Reklama:

ból kości ogonowej (122)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-01-2013, 06:04:36

Też spotkałem taki u siebie defekt kości jest to ból nie do wytrzymania jak siedzę więcej jak 30 minut kiedyś bolał minie kręgosłup w lędźwiach i krzyżu doszło do tego że brałem tramadol i nie pomagał ale od czasu gdzieś 3 miesięcy zniknęły wszystkie bule pleców z czego się niemożliwie ciesze ale ból kości ogonowej pozostał - mogę pracować dźwigać chodzić biegać ale siedzieć wygodnie max 30min potem to już masakra - nie było urazu ani innych rzeczy związanych z tą częścią kręgosłupa - martwi mnie ból podczas sex-u gdy szybciej spędziłem na siedzeniu około godziny - gdy nie siadam na dłużej wszystko jest jak by nic się nie działo . A.. mam 41lat i 20 lat ciężkich robót i chyba zostanie mi tyrać nie siadać przez następne 20 lat :)
gość
13-02-2013, 23:12:41

Hej czyli ze jak wszystkich nas boli ta nieszczęsna kość ogonowa i nie ma jednoznacznej odpowiedzi dlaczego? Mnie to tak boli ze nawet nogę mi paraliżuje Mam ten ból od ok 8 miesięcy 6 miesięcy temu urodziłam córeczkę a ten ból zaczął sie juz w ciąży ale teraz przy dwójce dzieci i nasilajacym sie bólu to juz naprawdę nie wiem co zrobić ;/
gość
25-02-2013, 09:06:13

Witam, ja również borykam się z tym problemem.
Mam 15 lat, i pewnego dnia przy podnoszeniu nogi po prostu coś mnie "strzykło" w kości ogonowej i tak boli od 2 tygodni. Ból ma miejsce kiedy siedzę i wstaję, raz jest większy, raz mniejszy, ale nie było dnia, żeby zaniknął całkowicie.
Jestem pewna, że się nie uderzyłam.
Zwlekam z wizytą u lekarza, bo naprawdę nie chcę operacji ani rehabilitacji, ani nic takiego, nie mam na to czasu.
Spróbuję jakąś maść, nie wiem, może pomoże.
gość
25-02-2013, 09:06:14

Witam, ja również borykam się z tym problemem.
Mam 15 lat, i pewnego dnia przy podnoszeniu nogi po prostu coś mnie "strzykło" w kości ogonowej i tak boli od 2 tygodni. Ból ma miejsce kiedy siedzę i wstaję, raz jest większy, raz mniejszy, ale nie było dnia, żeby zaniknął całkowicie.
Jestem pewna, że się nie uderzyłam.
Zwlekam z wizytą u lekarza, bo naprawdę nie chcę operacji ani rehabilitacji, ani nic takiego, nie mam na to czasu.
Spróbuję jakąś maść, nie wiem, może pomoże.
gość
24-03-2013, 22:23:28

A może warto pość do lekarza? Miałem podobny problem. Zakończenie kości ogonowej bolało niesamowicie, do tego miałem inne problemy neurologiczne które by wskazywały na całkowicie inne choroby. Diagnoza? Malutka narośl na kości ogonowej która z czasem powoduje silny ból i "błędy" w przekazywaniu informacji do kory mózgowej. Operacja i po problemie.
gość
12-04-2013, 14:01:01

A ja powiem tak, kość ogonowa zaczęła mnie powaznie boleć w grudniu zeszłego roku. Badania nic nie wykazały, nic zupełnie podobno się nie działo. Wiecie co pomogło? Ćwiczenia rozluźniające mięśnie przykręgosłupowe, typowe przeprosty, kocie grzbiety. Mam siedzący tryb życia i boląca kość ogonowa naprawdę utrudniała życie. Ćwiczę drugi tydzień i już po paru dniach od rozpoczęcia ćwiczeń kość ogonowa odpuściła :)
Także polecam!!
gość
29-04-2013, 19:03:39

Dwa tygodnie temu przebylam oberacje kregoslupa,odcinek L5 dyskopatia (??) ciezko przetlumaczyc mi na jezyk polski,mieszkam w Niemczech,gdzie lezalam w szpitalu (niemiecka diagnoza-massive Bandscheibenvorvall) w kazdym badz razie wszystko szybko,sprawnie,przyjecie do szpitala,dzien drugi tomografia,trzeci operacja….Okolo tydzien po operacji (bylam juz w domu) zaczelam odczuwac OGROMNE bole kosci ogonowej…tak niespodziewane ''ataki'' jakby ktos gleboko,zdecydowanie wbilam ostry szpikulec…Zupelnie z zaskoczenia,nic nie zapowiada przychodzacego bolu,najczesciej pojawia sie po dluzszym chodzeniu (dluzszym….30 minut) Odechciewa mi sie wychodzenia do sklepu ze strachu…
Dzis mija 2 tygodnie od operacji,od jutra zaczynam rehabilitacje w sanatorium,gdzie spedze miesiac.Z przyjemnoscia napisze po wyjsciu jakie cwiczenia wykonywalam i najwazniejsze czy pomoglo i czy bol ustapil...
Wtajemniczony
01-05-2013, 16:55:16

Mnie równiez boli kość ogonowa, niestety większość czasu siedzę i stąd ucisk na kość ogonową, czasami muszę zażywac leki przeciwbólowe.
gość
12-11-2013, 13:54:20

Mam 24 lata i od tygodnia zaczeła mnie bolec kość ogonowa nie byłam u lekarza podejrzewam ze to zapalenie bo od czego mogloby mnie to bolec wiec postanowilam sama sobie radzic drugi dzien smaruje mascia przeciw bolowa i przeciw zapalna FASTUM czuje poprawe bol zelzal i tak jakby powoli odchodzil. Polecam wszystkim i zycze szybkiego powrotu do zdrowia
Początkująca
16-11-2013, 19:16:01

Boli mnie kość ogonowa od 10 lat po złamaniu u masażysty. Ból jest nie do zniesienia, dlatego w styczniu wybieram sie na operację usunięcia kości. Czy ktoś z was poddawał sie takiej operacji i jak przebiegała rekonwalescencja?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: