Reklama:

ból kości ogonowej (122)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
02-10-2010, 19:02:29

Ja mam też taki problem. Mam 15 lat i trenuje siatkówke. Od mieisąca mam ból kości ogonowej podczas trenowania. Zaczeło się to od tego kiedy wróciłam do wielkiego wycisku. Ból się narasta. Proszę o poradę i z góry dziękuję!
gość
05-12-2010, 18:55:36

witam, mnie tez boli kosc ogonowa, czy z tylu osob nikt nie znalazl przyczyny i nie poradzil sobie z tym problemem
gość
13-12-2010, 07:34:28

Witam,

ja też borykam się z bólem kości ogonowej. Miałam zrobiony rezonans, który wykazał protruzję jądra miażdżystego od L1 do S1. RTG kości ogonowej nie potwierdziło złamania, ale kość jest bardzo mocno wygięta, co mi utrudnia siedzenie. Polecam wszystkim wizytę u dobrego fizjoterapeuty, ortopeda niewiele pomoże. Ja chodzę na rehabilitację prywatnie i ból powoli ustępuje. Mobilizacja kości ogonowej wykonywana jest też per rectum, ale to tylko dla chętnych ;)
Czy ktoś z Was odczuwa też ból w innych okolicach, tj. w podbrzuszu, kroczu?

pozdrawiam i życzę zdrowia,
k
gość
03-01-2011, 23:21:39

witam wszystkich, czytam to i jestem przerażony mam 35 lat i pracuje na okrągło większości praca siedząca, wczoraj rano jak wstałem pojawił się ból kości ogonowej i ciągle narasta, ogranicza ruchy, nie wiem ale ja z tym bólem jak inni piszą nie wytrzymam więc jak 24 godziny jadę do lekarza tylko zastanawiam się do jakiego specjalisty ??? i czy robić od razu prześwietlenia?????? nie wiem
gość
03-01-2011, 23:22:55

witam wszystkich, czytam to i jestem przerażony mam 35 lat i pracuje na okrągło większości praca siedząca, wczoraj rano jak wstałem pojawił się ból kości ogonowej i ciągle narasta, ogranicza ruchy, nie wiem ale ja z tym bólem jak inni piszą nie wytrzymam więc jak 24 godziny jadę do lekarza tylko zastanawiam się do jakiego specjalisty ??? i czy robić od razu prześwietlenia?????? nie wiem
gość
03-01-2011, 23:23:49

gość
06-03-2011, 13:38:21

Ja też mam ból tej kości. Zastanawiałam się czy w ogóle może boleć... Ból pojawia się przy takim siedzeniu kiedy uciskane jest właśnie to miejsce. Mam problem też z jazdą na rowerze, boli jak diabli. Kiedy zejdę z siodełka to ból jest nawet przez chwilę podczas stania na nogach i przechodzi dopiero po jakimś czasie. mam ten problem od zeszłego roku i już wzdrygam się na samą myśl o rowerze...
Nie upadłam, nie uderzyłam się i zastanawiam się co z tym zrobić?...
gość
20-04-2011, 05:40:48

Witam !
Otóż ja mam 15lat i też boli mnie kość ogonowa.
Przez ostatnie tygodnie mam również straszne bóle bioder.. Byłam z tym u lekarza. Skierował mnie na rehabilitację.
Czekam w kolejce. Ale jak pewnie Państwo wiedzą u nas kolejki są straszne.. do ortopedy czekałam pół roku.
Niedługo udam się prywatnie do ortopedy i kliniki poprawnej postawy czy jakoś tak. Może tam mi szybko pomogą, bo strasznie boli mnie ta kość ogonowa i kręgosłup. A mam zaledwie 15 lat !

Dziękuję za przeczytanie.

Moja rada - udać się jak najszybciej do ortopedy ! ;)
gość
20-04-2011, 05:41:16

Witam !
Otóż ja mam 15lat i też boli mnie kość ogonowa.
Przez ostatnie tygodnie mam również straszne bóle bioder.. Byłam z tym u lekarza. Skierował mnie na rehabilitację.
Czekam w kolejce. Ale jak pewnie Państwo wiedzą u nas kolejki są straszne.. do ortopedy czekałam pół roku.
Niedługo udam się prywatnie do ortopedy i kliniki poprawnej postawy czy jakoś tak. Może tam mi szybko pomogą, bo strasznie boli mnie ta kość ogonowa i kręgosłup. A mam zaledwie 15 lat !

Dziękuję za przeczytanie.

Moja rada - udać się jak najszybciej do ortopedy ! ;)
gość
05-09-2011, 18:51:49

mam 13 lati i boli mnie kość ogonowa strasznie sie boje nie wiem co to może być ...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: