Reklama:

ból kości ogonowej (122)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-05-2009, 21:28:00

Mam 22 lata. od 3 lat boli mnie kosć ogonowa. przeszłam szpital, wszelkie tomografie, rezonans, punkcje lędźwiową, zastrzyki, rehabilitacje w kilku miejscach i nic. Boli okropnie. Wyniki badań nic nie pokazały. Kilku chirurgów, neurologów itd. nie pomogło. Ostatni powiedział mi że moze bolec i to jeszcze bardzo długo. jade cały czas na diclofenacu, ewentualnie paczka ibupromu choc nie zawsze zredukuje ból, ketonale itd. jeśli ktoś może przeszedł, przechodzi i może pmóc albo podzielic sie rozpacza to prosze.
gość
31-05-2009, 21:29:00

Mam 22 lata. od 3 lat boli mnie kosć ogonowa. przeszłam szpital, wszelkie tomografie, rezonans, punkcje lędźwiową, zastrzyki, rehabilitacje w kilku miejscach i nic. Boli okropnie. Wyniki badań nic nie pokazały. Kilku chirurgów, neurologów itd. nie pomogło. Ostatni powiedział mi że moze bolec i to jeszcze bardzo długo. jade cały czas na diclofenacu, ewentualnie paczka ibupromu choc nie zawsze zredukuje ból, ketonale itd. jeśli ktoś może przeszedł, przechodzi i może pmóc albo podzielic sie rozpacza to prosze.
gość
31-05-2009, 21:29:00

gość
06-06-2009, 18:37:00

kurcze skad ty tego hindusa wziales? Mnie pobolewa od paru lat ale
mialam ostre doswiadczenie w zwiazku z praktyka buddyjska i pewno dlatego...nie jest bardzo dokuczliwy ale powraca
gość
06-06-2009, 18:44:00

kurcze skad ty tego hindusa wziales? Mnie pobolewa od paru lat ale
mialam ostre doswiadczenie w zwiazku z praktyka buddyjska i pewno dlatego...nie jest bardzo dokuczliwy ale powraca
gość
09-06-2009, 21:32:00

Witam,Mam 28 lat i tak jak Wy także od jakiegoś czasu borykam sie z bólem,z tym ze mialam wykonaną blokadę w kręgosłup,wcześniej nie widziałam związku,jednak po waszych wypowiedziach widze ze to może mieć jakiś wpływ.Jak na razie nie zasięgłam porady u lekarza bo myślałam że samo przejdzie ale jak widać tak się nie dzieje,u mnie ól jak na razie jest do wytrzymania ,nie korzystam z rzadnych farmaceutyków.Pozdrawiam i zyczę Wszystkim powrotu do zdrowia.
gość
22-06-2009, 20:40:00

Witam.Mam 18 lat i od kilku ładnych miesięcy boli mnie kość ogonowa...ból ujawnia się przy wstawaniu z pozycji siedzącej.Powiedzcie prosze co moze mi dolegac?
gość
30-06-2009, 12:30:00

no to widze ze jestem najmłodsza...
mam 16lat. przez jakies 2 miesiące tak co kilka dni bolała mnie kość ogonowa,... teraz boli mnie nieustannie od tygodnia, nie moge normalnie funkcjonować. boli mnie w jednym miejscu, mam taka jakby 'bulaje' i mnie strasznie boli.
nie byłam u lekarza bo sie boje, że bede musiała przechodzic jakies dziwne operacje... wogole nie mam pojecia to jakiego lekarza powinnam najpierw iśc.
tak sie zastanawiałam kiedyś czy to nie jest spowodowane problemami z kręgosłupem, ktore mam od roku, bo mam zniesienie lordozy.
nie wiem, co mam robic, może jak narazie moge jakos sama sobie z tym poradzić.?
pozdrawiam
gość
22-07-2009, 10:51:00

Witam Piszę bo dwa tygodnie temu zacząłem odczuwać ból w dolnej części kręgosłupa (kość ogonowa) kilka miesięcy wcześniej był on jeszcze do wytrzymania i zaraz mi przeszedł. Parę miesięcy później ból wystąpił w tym samym miejscu początkowo był delikatny, mogłem wykonywać wszystkie czynności lecz po 5 dniach ból był już nie do wytrzymania. Sam zastanawiałem się co to może być, nie mogłem leżeć na plecach, siedzieć i prawie że chodzić. Poszedłem do lekarza pierwszego kontaktu ale pani skierowała mnie od razu na chirurgię żeby ocenili co mi jest. Nie miałem żadnej rany z początku. Chirurg chciał dać mi zastrzyk w to bolące miejsce ale zapytałem czy nie może mi przepisać leków i przepisał mi tabletki przeciwzapalne i przeciwbólowe oraz maść w sprayu do psikania, która zamiast mi pomóc przyspożyła mi większych kłopotów gdyż wdała mi się infekcja i w miejscu bólu wyskoczyły mi takie "grudki" takie jak robią się na twarzy do wyciskania. Chirurg nazwał to stanem zapalnym mieszków włosowych wynikających z pocenia, ćwiczeń itd. Nie mówiąc już o nieprzespanych nocach i faszerowaniu się dodatkowymi tabletkami gdyż ból był nie do wytrzymania;/ Pojechałem więc na trzecią wizytę u lekarza ból był okropny do tego kolejki w szpitalach;/;/ Chirurg zmienił mi ten spray na maść przeciwzapalną, która jest na bazie zastrzyku (wnika przez skórę do krwi) i bardzo mi pomogła. Na bazie tej maści robiłem sobie okłady, które bardzo mi pomogły. Teraz pisząc mogę już siedzieć, jeszcze trochę pobolewa ale już delikatnie Polecam wszystkim jak tylko pojawi się ból wizytę u lekarza i nie zwlekanie z tym problemem Pozdrawiam
gość
07-09-2009, 09:33:00

Witam!!!
Mam to samo co wszyscy czyli boli kość ogonowa. Czekałam aż samo przejdzie ale to dziadosto nie chce sie odczepić. Zaczełam smarować bolące miejsce maścią przeciwbólową Voltaren. Jak rano wstawałam to ból był dużo miejszy i w ogóle widze dużą poprawę. Mam nadzieję że Wam tez pomoże.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: