Gość 2009-06-22 22:40:00 Witam.Mam 18 lat i od kilku ładnych miesięcy boli mnie kość ogonowa...ból ujawnia się przy wstawaniu z pozycji siedzącej.Powiedzcie prosze co moze mi dolegac?
Gość 2009-06-22 22:40:00 Witam.Mam 18 lat i od kilku ładnych miesięcy boli mnie kość ogonowa...ból ujawnia się przy wstawaniu z pozycji siedzącej.Powiedzcie prosze co moze mi dolegac?
Gość 2012-01-02 12:32:41 Mam 26 lat. Walczę z kością ogonową już pół roku. Jestem przebadana już pod kątem wszystkiego. Zdjęcie zrobione- bez zmian- od tego zaczęłam. Potem wizyta u 1 chirurga, dostałam leki przeciwbólowe i maści potem rehabilitacja(laser i jonoforeza)- nie pomogło.
Wybrałąm się do innego chirurga. On zrobił USG, badanie fizykalne odbytu, przepisał swoje leki również przeciwbólowe, kazał się przygotować do retroskopii ( okropne badanie przez odbyt za pomocą wziernika)
Retroskopia nie wykazała zmian (hurra nie mam raka!).
Zrobiłam rezonans magnetyczny odcinka lędźwiowo-krzyżowego - wszystko ok.
Chirurg więc stwierdził iż cierpię na kokcygodynię( niewyjaśniony zespół bólowy kości ogonowej). Dostałam blokadę z lidokainą, po której było przez 2 tygodnie jeszcze gorzej , potem ból wrócił na stały poziom i boli do dziś. Nic więcej zrobić się nie da. :( Kokcygodynia to cholerstwo, które ciągnie się za człowiekiem całe życie.
Gość 2012-11-21 08:43:16 Na samoistny ból kosci ogonowej (tzw. ból odśrodkowy) pomaga tylko i wyłacznie mobilizacja per rectum. Przeszłam 8 takich zabiegów. I prawie nie czuję bólu. Nie bójcire sie tych zabiegów, jak człowieka mocno boli to zgodzi się na wszystko. Tylko musicie znależć sobie dobrego terapeutę, ja na takiego trafiłam. Dodam, że też nikt nie umiał mi powiedzieć od czego mam te bóle, byłam u 11 lekarzy różnej specjalnosci!!!!! Dopiero 2 ostatnich poleciło mi per rectum!!!! Jestem im bardzo wdzięczna, bo to co przeżyłam przez te pół roku to koszmar.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.