Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
26-03-2013, 19:53:36

Witam wszystkich tyle sie tu dzieje To ja tak w skrócie.
Pozdrowienia dla wszystkich szyjek marcowych
Ja czuje się w miarę dobrzę chociaż trochę ból głowy dokucza. Zobaczymy co da rehabilitacja w sanatorium. Piotr pozdrawiam jesteś dobrym duszkiem forum Dam znać jak jest w Świeradowie Zdrój.Renata
Początkująca
26-03-2013, 20:08:43

agachrab A czy brał ktoś może jakieś związki Wapnia z wit D3 po operacji?
Pozdrawiam wszystkich a Kasi życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Aga, ja cały czas biorę wapno i vit D3 ze względu na złe wchłanianie... i chorobę kręgosłupa ( zła jakość tkanki łącznej i z tym związana choroba krążków no i tarczyca)
Z wapnem i wit D3 trzeba uważać, żeby nie przedawkować.
Biorę także calcium pantotenicum- to jest wit B5, B6 i B1, B12 podjęzykowo oraz vit C ale w dawce 1000
Wszystkie te witaminy można kupić bez recepty.
Moja endokrynolog poleciła mi brać w ten sposób a nie b- complex bo są to większe dawki.
Twierdzi że wit. z grupy B dobrze działaja na układ nerwowy, regenerują nerwy i wspomagają wchłanianie innych związków mineralnych.
Odkąd biorę taki zestaw czuję się dużo lepiej... jedyny minus wit b12- mam ogromny apetyt :(
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II
Forumowicz
26-03-2013, 20:34:39

Bubel Genetyczny
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
26-03-2013, 20:53:04

ebra 2013-03-26 20:09:38 WITAMWSZYSTKICH A SZCZEGÓLNIE TYCH , KTÓRZY SĄ PRZED OPERACJĄ I JESZCZE WALCZĄ ZA POMOCĄ REHABILITACJI - JAK JA. Chciałam zapyta czy ktoś z was ma objawy w postaci skoków ciśnienia . Nie wiem czy to od dysków szyjnych czy też inna przyczyna a lekarze mają jak zwykle zdania podzielone.Mam pulsowanie w głowie i sztywnoś karku i nie wiem czy leki na nadciśnienie coś dają jeśli to od szyi...? Macie jakieś doświadczenia?
Aha do kolegi z Krakowa mam pytanie u kogo się rehabilituje.
Pozdrawiam
Witaj, miałam podobne objawy - Nie miało to nic wspólnego z ciśnieniem krwi ( mierzyłam w trakcie i zawsze było idealne), może raczej z ciśnieniem śródczaszkowym. Nie pomagały żadne tabsy a dolegliwości ustąpiły natychmiast po operacji.
pozdrawiam serdecznie
Basia
Początkująca
26-03-2013, 21:18:23

Piotrze,
Dostałam 6 miesięcy świadczenia, to nie była przyjemna wizyta ale po opukaniu moich kończyn, Pani Doktor zaproponowała by mąż pomógł mi się ubrać.
Dostanę również zaproszenie do jakiegoś sanatorium, ale teraz jeszcze za wcześnie.
Jutro jadę do Konstancina na prywatną rehabilitację.
Dziękuję, że o mnie pamiętałeś.
Zosiu,
nie mogę dojść dlaczego puchnie mi szyja, czy spotkałaś się z takim przypadkiem? Proszę odezwij się.
An 3
To super, że udało Ci się dostać w tak wspaniałe ręce. Robiłaś operację prywatnie czy w Grodzisku, jak oceniasz przebieg i opiekę w szpitalu?
Ewa (e1313)
Forumowicz
26-03-2013, 21:58:38

Ewa pogratulowac tych 6 miesiecy.Nierozumiem tylko tego opukiwania u mnie tylko kazali glową ruszac ,no i sklon.Najwazniejsze ,że dostalas teraz bedzie czas na rechabilitacje.Zdrowia no i peryskop w gore.piotr
TYSIA ty to sie bój tylko bolu.Operacja potraktuj jako coś oczywistego,bo po to nieboli.piotrMilych bezbolesnych snow dla WAS.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
26-03-2013, 22:02:25

Renata to miłego pobytu życze.A niedalo sie tak jak u mnie ze świadczenia rechabilitacyjno-rentowego.Kolorowych snow.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowiczka
26-03-2013, 23:43:43

Ewa (e1313) rozumiem, że to ewentualne zaproszenie do sanatorium wynika z zapowiedzi ZUS w ramach prewencji rentowej?
Miałaś bardzo rozległą jednoetapową operację ale sąsiadujące poziomy c3-4 i c7-th1 w opisie masz również z poważnymi zmianami uciskowymi rdzenia i korzenia.
Przy tak rozległym usztywnieniu przeciążenia są raczej nieuniknione a operacja nie załatwiła sprawy do końca. Zapewne wybrano poziomy najbardziej zagrażające neurologicznie.
Twoja szyja nadal nie jest zdrowa. Natomist skąd utrzymujący się obrzek nie mam pojęcia. Najczęściej jest oznaką stanu zapalnego. Może jakiś odczyn pooperacyjny na ciała obce?
Rozpoczynasz prywatną rehabilitację i mam nadzieję, że trafisz w ręce osoby odpowiedzialnej,pracującej indywidualnie.
Chciałam Cię natomiast przestrzec przed rehabilitacją w ramach prewencji. Z Tobą muszą pracować perfekcjoniści. Różnie to w zusowskich obiektach bywa począwszy od lekarza prowadzącego- mnie w Gołdapii trafił się specjalista ginekologii i balneologii dziwiący się, że odcinek szyjny jest operowany(rok 2005)Ktoś na forum pisał o anestezjologu/balneologu w Lądku.
Balneolog owszem ale jeżeli nie jest to również neurolog,ortopeda lub specjalista rehabilitacji to troszkę strach zaufać jak jest bardziej skomlikowana sytuacja.
Skończywszy na poziomie wykształcenia (nowych metod) rehabilitantów.
Wspominałam Ci już poprzednio,że jeżeli neurochirurg uzna za stosowne może wystawić zaświadczenie iż nie możesz uczestniczyć w takiej formie rehabilitacji ze względu na potrzebę stałej obserwacji, aktualnego stanu itp.
Taki wyjazd może być poztywny ale uczulam Cię na wzmożoną czujność przy ordynowaniu i wykonywaniu zabiegów zwłaszcza czynnościowych-ćwiczenia, masaż, podwieszki.
Na plus z pewnością pełen relaks, kapiele, masaże podwodne.
Aniu (An3) w Warszawie na NFZ polecam wszystkie ambulatoryjne filie CKR
http://www.ckr.pl/kontakt/
oraz oddział stacjonarny CKR Konstancin Gąsiorowskiego 12/14
Ursynów Wasilkowskiego 4
Korzystałam z rehabilitacji w tych obiektach. Kadra w większości zaangażowana, dobra terapia indywidulana.
Dobrą opinią cieszy się również Kriosonik na Bródnie tuż przy Trasie Toruńskiej Wysockiego 51. Tu byłam w ramach prewencji ZUS. terapia teorotycznie indywidualna ale w realiach rehabilitant ma 2-3 pacjentów.
Prywatnie
- mgr.J. Sobol
http://www.baza-firm.com.pl/rehabilitacja-masa%C5%BC/warszawa/specjalistyczna-przychodnia-rehabilitacyjna-orto-mgr-jacek-sobol/pl/176131.html
-mgr. G.Balik
http://www.plw.pl/rehabilitacja-ruchowa/31-mgr-grzegorz-balik.html
Pozdrawiam Z.
gość
27-03-2013, 09:39:47

witam!!!
tysia, przepraszam za nie, rysik mi pirueta strzelił. zgadzam się całkowicie z Twoją wypowiedzią, sam łykam te specjały
ebra, jako kolega z Krakowa, zdradzę tajemnice. Rehabilituję się na ul. Filareckiej w przychodni Reha-med. Można prywatnie jak i na NFZ. Na miejscu przyjmuje również pani doktor reh. też na NFZ. Obecnie terminy na rehabilitację to lipiec, sierpień. Jestem ich pacjentem od kilku lat./ tel. 12 293-99-99/ Pamiętaj każdy organizm jest inny jeden pójdzie na pewne ćwiczenia manipulacje pozytywnie, drugi będzie stawiał opór lub łyknie wszystko z opóźnieniem. Wytrwałości
miłego, irek
krak62
Początkująca
27-03-2013, 10:59:59

Nie ma sprawy Irek
Pozdrawiam
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: