Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-12-2008, 16:13:00

05-12-2008 o 19:02, gość :
Witam. Od ponad roku odczuwam ból pomiędzy kręgosłupem a prawą łopatką. Ból nasila się gdy opuszczam głowę lub nią kręcę. Byłem u neurologa w przychodni, brałem tabletki chyba już wszystkie, dostawałem zastrzyki w to miejsce (blokada). Nic nie pomogło. Teraz dostałem skierowanie na rehabilitację. Czy może ktoś już coś takiego przechodził, z takimi objawami? Czy rehabilitacja pomogła?

też zetknęłam się z dyskopatią, na szczęście jest już o wiele lepiej niż na początku leczenia, poczytaj sobie o metodzie McKenziego, naprawdę potrafi dużo pomóc, a jakie leki przeciwbólowe lekarz ci przepisał? bo nie wszystkie pomagają, ja kilka próbowałam, refastin mi pomagał dość dobrze. pływanie też nie powinno ci zaszkodzić, tylko koniecznie pod okiem trenera!
gość
20-12-2008, 21:04:00

dyskopatia chyba może prowadzić do poważniejszych zaburzeń z tego co kiedyś czytałam, więc lepiej tego nie bagatelizować............
gość
20-12-2008, 21:37:00

o metodzie McKenziego słyszałam, ale wiem, że nie wszyscy specjaliści ją polecają, mogłabyś przyblizyć o co chodzi?
gość
21-12-2008, 22:51:00

witam! ja ból w łopatce czuję odkąd tylko pamiętam, w podstawówce wysłali mnie na gimnastykę korekcyjną, bo mówili, że mam skrzywiony kręgosłup, skoliozę chyba, potem się okazało, że z kręgosłupem niby jest ok, ale łopatka dalej boli, robiłam juz badania, prześwietlenia, chodziłam na masaże, NIC!!! ja już nie wiem co mi może być :/
gość
30-12-2008, 15:45:00

Przeciwbólowe to POLTRAM. Pomagały na kilka godzin. Nie chciałem za bardzo z nich korzystać, bo podobno uzależniają. Psychotropowe. Nie chodzi jednak o krótkotrwałą pomoc, ale o wyleczenie.
gość
15-03-2009, 20:13:00

ja twz to mam ogromny bol pod lopadka dretwianie obu rak bol sie nie konczy zawsze towarzyszy polecam poduszki ortopedyczne ale dobrej jakosci jest troche lepiej. systematycznie chodze tez na masaz i ustawianie bez tego nie da sie zyc a i warto sprubowac nosic kilka godzin dziennie kolniez ortopedyczny miekki lub spac w nim
Początkująca
17-03-2009, 17:31:00

Ból kręgosłupa dokucza nie tylko ludziom po 30-tce. Ja mam 20lat i bardzo częste bóle karku. Przez to również ból głowy. Ale od pewnego czasu dzieją się mi różne rzeczy m.i. chwilowo nie widzę na prawe oko, a kiedy mi to przejdzie to drętwieje mi cała prawa strona. Nie wiem co jest przyczyną tego...
agnieszka
Początkująca
21-03-2009, 19:25:00

moze to byc radikulopatia szyjna prawostronna.U mnie na takiej podstawie stwierdzono lewostronna.Jest to zwiazane z kregosłupem szyjnym.Jak narazie mam to od 5 lat i nie ma szans na wyleczenie ,choroba wcale sie nie cofa tylko postepuje coraz szybciej .Radze poszukac dobrego ortopedy i neurologa bo to jest z soba sciśle powiazane.
gość
29-03-2009, 18:42:00

Wszedlem aby znalezc jakies wyjasnienie dolegliwosci mojej zony.
Dretwiala jej reka i czesc twarzy w okolicy nosa. Neurolog zaordynowal badania w tomografie. Wykazaly jakies drobniutkie biale pklamki w mozgu. Pani doktor nie umiala zinterpretowac tego badania i skierowala ja do kliniki na specjalistyczne badania. Ponowny tomograf, pobranie plynu mozgowo rdzeniowego i wiele innych. Nie znam jeszcze wynikow ale mysle, ze moze to zainteresuje niektore osoby, bo badanie przeprowadza wyzsza szkola medyczna w Hannoverze.
Początkująca
30-03-2009, 11:47:00

jestem bardzo zainteresowana wynikiem panskiej zony

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: