GOD MORGON JADWIGA,
tak zwykle witaja sie Szwedzi przed poludniem,potem troche inaczej.U mnie w tej chwili jest ranek-milo,ze sloneczny,wiec witam Cie zyczac milego dnia.Wiele spraw poruszylas i wlasciwie nie wiem,od czego mam zaczac...O te tabletki zapytam,jak tylko bede w aptece.
Jagodko,czy Ty wierzysz w przypadki?Ja doswiadczylam kolejny raz czegos niesamowitego,wiec w moim osobistym slowniku nie istnieje taki zwrot:TO TYLKO PRZYPADEK! Wczoraj zapytalas mnie,co mnie powstrzymuje przed wyjazdem do Polski?Odpowiedz jest bardzo zlozona.Napisalam JEST,a powinnam uzyc okreslenia BYLA.Bardzo wiele wydarzylo sie w ostatnim czasie,w ciagu paru dni-wrecz.
Zaczne od poczatku.Mniej wiecej 5 lat temu dotarlo do mnie,ze musze szukac innego rozwiazania na zarabianie niz etat.Przeszkolilam sie w temacie ubezpieczen i pracowalam wtedy,kiedy moglam.Odwiedzalam klientow w domach,rozmawialam i zarabialam.Doszlo jednak do tego,ze zaplanowane spotkania musialam odwolywac albo jechalam z moja mlodsza siostra i ...Atakowal mnie silny bol.Nie moglam mowic,wygladalam jak pijany,niemyslacy czlowiek.Cierpialam i bylo mi glupio,kiedy pojawialy sie zawroty i
omdlenia.W koncu zrezygnowalam z tego sposobu zarobku.
Rehabilitacja,prywatne zabiegi.Wrocilam do zycia.Postanowilam znalezc cos innego.Znalazlam! MLM!To bylo to,w czym czuje sie dobrze.Przystapilam do polskiej firmy majacej swoje oddzialy w ponad 60-ciu krajach.Jestem bardzo zadowolona z ich produktow,ktore sa uzywane w kazdym domu,kazdego dnia.Tworzylam swoj osobisty biznes.Moj maz byl juz wtedy w Szwecji.Sam! Zauwazylam(kobieca intuicja),ze ja buduje biznes,ale rujnuje sie nam malzenstwo.Podjelam decyzje o przyjezdzie na stale do mojej kochanej drugiej ojczyzny.Nie znam angieskiego,nie znam szwedzkiego...Jakie jest rozwiazanie-trzeba isc do bezplatnej szkoly,zeby nie "szorowac cudzych..."Zawsze podkreslano moja pilnosc,inteligencje i umiejetnosci pisarskie.Bylam chwalona w szedzkiej szkole i to dodawalo mi skrzydel.W ubieglym roku mojej firmy,z ktora wspolpracowalam w Polsce,nie bylo jeszcze w Szwecji.I to mnie troche martwilo,ale mialam nadzieje,ze i tutaj sie pojawia.
Tak sie wlasnie stalo w kwietniu tego roku.Jednak dopiero tydzien temu wybralismy sie z mezem i corcia(20lat)do tutejszego oddzialu.Zrobilismy zakupy i nastapilo....BLE,BLE,BLE.
Efekt jest taki,ze po wczorajszym spotkaniu z prowadzaca szwedzki punkt jestem umowiona na dzialania dwojakiego rodzaju-MLM oraz moj kregoslup.Ona jest Polka i wlasnie w tej chwili plynie promem do domu.Mieszka pod Warszawa,ma mieszkanie w stolicy i wille w jej okolicach.W poniedzialek zadzwoni do swoich neurologow i neurochirurgow i ja zaraz tam sie zjawie wykorzystujac tanie linie lotnicze.
Zaczynam dzialac.A dlaczego mialam watpliwosci zwiazane z lotem?Sama wiesz,ile czlowiek moze sam zdzialac w okresie ostrego bolu,a ja nigdy nie lubilam byc zalezna od kogos.Moi Rodzice zawsze powtarzali zwrot,ktory byl moim"refrenem" JA SIAMA.Tak bylo w dziecinstwie i tak jest do dzis.
Zdalam sobie sprawe,ze nie mozna odlekac i czekac w nieskonczonosc.W tej chwili minal kolejny tydzien mojej nieobecnosci w szkole.Z tym nie wiaza sie wlasciwie zadne konsekwencje.Co nie oznacza,ze dla mnie to nic nie znaczy.Gdybym mogla chociaz w domu sie uczyc.Bol,zawroty,trzesace sie cialo i jakby wyprany mozg.To jest cos,co wywoluje u mnie jeszcze gorsze nastroje.
IDZIE KU ZMIANOM!
IDZIE KU LEPSZEMU!
Jesli mozesz,to prosze o wczesniej wspominane przez Ciebie kontakty.Trzeba wypelnic torebke namiarami z dobrymi poleceniami i do dziela.
Zycze zdrowka.Koncze,bo juz nie dam rady dluzej stukac po klawiaturze.
Milego dnia-Irenka