Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29019)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
26-03-2013, 18:29:26

Kochani
dawno nie pisałam poniewaz u mnie wszystko przyśpieszyło. Pisałam że zdecydowałam sie na operację u dr Andrychowskiego ale udało mi się jeszcze dostac na konsultacje u dr Górskiego. Nie było mowy już o czekaniu lub zastanawianiu się czy operować. Ucisk był taki ze trafiłam na stół. Po 4 dniach wyszłam do domu. Zostało mi mrowienie między łopatkami, dziwne "prądy" ciepła i zimna w pzredramieniach i ból uciskowy całego kręgosłupa łącznie z lędzwiowym. Asekuracyjnie mam kołnierz. Do komputera odwazyłam się usiąść dopiero dzis ponad 2 tyg po operacji. Po 8 tyg mam zrobić prześwietlenir kontrolne i zacząć rehabilitację.
Kochani kogo możecie polecić jako dobrego rehabilitanta w Warszawie.
pozdrawiam
Początkująca
26-03-2013, 18:46:18

:D dziękuję Agniesiu :) no i do tego prima a'prilis :D
Mam nadzieję że mojego pojawienia sie na oddziale nie odbiorą jako jakiegoś kawału :D
z jednej strony już mi tak dokucza że nie mogę się doczekać a z drugiej boję się tego co będzie PO...- oby gorzej nie było.....:(
Kasiek ja mam inhalator pneumatyczny z http://www.aeromedika.pl/s.php?d=2
Mam go juz jakieś 14 lat i wciąz działa :)
Ten mi polecili w szpitalu jak u mojej córki stwierdzono alergię, a potem mały z astmą... no i był jak znalazł.....
Zdrowiej..... no i pędź do lekarza bo już za długo męczysz się z tym kaszlem....
Pozdrawiam:)
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II
Początkująca
26-03-2013, 18:52:33

Witaj an3:)
Nie jestem z okolic Warszawy więc nie pomoge w związku z rehabilitacją ,ale mam pytanie, co spowodowało że wszystko się przyspieszyło i jakie miałaś objawy, że lekarz podjął taką decyzję?
Pozdrawiam
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II
Początkująca
26-03-2013, 19:09:38

WITAMWSZYSTKICH A SZCZEGÓLNIE TYCH , KTÓRZY SĄ PRZED OPERACJĄ I JESZCZE WALCZĄ ZA POMOCĄ REHABILITACJI - JAK JA. Chciałam zapyta czy ktoś z was ma objawy w postaci skoków ciśnienia . Nie wiem czy to od dysków szyjnych czy też inna przyczyna a lekarze mają jak zwykle zdania podzielone.Mam pulsowanie w głowie i sztywnoś karku i nie wiem czy leki na nadciśnienie coś dają jeśli to od szyi...? Macie jakieś doświadczenia?
Aha do kolegi z Krakowa mam pytanie u kogo się rehabilituje.
Pozdrawiam
Początkująca
26-03-2013, 19:15:41

Lekarz powiedział że pzrepuklina jest tak duża że tego nie można nazwac juz dyskopatią. Rdzeń był tak ucisniety że na zdjeciu było widać jakby dotykał drugiej strony kregosłupa. (to mój opis fachowo pewnie ma inna nazwe) dotego bóle odu rąk i nóg ale najbadziej glowy. Miałam wrażenie ze mózg nie miesci mi się w czaszce, okropne zawroty głowy. I te objawy pojawiły sie w ciagu 1- 2 tyg. wczesniej nie miałam żadnych objawów neurologicznych. W każdej chwili groził mi czterokończynowy paraliż.
Wcześniej inny lekarz mówił że na zdjęciu widać juz białe plamki na rdzeniu świadczące o uszkodzeniu.
Myślę że to wszystko złożyło się na decyzję
Wtajemniczona
26-03-2013, 19:19:09

Witaj Ebra
wydaje mi się że to łatwo sprawdzić na sobie czy ból glowy jest od nadciśnienia krwi czy od kręgów szyjnych.Wystarczy kupić ciśnieniomierz i sprawdzać cisnienie krwi w momentach nasilania bólu .Lepiej mieć ciśnieniomierz naramienny bo jest dokladniejszy.Pozdrawiam
karolina
Wtajemniczona
26-03-2013, 19:21:56

An
co z bólem głowy PO, ustał ?
K
Początkująca
26-03-2013, 19:31:31

ból głowy tak. Od operacji nie bolała mnie ani razu. czasami jak długo posiedzę albo pochodzę boli mnie tak na dole koło szyji. Ale myślę że to od kołnierza.
Powiedzcie mi jak wam się spi na poduszce ortopedycznej. dla mnie to makabra.
Wtajemniczona
26-03-2013, 19:34:12

Witam wszystkich!!
An 3 dużo zdrowka!! Faktycznie szybko to u Ciebie poleciało...Grunt, zeby teraz było ok
Ebra(jakoś podobnie brzmimy ja też się wciąz rehabilituję i tez mam problemy ze skokiem ciśnienia- i palpitacjami u mnie to chyba raczej posterydowo (miałam jakies dwa miesiące temu ostrzyknięcia sterydami barku) i tez myslę po zabiegach fizyko..- aczkolwiek jutro mam wizytę u kardiologa rozwiac wątpliwości
Pozdrawiam wszystkich
Ela
Wtajemniczona
26-03-2013, 19:53:22

Witam wszystkich tyle sie tu dzieje To ja tak w skrócie.
Pozdrowienia dla wszystkich szyjek marcowych
Ja czuje się w miarę dobrzę chociaż trochę ból głowy dokucza. Zobaczymy co da rehabilitacja w sanatorium. Piotr pozdrawiam jesteś dobrym duszkiem forum Dam znać jak jest w Świeradowie Zdrój.Renata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: