Reklama:

Znowu to samo,ale jeszcz mocnieje (32)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
30-09-2011, 05:12:52

Dzien dobry Jagodko,
dlugo nic nie pisalam...Powodow bylo mnostwo,tych radosnych i tych mniej smiesznych.Jedno jest pewne-masz racje-NIE OZDROWIALAM.Smutne,ale prawdziwe.To byl tylko "momencik",to jakby wiekszy zastrzyk witaminy,jakby "dla podpuchy".Nic to.Nie poszlam jeszcze na regularne szkolne zajecia...
Prawde powiedziawszy zajelam sie staranniejsza nauka jezyka w domu,chocby po to,by sobie przypomniec.Posiedzialam,popisalam i niestety znow wraca moj niemily towarzysz.
Jagodko,o czym pisac,kiedy w glowie szumy i zaklocenia
Mam nadzieje,ze przepedzilas swoje "zatoki" i bedziemy mogly sie wybrac wkrotce na sloneczne plaze zatokowe
ZYCZE ZDROWIA-Irena
gość
30-09-2011, 11:39:07

Morgon Irenko, czuje sie jakbym wcale nie czula sie.Dalam namowic sie na antybiotyk amoxycilline i zaczelo sie, po 3 tabletkach watroba odmowila posluszenstwa, cierpie bole . Ona juz dawno przeszla na emeryture tylko ja ja zmuszam do pracy, ale nic z tego nie bedzie.Zostal mi sie jeno sznur., a poki co popijam siemie lniane . Poza tymi dokuczliwosciami, odczuwam bole glowy, prawego oczodolu, a wczoraj mialam zaburzenia widzenia. Kregoslup zostal odlozony na gorna polke , musi poczekac w kolejce z bolami. Nyje mnie w zoladku, pojde do lozka .Pa , nie choruj. Jaga
Początkująca
16-10-2011, 06:30:58

Witaj Jagodko,
wczoraj od samego rana nosilam sie z zamiarem wyslania do Ciebie zyczen imieninowych.I na czym stanelo?Och,trudno by bylo to wszystko ogarnac.Ale do rzeczy!ZDROWIA,ZDROWKA,ZDROWECZKA I JESZCZE BARDZO WIELU BEZBOLESNYCH LAT ZYCIA.SPELNIENIA MARZEN ORAZ OGROMU MILOSCI NA KAZDA CHWILE,tego Ci zycze z okazji imienin-
Siedze teraz przy kompie,a glowa mnie "nasuwa" ,ze za chwile zapomne jak sie nazywam.Wlasciwie to nie wiem,z jakiego powodu-moze cisnienie,moze od kregoslupa,a moze tak dla zasady...Dosc powiedziec,ze bol jest duzy i zbudzil mnie ze snu.A myslalam,ze w niedziele pospie sobie dluzej.A moze od tego myslenia glowa boli?
Wrocilam do szkoly...Postanowilam jednak nie zwazac na to,co mysla sobie o mnie moje roznokolorowe kolezanki i nauczyciele,a bardziej wsluchiwac sie w potrzeby i mozliwosci mojego kregoslupa.JESTEM W SZKOLE TYLE,ILE MI (CHYBA)NIE ZASZKODZI.Choc prawde powiedziawszy,kto to wie?Siedze dluzej w domu,ale zawsze mam pod reka moje lozko.Choc musze Ci sie przyznac,ze ostatnio znow sie zapomnialam w tym dazeniu do doskonalosci,ze nie odbarczalam i nie lezakowalam w ciagu dnia.Szkoda mi bylo czasu i moze stad ten bol w glowie i kregoslupie ledzwiowym.Zreszta,przyczyn moze byc wiele.Dodatkowo zlapalam jakiegos grypopochodnego wirusa i do tej pory meczy mnie katar i kaszel.Nic tylko sie zbierac stad i wracac do domu OJCA SWEGO.Tam juz czleka nic nie meczy,chyba ze ognie piekielne.Ale ja w nie nie wierze,wiec pozostaje nadzieja na spokoj po tamtej stronie.OCH!Przepraszam Ty po imieninach,a ja Ci takie pseudofilozoficzne teksty serwuje.
W sprawie ewentualnych wizyt i operacji w Polsce jeszcze nie podjelam dzialan.Zastanawiam sie,czy to ma sens.Mieszkac tutaj,miec rodzine,ktora sie zaopiekuje i jechac tam,gdzie kazdy ma swoje zajecia...Jesli odwazylam sie miesiac temu na wizyte u lekarza bez tlumacza,to co stoi na przeszkodzie,by tutaj sie leczyc dalej.Powiem szczerze-kazdy wyjazdowy lot przyprawia mnie o nerwowe mdlosci.Sprawa niby prosta,a rozwazan mnostwo.KTO ZNA NAJLEPSZA ODPOWIEDZ?
Koncze z przekonaniem- WIEM,ZE NIC NIE WIEM.Trudno,czas sie z tym pogodzic.Na ryby za zimno,grzyby mi sie juz znudzily i tez zbyt zimno,pozostaja lesne spacery z moimi pieskami.Dzis zapowiada sie ladny dzien,wiec pewnie sie wybierzemy do lasu kolo poludnia,bo potem juz zimno.
POZDRAWIAM CIE BARDZO SERDECZNIE-Irenka
gość
16-10-2011, 15:05:16

God morgon Irus

Witam Goscia wlasnie zaparzylam kawe na dzien dobry,pijesz czarna czy ze smietanka, bo nie wiem jaka podac?Wiesz Irenko , ja juz tutaj mieszkam na emigracji dokladnie 27 lat i 16 dni,o imieninach nie pamietam, o urodzinach musze he he he, bo mam syna ktory domagal sie prezentow kiedy urodziny byly akurat ... moje, oczywiscie kiedy byl dzieckiem. A teraz o chorobach? E, jeszcze nie ,pozniej.
Mam klopot z jehowymi, znaczy sie swiadkami, tylko nie wiem czego .Kilka lat temu zapukali jak to maja w zwyczaju (sa namolni, nie odpuszcza),akurat uslyszeli moja rozmowe z mezem , kiedy zapytalam po polsku meza, " co za cholera lezie"?okazalo sie ze to Polacy ( chetnie napisalabym z malej litery), wpuscilam tylko z grzecznosci i tak podtrzymywalam, oni mieli to gdzies i na kolejne wizyty sami sie wpraszali( namolni).Mnie zeby ktos powiedzial , ze nie chce , nie interesuje sie zmianami, nie mam czasu , jestem chora,pracuje, zrozumialabym ale nie jehowi. Chcialabym zeby przeczytali to co teraz pisze bo moja wscieklosc nie ma granic .Oni sa tak natretni jak nikt na swiecie!
W piatek , wala , otworzylam, trzy osoby , qrna nie wytrzymam , przywale czyms , nie zapanuje , mowilam ze nie chce, i nie zapraszam, tak powiedzialam ostatnim razem - nie zapraszam , prosze nie przyjezdzac. Szykowalam sie do pracy wiec tymbardziej bylam wsciekla, pojechali.Starczy bo w brzuchu mi sie zagotuje.
Piszesz ze nie planujesz ewentualnej operacji w kraju, ja tak proponowalam gdyz pisalas ze kontynuujesz ubezpieczenie w ZUS, bylam pewna ze w S nie masz ubezpieczenia poniewaz nie pracujesz, dopiero po czasie napisalas mi ze malzonek pracuje wiec teraz wiem , ze masz uprawnienia.U nas koszt prywatnej operacji bez ubezpieczenia idzie w miliony.Wlasnie ten " swiadek " kilka lat temu mowil mi , ze jego wuj mial natychmiastowa operacje internistyczna, nie mial ubezpieczenia , rachunek dostal do zaplacenia na sume 1.5 miliona $.Raczej nie klamia , moj rachunek za wyciecie polipa z zatoki nosowej wyniosl 72 tys. $ oczywiscie ubezpieczenie pokrylo, ja nawet tyle nie zarabiam na rok.Najdrozsze lecznictwo na swiecie jest tutaj, sumy do zaplacenia biora z ksiezyca.Wyciecie polipa trwalo godzine metoda Fess , nie nameczyl sie zbytnio, laparoskop uzywany x- dziesiatki razy , niczego nie zuzyli , nie wstawili, nie dodali a koszt z ksiezyca.

Napisz Irenko jakie dyrektywy dostalas od swojego lekarza, co zaleca, czy dal skierowanie na nowe badanie, bo to stare ma chyba 2 lata.U mnie jeszcze lato chodze w przewiewnych letnich sukienkach , z golymi nogami , po ogrodku biegam boso, temp , zaraz zobacze, jest wczesnie rano 20 st. C, w dzien bedzie 25.

Irenko jesli pamietam , imieniny obchodzilas w Polsce 20 Pazdziernika, wszystkiego najcudowniejszego w zyciu rodzinnym, osobistym , zwlaszcza mocniejszego/ wzmocnionego kregoslupa na calej linii, opanowania jezyka w najwyzszym stopniu, a stac Ciebie na to!- Zyczenia spelniaja sie wiec masz jak w banku.Pisz narazie na forum , bo moj komp, nie dziala korzystam z syna.Glowa nie ma prawa Ciebie bolec , bo musisz wkuwac, tam jest miejsce na wiadomosci a nie na bole.
Jaka dasz mi recepte na walke z nalogiem mojego meza jest namietnym dlugowiecznym nalogowcem przemyslu tytoniowego, czyli papierosiarzem. Jestem na etapie cichych dni , wscieklam sie tydzien temu bo prosby nie skutkuja. Nastepnym razem opisze Tobie ile trwa walka . Dziekuje , ze odezwalas sie Irenko bo mam dola, nie wiesz co to jest! to takie modne w Polsce slowko, kiedys oznaczalo dziure w ziemi a teraz w psychice, i mowi sie mam DOLA , nie dol. Czy ja dzisiaj skoncze to gledzenie czy nie skoncze?, no to pa
Początkująca
16-10-2011, 20:40:38

WITAJ JAGODKO,
dzieki za szybka odpowiedz.Pije kawe rozpuszczalna-najczesciej-z mlekiem.Dzis wlasnie kupilam zaparzacz do kawy i herbaty i postanowilam czesciej raczyc sie swiezutka z lisci parzona herbatka.Chyba nie ma nic lepszego na dlugie zimowe popoludnia i wieczory niz goraca herbatka.
Czy znam przepis na zerwanie z nalogiem tytoniowym?Niestety nie,sama pale ok.15-17 papierosow dziennie.Oczywiscie towarzyszy mi w tym bzdurnym zajeciu moj maz i razem trwonimy pieniadze i zdrowie.Nie udalo mi sie zerwac z tym nalogiem,choc probowalam pare razy.
Aktualnych badan jeszcze nie robie.W tej chwili skupiam sie bardzo na nauce i chwilowym odpoczynku po niej.Wiesz,jak to jest.Rano szkola,potem spacer z pieskami,trzeba polezec albo juz sie brac do zadan szkolnych lub osobiscie sobie narzuconych,potem obiad,troche ogarnac mieszkanie,jakies pranie i prasowanie ....Nie zdarze sie obejrzec,a juz godz 22-ga,tak jak teraz.Wlasnie skonczylam nauke.Jeszcze kapiel,trzeba cos poczytac i spac.A nie zapomnij,ze spotykam sie rowniez z kobietami,ktore chca pracowac w systemie MLM.Spotkan w tej chwili organizuje niewiele ze wzgledu na brak czasu i to mnie troche smuci,ale nie zostawiam tematu calkowicie odlogiem.Myslac o swojej przyszlosci planuje do tego stopnia opanowac jezyk,by swobodnie moc prowadzic podobne spotkania po szwedzku.Kazda z nas uzywa przeciez perfum,dezodorantow,srodkow do utrzymania czystosci w domu i samochodzie,prawie kazda cos maluje-usta,rzesy,policzki,paznokcie.Moge zainteresowanym powiedziec,jak zaoszczedzic,a przede wszystkim zarobic kase,nawet wtedy,gdy nie ma sie codziennego obowiazku wychodzenia z domu do pracy.Jak uwazasz,Jagodko,czy to nie jest dobry pomysl na zarabianie pieniedzy glownie wtedy,gdy zaczyna brakowac zdrowia?Ja uwazam,ze jest to super sprawa i dlatego mobilizacja sil trwa.TRZEBA NAJPIERW WLOZYC CZAS I SILY,BY POTEM WYJMOWAC KASE nie inwestujac juz tak wiele(i czasu,i sil).
A co do tych swiadkow,to mialam podobne zdarzenia.Tu w S tez juz byli pare razy-pod drzwiami,dalej ich nie wpuszczam.Nie ma mowy,znam te istoty z Polski i tamtych czasow.Z jednym to nawet mocno sie scielam.Nic do niego nie docieralo,wiec zapytalam go,czy zna najwazniejsze przykazanie bedace kwintesencja calej milosci.Wytrzeszczyl oczy zdziwiony,wiec mu powiedzialam:Bedziesz milowal....Zapytalam dalej,czy wierzy i miluje Boga,odpowiedzial,ze tak.A ja mu na to,ze ja tez i poprosilam,zeby mi w tym NIE PRZESZKADZAL.Powiem szczerze,poskutkowalo.Nigdy wiecej ten akurat pan nie zajrzal na moje podworko,choc po naszym osiedlu przynajmniej raz w tygodniu pielgrzymkowali od domu do domu.Sprobuj,zycze Ci,zeby poskutkowalo.
-to oni,a to Ty po ich ostatniej u Ciebie wizycie-.
DZIEKI ZA ZYCZENIA.Wierze,ze sie spelnia.
I tym BAAAARDZO optymistycznym akcentem konczymy na dzis.
PS Spacer i przejazdzka samochodem sie udaly.Pogoda byla super.Dobrej nocki.
gość
16-10-2011, 22:54:20

Jeszcze raz ja , witam ponownie tego samego dnia czyli w niedziele, wlasnie gotuje obiad , piers z kurczaka, kart/ ziemn i groszek , bez marchewki bo nie lubie skrobac.A tu od Ciebie zyczenia dobrej nocki ,potrzebne bo jakos zle spie , mam w nocy bole watroby lub zoladka jeszcze nie zdiagnozowalam jedno albo drugie. Dla zlagodzenia gotuje siemie lniane ale to dziala jak umarlemu kadzidlo na powstanie/ wstanie bo powstanie to pomyslisz ze jakas rewolucja, chociaz mam starcia z mezem chodzi o wybicie mu z glowy nalogu. Ale ale, sojuszniczke sobie znalazlam , fajczycie wszyscy a ja po porade. Ja nawet nie pytalam jak on ma odzwyczaic sie od palenia , ja pytalam jak sobie mam z nim poradzic , bo on wie , ze ma zerwac z paleniem termin dostawal kilkanascie lat temu , kilkakrotnie, ostatni byl do konca roku 2010, przegial i przegina juz 10 m-c.Kilkanascie lat temu oszukal mnie , ze rzucil , a ja naiwna w " nagrode" kupilam mu fantastyczny samochod chociaz mial calkiem dobry, ale ten gadal " dalej nie jade, nalej gasoline". Kiedy przylapalam go ze pali , tak sie zdenerwowalam, ze mnie oszukuje, i kazalam mu oddac pieniadze , zwrocil co do centa.
Co do zajecia jakie pochlonelo Ciebie bez reszty to chyba mnie nie kreci, co to jest MLM , napisz po polsku, bo nijak nie rozbiore.W Polsce bylas nauczycielem , czemu w S, nie marzysz po dwoch latach ostrej, intensywnej nauki nostryfikowac dyplomu i uczyc w poczatkowych klasach elementarnej szkoly.Znam tutaj kilka osob w tym ja ktore pracuja w szkole. W dalszym ciagu mam dola ( dziure), a wyrwij sie dziewczyno z jakims nowoczesnym slowem , ile juz tam mieszkasz , ze niczego nowowytworzonego nie uzywasz, masz smaka na cos a ile wciagniesz paczkow naraz?, my przeginamy z ta staropolszczyzna ,ja ucze sie z forum nowych odzywek od mlodziezy , ale my czatujemy dzisiaj obie, no, no no ( ....).Nastepnym razem napisze o ofercie jaka dostalam od , badz cierpliwa, musze jechac w plener natychmiast .
Aha, zapomnialam napisac ze w mojej szkole dzieciaki zaczely dekorowac hole na Halloween, bedzie impra( dawniej zabawa, bardzo dawno). Do zoba
Początkująca
17-10-2011, 05:09:09

WITAJ,
ales mi pytania zadala...Musze nad tym sie dluuuugo zastanowic,a list bedzie pozniej-z przemysleniami.Pewnie siegne do starnych,nie zawsze fajnych lat pracy.Wnioski wkrotce przedstawie.A co do nowego jezyka,to jakos mnie nie pociaga kaleczenie ojczystej mowy.Temat trudny i powazny,choc moze sie wydawac,ze bardziej zabawny byc powinien.
Moze masz racje z ta praca w szkole.A dlaczego?Pare razy juz,bedac tutaj,slyszalam podobne pytanie od Szwedow.
Ide do codziennych zajec.Wkrotce sie odezwe.Dzis jestem w domu,nie ide do szkoly z roznych przyczyn.
POZDRAWIAM-Irenka
gość
29-10-2011, 01:50:54

Witaj Irenko, znalazlam na forum neurologii komentaz dla pacjentki po badaniu glowy, watek zatytulowany jest nie pamietam dokladnie , ale jakos tak dretwienie reki i brak mowy, cos w tym rodzaju. Data 29-10-2011 godz 1: 34 podpisany Irena ze Szwecji, bardzo zdziwilam sie , ze nie piszesz na naszym watku, oczywiscie nie musisz wyjasniac ale jak zechcesz to bede wdzieczna. Napisalam przed chwila na maila , ktory dalas mi celem kontaktu. Pozdrawiam Jadzia
gość
29-10-2011, 16:07:38

Dzien dobry Irenko , wrocila spowrotem wiadomosc ktora wczoraj wyslalam na prywatna poczte ktora mi podalas . Jak czujesz sie , czy znosnie?, ja rozchorowalam sie na calego wrzody zoladka, zatoki, robilam badania krwi i wylazlo za duzo cholesterolu , prawie 300, cukru tez za duzo , a przeciez jem to samo co wszyscy , nie mam czasu stosowac specjalnej diety , przeciez zyja w biegu , pedem do pracy , szybko obiad.
Kregoslup szyjny boli tzn piecze kark wiec to od szyjnego. Napisz bo dawno nie odezwalas sie pozdrawiam Ciebie serdecznie Jagoda
Początkująca
02-11-2011, 09:25:10

WITAJ JAGODKO,
bardzo serdecznie wspolczuje Ci z powodu Twojego podlego samopoczucia.Wiecej napisze-Z POWODU TWOICH CHOROB
Smutno czlowiekowi sie robi na duszy,jak pomysli o swoich okrutnych "towarzyszach".
Nie mam dzis natchnienia na dluzsze pisanie,ale juz czuje wyrzuty sumienia z powodu mojego milczenia.Rymy,cos mi przypominaja...
Krotko i na temat-kort och gott:MLM to system pracy.Pozwala oszczedzac poprzez robienie tanszych zakupow i dodatkowo placi za reklamowanie produktow.Towarow tych firm nie znajdziesz na polkach sklepowych,ale dzieki temu posiadaja one bardzo wysoka jakosc i sa w "promocyjnych" cenach dla osob,ktore wstepuja do firmy po podpisaniu wniosku.Oficjalna strona firmy www.perfumy.fm.Potem wchodzisz na wybrany kraj,gdzie mieszkasz lub masz znajomych i masz dostep do wszelkiej wiedzy.
Takie forum jak to,bardzo przypomina dzialania w systemie MLM.Tu takze polecamy "najlepsze produkty"-szpitale,lekarzy i bazy zabiegowe.Tylko tutaj nikt nam nie placi-wystarczy dobre slowo od osoby,ktora zadala pytanie w sprawie swojego zdrowia.Tam nam placa,poniewaz nie korzystaja z tradycyjnego marketingu.Jesli czlowiek ma dusze otwarta i jest w stanie zrozumiec drugiego cierpiacego czlowieka,to naprawde wiele moze zdobyc w takiej firmie.Polecam taki sposob zarabiania wszystkim niedomagajacym,mamom z malymi dziecmi,osobom,ktore opiekuja sie chorymi.Firmy sprzatajace,pracownicy tych firm,osoby,ktore sa otwarte na drugiego czlowieka,a nie tylko na szybki zysk-TO WLASNIE DLA NAS I DLA NICH
Zeby przystapic do firmy,jak juz wczesniej napisalam,trzeba podpisac wniosek i dobrze jest wybrac swojego sponsora.Nie pisze tu o sponsorowaniu ujetym w ramach tradycyjnego myslenia.Sponsor to osoba,ktora powinna Cie informowac i doprawadzic do wiekszych mozliwosci.Sponsor Cie uczy.Powiem Ci,Jagodko,ze niezwykle daleko w tym systemie dochodza osoby z pedagogicznymi umiejetnosciami.Nie mowie tutaj o osobach sensu stricte po studiach,czy innych uniwersytetach.Owszem,to pomaga,ale wcale nie jest nieodzowne.Znam wiele osob po zwyklych zawodowych szkolach,ktore odniosly tu sukces.Wiesz przeciez,ze czlowieka nie mierzymy wielkoscia i liczba jego tytulow naukowych.To,co jest tytulem,nie zawsze przedstwia czlowieka i jego mozliwosci.Koncze tem watek MLM zapraszajac wszystkie osoby do wspolpracy.Aha,zapomnialam napisac,ze kazda wchodzaca do firmy osoba otrzymuje swoj numer,dzieki ktoremu robi zakupy-czy to przez internet,czy tez w siedzibach oddzialow,ktorych jest ponad 60 na calym swiecie.
W tej chwili rowniez reklamuje firme i chocby stalo sie tak,ze osoby czytajace nie wybiora mnie na swojego sponsora-osobe wprowadajace,to i tak sie ciesze.Dlaczego?Dlatego,ze zdobeda wiele,bardzo wiele mozliwosci,o ktorych do tej pory nie slyszaly.Ale jesli ktos bedzie chcial wiedziec cos bezposrednio ode mnie-prosze pisac.Na pewno sie odezwe i odpowiem na pytania.
Do Ciebie- Jagodko,mam prosbe-wejdz na strone,o ktorej pisalam,zobacz na wlasne oczy i daj odpowiedz.
MASZ POD REKA WIELKIE MOZLIWOSCI,czy z nich skorzystasz,nie wiem,ale wiem,ze warto dzielic sie takimi informacjami.
POZDRAWIAM BAAARDZO SERDECZNIE-Irenka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: