Reklama:

ból kości ogonowej (122)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-02-2010, 19:04:37

Witam mam problem z bólem kości ogonowej który rozchodzi się po pośladkach i wzdłóż nóg, napewno nie upadam na nia . Byłam u lekarza rodzinnego i zlecił mi rtg kręgów lędzwiowo-krzyżowych z którego wyszło ,że wszystko jest ok ale zapisał mi samarowanie maścią i diclac przez 10 dni i nic nie pomogło , badanie krwi i moczu tez nic nie wykazalo. Dostałam skierowanie do neorologa , który zapisał mi jakieś leki Nimesil na zwyrodnienie stawów bo mam pracę siedzącą i ta przypadłość jest możliwa w tym przypadku- 7 godz przy komputerze. Brałam 2 tyg leki i nic i miałam zachować proste plecy nie zginać się( MOŻE TO LEKKO POMOGŁO )Póżniej dostalłam skierowanie do ortopedy zlecił prześwietlenie miednicy i wyszło z tego lekkie zwyronienie stawów – dostałam lek na zwyrodnienie Aulin ale nie pomógł. Lekarz rodzinny skierował mnie do ginekologa który stwiedził ze ginekologicznie jest ok wymaz 1 stopień ale szyjka macicy krzywa i możliwe że to powoduje ból kości ogonowej i zapalenie przydatków zapisał mi 3 razy dawkę Biostreptaza oraz leki Dicloberl brałam to z 2 miesiące i byłam na 3 wizytach w których on stwierdził ze wsystko się prostuje ale mi nadal ból nie mija . Męczy mnie ciągłe bieganie po lekarzach, branie lekow i brak prawidołowej diagnozy .Prosze o pomoc
gość
23-02-2010, 22:34:27

niestety czeka Cie diagnostyka u neurologa rtg,następnie tomografia, rezonans a potem wyniki pokażą co jest u mnie były podobne dolegliwości wyszły torbiele tarlova są okropnie bolesne męczę się już 10 lat nie ma na to lekarstwa leki przeciwbólowe pomagają doraźnie ,trzeba z tym żyć i starać się być ruchomym ,stale zastrzyki piguły niestety ale cieszę się każdym dniem kiedy mniej boli
gość
08-03-2010, 21:52:41

hey, ja mam dopiero 14 lat a kość zaczeła boleć mnie bez powodu już przez miesiąc, bardzo boli, jak usiąde nie moge wstać bo taki ból, potem przez kilka minut jak pochodze boli a potem ból ustaje. Jak dotke kości też boli. chyba odwiedze lekarza x
gość
11-03-2010, 19:19:44

A ja miałam już rezonans i wszystkie badania i teraz czekam na wizytę u ortopedy, zapisali mnie w lutym na 12 grudnia, skandal nad skandale, ale oczywiście zapłacę i pójdę prywatnie. Mój ból to ostry przy wstawaniu na końcu kręgosłupa, jak naciskam to boli jak złamanie, ale trwa już ze 3 miesiące, podczas leżenia nie boli, a przy kompie muszę siedzieć bokiem. Okropne, ale chyba typowe, bo wczesniej myślałam, ze tylko ja to mam...
gość
07-04-2010, 06:56:37

Może ktoś odpowiedzieć czy sobie jakoś poradził z bólem?
U mnie zaczęło się chyba od przeciążenia na ławce skośnej robiąc brzuszki. Rtg nie wykazało nic "większych zmian nie wykazuje" tylko lekko ostatnia kosteczka 2 są przesunięte. Jeśli byłyby złamane chyba bym na du... nie siadł. a boli mnie tylko jak siedze że tak nazwę głęboko. Ostatnia kosteczka gdy sie dotykam czuję że boli a nawet czasem jakby coś przeskoczyło. Nie mam pomysłu. Biegam ćwicze na siłowni nie boli w ogóle. Na operacje raczej nie pójdę, ale może podajcie najlepszą maść jaką stoswać lub inne środki.
gość
04-05-2010, 12:17:41

POmocy ;(:( Mam 16 lat i jestem chłopakiem od 2 miesięcy boli mnie kośc ogonowa ;(;(
gość
11-05-2010, 19:56:43

Witam Was, ja mam taki ból od kilku lat, ale bagatelizowałem go, bo nie był dojmujący i nie utrzymywał się cały czas. Nasilał się w określonych sytuacjach, postawach, przy długim siedzeniu. Ten ból promieniuje czasami na nogi w formie intensywnego ścierpnięcia i przechodzi dopiero po jakims czasie. Niedawno przypomniałem sobie, że jako dziecko upadłem z wysokości na kośc ogonową i był to bardzo bolesny upadek, po którym leżałem na ziemi dobre pół godziny i dochodziłem do siebie. Do lekarza nie poszedłem. Zawsze byłem bardzo wysportowany i uznałem to za zwykły kolejny w karierze upadek bez powodu do martwienia sie. Mój problem polega dodatkowo na tym, że mam podejrzenia iż ta kontuzja jest również przyczyną moich nieustannych bolów głowy, bólów bardzo specyficznych, pewnego odczucia scierpniecia, opasujacego ucisku dookola glowy. Czy ktos mial podobne objawy z takim bolem głowy? Bede wdzieczny z komentarze, porady i ew. kontakt sowpawel@poczta.onet.pl
gość
28-05-2010, 11:03:43

witam wszystkich mam podobny problem tyle ze 3 tygodnie temu uderzylam sie moscno w kosc ogonowa od tamtego czasu strasznie boli mnie tylek nie wiem co mam robic isc do lekarza ? ponadto zaczelam odczuwac potworny bol stawow nog a przede wszystkim w lewej nodze moze to byc spowodowane tym uderzeniem w kosc ogonową prosze poradzcie mi cos i do jakiego spacjalisty mam isc z tym problemem
pozdrawiam i czekam na porady
gość
05-08-2010, 12:18:54

mogła się zwichnąć miednica , trza poszukać dobrego ortopedy .
gość
24-09-2010, 09:32:23

Witam wszystkich.
Jak tak czytam posty to same młode osoby cierpią na bóle kości ogonowej. Zatem dołączam do Was.
Mam 24 lata, odczuwam ból od ok 3-4 m-cy, Przy siadaniu, schylaniu, kaszlu. Od jakiegoś roku cierpię też na ból stawów przy palcach i nadgarstkach, kilka razy miałem bardzo mocny skurcz mięśni prawej ręki do łokcia. Jestem muzykiem dokładnie basistą, czasami spędzam wiele godzin z basem podczas sesji, gitara basowa jest 3 razy cięższa od normalnej, jest to dla mnie bardzo uciążliwe.

Czy oba przypadki mogą mieć ze sobą coś wspólnego?

Czy to może prowadzić do jakieś poważnej choroby?

Z góry dziękuje za odpowiedz
Pozdrawiam i życzę zdrowia!
mateusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: