzial jak ja cierpie nawet w rodzinie mi odradzali ta operacje ale sama podjelam decyzje i nie zaluje szukajcie w necie kliniki na przybyszewskiego w poznaniu i neurochirurgow z poznania
gość
21-05-2007, 15:02:00

witam,
ja również z czystym sumieniem moge polecic klinikę przy przybyszewskiego w poznaniu. Przez ponad 3 lata walczyłem z bólem. miałem przepuklinę na poziomie L4-L5 z bardzo silnym promieniowaniem bólu do obu nóg, a szczególnie lewej. w ostatniej fazie nie mogłem juz nawet spać tak było źle. wsiadanie do samochodu - koszmar. pierwsze godziny w pracy zanim sie nie rozruszałem - na klęczkach przed biurkiem. a próbowałem naprawdę wiele - co najmniej trzech specjalistów od terapii manualnej, kilku ortopedów, leczenie metodą McKenzie (czyli głównie przez regularne powtarzaniem zestawu ćwiczeń), akupunktura, leczenie ukąszeniami pszczół... i nic. zdecydowałem się na operację. To juz ponad rok temu. Jak na razie czuję się dobrze - promieniujący ból ustąpił. czuję co prawda coś co można by nazwać "dyskom***m" ale to nie jest nic uciążliwego.
miloszinho

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: