Reklama:

ból kości ogonowej (122)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-09-2008, 15:44:00

Mam problem ponieważ od marca bierzącego roku boli mnie kość ogonowa.Ból nasila się przy dłuzszym chodzeniu,staniu i siedzeniu co nawet uniemozliwia mi dłuższą jazde samochodem.Nawet gdy kicham lub kaszle ból nasila się.Jest to bardzo męczące gdyż nie moge normalnie funkcjonować.Przed bólami zachorowałem na zapalenie opon mózgowych już nie jednokrotnie.Od kiedy jestem pełnoletni nie zgadzam sie na punkcje kręgosłupa.Ale gdy byłem nieprzytomny próbowali się wkłóć.Jednak bez rezultatu.Poniewaz byłem za bardzo spięty i nie pobrali płynu rdzeniowego.Po przebudzeniu poczułem ból kości ogonowej który czuje do dzisiaj Nie konsultowałem się z lekarzem poniewarz przebywam za granica,a tu nie jest to takie łatwe.Słyszałem że ktoś kiedyś też cierpiał na takie bóle i okazało sie to nowotworem.Od czego mogą być takie długie bóle i czy jest to mozliwe że przez nieudaną punkcje!Prosze o opinie.
gość
01-10-2008, 10:40:00

Nie wiem czy Cie pocieszę - mam identyczne objawy. nigdy nie chorowalam, nie mialam przeprowadzanych zadnych operacji. Od okolo dwoch lat nieustannie odczuwam bol w kosci ogonowej. Najgorsze jest to ze mam 23 lata a czasem tak mnie boli ze moge tylko lezec. Ostatnie dwa tygodnie jadę na panadolu. Rano polykam tabletke, caly dzien wytrzymuje na nogach, a wieczorem gdy tabletka przestaje dzialac dostaje w kosc - nie moge sie ruszyc. Zdecydowalam sie pojsc do lekarza. Wiem ze najpierw musze zrobic zdjecie, pozniej dopieo do specjalisty. nie wiem tylko czy do neurologa czy do ortopedy - kto zajmuje sie takimi sprawami?
gość
08-11-2008, 19:02:00

mialam taki sam przypadek mam 21 lat wiec myslalam co mi dokucza kregoslup..?przejdzie ale po pol roku bol sie juz tak nasilil ze tak jak poprzedniczki nie moglam usiasc o samochodzie to wogole juz szkoda gadac bol sprawialo lezenie chodzenie w koncu zdecydowalam sie ze pojde do lekarza pierw do rodzinnego przepisala mi ketonal i jakas tam masc oczywiscie pomagalo na jakies 5godz a pozniej znow to samo ile mozna brac tabletki juz zoladek mi zaczal szwankowac, poszlam do centrum rehabilitacji tam przez 2 miesiace masaze itd az ktoregos dnia wyszlam z tamtad bez bolu i juz pol roku nic nie wraca mimo ze na poczatku mialam taki strach jeszcze ze zaboli ale przeszlo przez jakis czas chodzilam na cwiczenia na kregoslup i teraz ciesze sie zdrowiem mam nadzieje ze te dolegliwosci juz nigdy nie wroca! w takich przypadkach zalecam wizyte u ortopedy lub wlasnie rehabilitacje i to jak najszybciej
gość
19-11-2008, 23:33:00

Moim zdaniem najlepiej było by zrobić MR kręgosłupa lędżwiowego. Miałam identyczne bóle i co się okazało? mam torbiel Tarlova na poziomie L5-L6. Tylko badanie rezonansu magnetycznego jest w stanie określić zmiany - nie tylko kostne.
gość
27-11-2008, 21:47:00

Kurcze mam 21 lat i dokładnie te same objawy
gość
03-01-2009, 12:32:00

ja mam to samo i jestem załamana
gość
04-01-2009, 08:54:00

hej ja mam 22 lata i od jakiegoś miesiąca boli mnie zakończenie kości ogonowej. Jest to ból jakby w jednym punkcie nie wiem czy Was boli jakiś większy odcinek ale po przeczytaniu waszych listów zaczynam się martwic
gość
14-01-2009, 14:05:00

Witam ja mam 24 lata i ten sam problem.... co może być przyczyną ??Pozdrawiam
gość
15-02-2009, 11:13:00

Witam Was,
Ja mam 25 lat i od tyg ból kości ogonowej, też w jednym punkcie ale daje mi popalić, nie mog ę normalnir siedzieć tylko tak jakby na boku, nie mogę leżeć na wznak a jak się obracam z boku na bok to muszę strasznie uważać żeby nie otrzeć o ten bolący punkt. Nigdy w życiu tak nie miałam.A najgorzej to ze wstawaniem z pozycji siedzącej, trzymam się za tą kość jakbym miała z 80 lat...wkurza mnie to, bo ja ogolnie nie choruję:/
Kasia
gość
18-02-2009, 11:32:00

Jestem po operacji L5-S1. Pierwszą oznaką choroby był ból kości ogonowej

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: